• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

"Μαθήματα συνδικαλισμού" στους υπαλλήλους του υπ. Παιδείας από την επιθετική και απαξιωτική Ν. Κεραμέως - "Δεν πρόκειται να μας ξαναδεί"

November 25, 2022 224

"Μαθήματα συνδικαλισμού" στους υπαλλήλους του υπ. Παιδείας από την επιθετική και απαξιωτική Ν. Κεραμέως - "Δεν πρόκειται να μας ξαναδεί"
 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη συνάντηση που είχε το ΔΣ μαζί της σημειώνει ότι «αφού προηγουμένως είχαν περάσει πέντε μήνες από τη στιγμή που το νέο ΔΣ είχε καταθέσει αίτημα για συνάντηση μαζί της καθώς και λίστα θεμάτων», τονίζει: "Ο τόνος της υπουργού – στη συνάντηση- ήταν επιθετικός και απαξιωτικός και τελικά δεν πήραμε απαντήσεις!!! Το συμπέρασμα κατά την άποψή της ήταν ότι ο Σύλλογος δεν ξέρει από διαδικασίες και μας έκανε μαθήματα διοίκησης και συνδικαλισμού!

Αγνοούσε τα θέματά μας: Τα θέματα της συνάντησης τα είχαμε ήδη θέσει μέσω των 2 εγγράφων μας, τα οποία σας είχαμε κοινοποιήσει, όμως η υπουργός τα αγνοούσε και μας τόνιζε πως καταθέσαμε το υπόμνημα την τελευταία στιγμή.

Δεν πρόκειται να μας ξαναδεί: Το μήνυμα ήταν σαφές ότι δεν πρόκειται να μας ξαναδεί αλλά μας παρέπεμπε στους Υπηρεσιακούς παράγοντες και στον νέο Διοικητικό Γραμματέα. Φάνηκε πως η συνάντηση ήταν προσχηματική και μας έκανε χάρη που μας συνάντησε!!!"

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου

Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 14-11-2022 η Υπουργός συναντήθηκε με το ΔΣ του Συλλόγου μας, αφού προηγουμένως είχαν περάσει πέντε μήνες από τη στιγμή που το νέο ΔΣ είχε καταθέσει αίτημα για συνάντηση μαζί της καθώς και λίστα θεμάτων.

Ο τόνος της Υπουργού ήταν επιθετικός και απαξιωτικός και τελικά δεν πήραμε απαντήσεις!!! Το συμπέρασμα κατά την άποψή της ήταν ότι ο Σύλλογος δεν ξέρει από διαδικασίες και μας έκανε μαθήματα διοίκησης και συνδικαλισμού!

Τα θέματα της συνάντησης τα είχαμε ήδη θέσει μέσω των 2 εγγράφων μας, τα οποία σας είχαμε κοινοποιήσει, όμως η Υπουργός τα αγνοούσε και μας τόνιζε πως καταθέσαμε το υπόμνημα την τελευταία στιγμή. Το μήνυμα ήταν σαφές ότι δεν πρόκειται να μας ξαναδεί αλλά μας παρέπεμπε στους Υπηρεσιακούς παράγοντες και στον νέο Διοικητικό Γραμματέα. Φάνηκε πως η συνάντηση ήταν προσχηματική και μας έκανε χάρη που μας συνάντησε!!!

Ειδικότερα, για τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του ΥΠΑΙΘ δήλωσε ότι είναι στις προθέσεις της για την τροποποίησή του, αλλά δεν δεσμεύτηκε αν θα είναι διακριτός. Ζητήσαμε, σε περίπτωση τροποποίησης, ενημέρωση από την αρχή και να μην είναι διακοσμητικός ο ρόλος μας στο τέλος και η συμμετοχή μας να είναι σε όλα τα στάδια.

Για τα προβλήματα λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού μας είπε να απευθυνθούμε στην αρμόδια Γενική Δ/ντρια κα Χρήστου και να καταθέσουμε πρόταση αλλαγής του κανονισμού λειτουργίας του.

Για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ήταν το τελευταίο θέμα που θέλησε να συζητήσει και ανέφερε ότι οι κρίσεις για τις θέσεις ευθύνης Δ/ντών και Προϊσταμένων θα ξεκινήσουν όταν ολοκληρωθούν οι κρίσεις των Γενικών Δ/ντών από το ΑΣΕΠ. Για τις τοποθετήσεις στις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ είπε ότι έτσι γίνεται σε όλο το Δημόσιο Τομέα. Όσον αφορά το θέμα των πειθαρχικών δεν το άγγιξε!

Για το ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ μας είπε ότι όλοι έχουν πρόβλημα ακόμα και η ίδια τόνισε ότι δεν έχει γραφείο για τους συνεργάτες της, αφού κάποιοι αναγκάζονται να εργάζονται από το σπίτι!

Σχετικά με τη ΓΓ Αθλητισμού, μας είπε ότι η κατάσταση είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να αλλάξει. Από συνεργάτη της αναφέρθηκε ότι αντιδρούν οι συνάδελφοί μας στην χωροταξική αναδιάρθρωση των υπαλλήλων στα γραφεία. Στο οποίο απαντήσαμε ότι ορθώς αντιδρούν, καθώς δεν υπάρχει σωστή και δίκαιη κατανομή.

Για τη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ μας παρέπεμψε απ’ ευθείας στον αρμόδιο Γενικό Δ/ντή κ. Δασκαλογιάννη. Τόνισε ότι ο ανάδοχος του συνεργείου συντήρησης είναι απλήρωτος και μας κάνει χάρη που επισκευάζει τις ζημιές!!! Παράδειγμα της απαξίωσης ήταν και το γεγονός ότι όταν το ΔΣ της έθεσε το ζήτημα προμήθειας μεταξύ άλλων και κουρτινών για τα γραφεία μας απάντησε ότι θα πρέπει κάθε Προϊστάμενος Τμήματος να κάνει αίτημα προμήθειας!

Για τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μας είπε ότι προέχουν οι Υγειονομικοί υπάλληλοι για τους οποίους θα δοθούν αυξήσεις από τις αρχές του επόμενου χρόνου και είναι στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης, εφ’ όσον εκλεγεί, να δώσει οριζόντια αύξηση σε όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους! Ούτε καν συζητάει την επαναφορά του επιδόματος εξετάσεων και ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν εγκρίνει κανένα άλλο επίδομα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι κάθε ευρώ πάει για την καταπολέμηση της ακρίβειας! Σε παρέμβαση μέλους του ΔΣ ότι δεν είναι έτσι ακριβώς, αφού χρήματα δίνονται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, προτίμησε να σιωπήσει.

Για τα ΘΕΡΙΝΑ CAMP είπε ότι θα εξετάσει την πρόταση που θα καταθέσουμε.

Για το ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ πήρε το λόγο η Δ/ντρια της Υπουργού κα Κεφαλή και μας ενημέρωσε ότι ζήτησε από τους Γενικούς Δ/ντές κ. Δασκαλογιάννη (Γενική Διεύθυνση Στρατηγ. Σχεδ. Προγραμ. και Ηλεκ. Διακυβέρνησης) και κ. Ντανά (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών) να της καταθέσουν πλήρη φάκελο. Της τονίσαμε ότι έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την τελευταία συνάντηση και ακόμα περιμένουμε τον φάκελο. Μας ανέφερε ότι είναι ένα πρόβλημα ετών και δεν μπορεί να γίνει ντεντέκτιβ!

Για θέματα ΤΡΑΠΕΖΑΣ μας παρέπεμψε στην Γενική Δ/ντρια κα Χρήστου (Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού).

Για τις ΚΑΜΕΡΕΣ και τις λεπτομέρειες λειτουργίας τους μας παρέπεμψε στον Γενικό Δ/ντή κ. Δασκαλογιάννη.

Τέλος, της τέθηκε το θέμα των εκλογών του ΚΥΣΔΙΠ μέσω ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, για το οποίο δεν έκανε κανένα σχόλιο!

Επίσης, όταν ζητήθηκε ραντεβού για την Ομοσπονδία μας, απόρησε και ρώτησε ποια είναι η Ομοσπονδία, δείχνοντας πόσο ενημερωμένη είναι!

Για μας η συνάντηση ήταν προσχηματική. Η στιγμή για να μας δει δεν είναι τυχαία, εφόσον πλέον οι αρμοδιότητες περνάνε στον νέο Διοικητικό Γραμματέα.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε, πλέον, πιο δυναμικά:

Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά του επιδόματος εξετάσεων.

Απαιτούμε Νέο Οργανισμό για την Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ με συνολική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του και να προχωρήσουν άμεσα και οι υπόλοιπες κρίσεις Δ/ντών και Προϊσταμένων Τμημάτων. Πρόβλεψη υπηρεσιών για τον έλεγχο και την επίβλεψη ζητημάτων του Υπουργείου όπως υπεύθυνος ασφαλείας, κυλικεία, ιατρείο, κατασκηνώσεις κλπ.

Διασφάλιση των υφιστάμενων οργανικών θέσεων, πρόβλεψη νεών για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και κάλυψή τους με νέους διορισμούς.

Απαιτούμε την εφαρμογή ενός διάφανου, δίκαιου, αξιοκρατικού τρόπου διενέργειας των μετακινήσεων του προσωπικού στο Υ.ΠΑΙ.Θ. καθώς και την αντιμετώπιση των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους με σεβασμό. Θα πρέπει να εξετάζονται τα προσόντα, οι επιθυμίες και η υπηρεσιακή ανάγκη. Επίσης, ζητάμε να επανεξεταστεί οριζόντια για τη Δημόσια Διοίκηση η πρακτική της τοποθέτησης των Γενικών Διευθυντών από άλλους χώρους εργασίας.

Ζητάμε εξορθολογισμό του χωροταξικού και καλούμε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και την Υπουργό να μας ενημερώσει για την κατανομή των γραφείων του 3ου ορόφου!

Ζητάμε να ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών των γονέων-συναδέλφων μας ως προς τη φύλαξη και τη δημιουργική απασχόληση σε δημόσιες δομές του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Νηαρ Ηστ, Φωκιανός κλπ,) ή άλλων δημόσιων φορέων των παιδιών τους (ηλικίας 5 έως 12 ετών) κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, καθώς και να προβλεφθεί πίστωση τουλάχιστον 2000 € στον προϋπολογισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ. για το 2023. Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουμε λάβει απάντηση στα σχετικά μας έγγραφα.

Ζητάμε άμεσα τον φάκελο για το καθεστώς λειτουργίας αλλά και τις συμβατικές υποχρεώσεις των δύο (2) κυλικείων που στεγάζονται στο χώρο του Υπουργείου, με σκοπό αντισταθμιστικά οφέλη για τους συναδέλφους όπως π.χ. μείωση τιμών.

Άμεση και χωρίς καθυστέρηση προμήθεια υλικών (αφού σύμφωνα με την αρμόδια Γεν. Διεύθυνση έχει ολοκληρωθεί η μελέτη) για την αποκατάσταση των προβλημάτων κτιρίου, με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση για την έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Απαιτούμε να τερματιστούν οι αναίτιες πειθαρχικές διώξεις και μετακινήσεις συναδέλφων.

Συνεχίζουμε με αίσθημα ευθύνης απέναντί σας, με έργα και όχι λόγια.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Υ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τόνια Μητσοτάκη

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Θανάσης Ρούσκας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search