• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μαζική κινητοποίηση φοιτητών για τον καθηγητή που κατηγορείται για παρενόχληση

November 25, 2022 132

 

 

Κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, με πρωτοβουλία του φοιτητικού συλλόγου Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φημολογούμενη επιστροφή του καθηγητή που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση σε φοιτήτριες και αυταρχική, αντιδεοντολογική συμπεριφορά σε φοιτητές. 

Οι φοιτητές ζήτησαν να συναντηθούν με τον πρύτανη Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο, ώστε να ενημερωθούν για την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου που ανέλαβε την υπόθεση των καταγγελιών περίπου δύο χρόνια, έπειτα από την πίεση που άσκησαν οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού συλλόγου του ΕΜΜΕ. Κι αυτό καθώς, όπως αναφέρεται σε απόφαση του φοιτητικού συλλόγου ΕΜΜΕ, επικρατεί παντελής μυστικότητα και ασάφεια εκ μέρους της διοίκησης του πανεπιστημίου τόσο για την απόφαση του πειθαρχικού όσο και για το αν τελικά αληθεύει ότι ο εν λόγω καθηγητής επιστρέφει στο τμήμα, παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών, ενώ ούτε οι όροι μιας ενδεχόμενης επιστροφής του έχουν διευκρινιστεί. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές αναφέρουν ότι απευθύνθηκαν στο τμήμα, το οποίο τους ενημέρωσε ότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από τον πρύτανη ή τη διοίκηση του πανεπιστημίου για οτιδήποτε από τα παραπάνω, και ότι και το ίδιο -όπως και οι φοιτητές- ενημερώθηκαν από...«σπόντα».

Πανό του φοιτητικού συλλόγου ΕΜΜΕ από την κινητοποίηση στην πρυτανεία. 25/11/22

SMASS MEDIA EAAK

Όπως σημειώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του το φοιτητικό σχήμα Smass Media ΕΑΑΚ, που βρίσκεται από την αρχή στο επίκεντρο των αντιδράσεων για την κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου με στόχο την απομάκρυνση του Ν.Μ από το τμήμα και το πανεπιστήμιο, «η γραμματεία της πρυτανείας μας ενημέρωσε πως ο πρύτανης βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό ενώ στην πραγματικότητα ήταν σε εκδήλωση κατά της έμφυλης βίας των τμηματων του ΠΤΔΕ και του ΤΕΑΠΗ. Φαίνεται πως μόνο στα λόγια η πρυτανεία είναι ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και βια αλλα στην πράξη συγκαλύπτει παρενοχλητες καθηγητές και αρνείται να πάρει θέση για τα πραγματικα πρόβληματα». Η Εφ.Συν.» μίλησε με μέλη του φοιτητικού συλλόγου και όπως ανέφεραν τόσο ο αντιπρύτανης όσο και η γραμματεία επιδόθηκαν σε ένα γαϊτανάκι αποποίησης ευθυνών, απαντώντας ότι «δεν είναι δική» τους αρμοδιότητα η ενημέρωση του τμήματος και του φοιτητικού συλλόγου σχετικά με τα ερωτήματά τους. Σύμφωνα με τους φοιτητές, την ίδια τακτική φαίνεται να ακολούθησε και ο ίδιος ο πρύτανης όταν τελικά τον εντόπισαν οι φοιτητές, προκειμένου να λάβουν ενημέρωση για μια υπόθεση που έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για την εικόνα του πανεπιστημίου, αλλά και για τους ίδιους.

 
SMASS MEDIA EAAK
SMASS MEDIA EAAK

Πράγματι, προκαλεί σοβαρό προβληματισμό να τηρείται τέτοια στάση από τη διοίκηση του πανεπιστημίου για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, την ώρα που ο πρύτανής συμμετέχει σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Υπενθυμίζεται ότι ούτε η «Εφ.Συν.» είχε καταφέρει να λάβει σαφή ενημέρωση για την υπόθεση όταν υπέβαλλε σχετικές ερωτήσεις στη διοίκηση του πανεπιστημίου (Επιστρέφει ο καθηγητής που παρενοχλούσε φοιτήτριες; , Εφ.Συν./16.11.2022)

Πάντως, οι φοιτητές δηλώνουν ότι δεν το βάζουν κάτω και θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον πρύτανη μέχρι να λάβουν καθαρές απαντήσεις, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι θα διασφαλίζουν την οριστική απομάκρυνση του Ν.Μ., καθώς είναι η μόνη «ικανοποιητική κατάληξη».

Στην απόφασή του, ο φοιτητικός σύλλογος ΕΜΜΕ σημειώνει: «Ως Φοιτητικός Σύλλογος ΕΜΜΕ απαιτούμε την άμεση και οριστική απομάκρυνση του Νίκου Μύρτου από το Τμήμα και από το ΕΚΠΑ, αλλά και να δεσμευτεί το τμήμα για την ενημέρωση όλων των φοιτητών/τριών για το ζήτημα. Για όλες και όλα μας καμία άλλη κατάληξη δεν είναι ικανοποιητική! Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό», άλλωστε τόσα άλλα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, και ακόμα τόσα παραμένουν στην αφάνεια αφού το στίγμα ακόμα βαραίνει τις επιζώσες και η κυρίαρχη αφήγηση ψάχνει να δει πού φταίξανεΗ πατριαρχία είναι που ώθησε το χέρι του Μύρτου στις κατ' επανάληψη παρενοχλητικές του συμπεριφορές».

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες τονίζουν επίσης στην απόφασή του συλλόγου τους: «Δεν είναι δυνατόν να φοβόμαστε να πάμε στη σχολή μας!» και προσθέτουν: «Δε θα ανεχτούμε καμία σεξιστική/παραβιαστική συμπεριφορά να καθορίζει τις ζωές μας. Στο δρόμο, στη σχολή, στη δουλειά, δεν θέλουμε να είμαστε γενναίες αλλά ελεύθερες».

Ακολουθεί η απόφαση του ΦΣ ΕΜΜΕ:

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search