• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Το Νομοσχέδιο - ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας δε θα περάσει - Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα των υγειονομικών

November 28, 2022 155

"Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Καταθέτει στη Βουλή , σε συζήτηση των φορέων τη Δευτέρα 28/11 με στόχο να ψηφιστεί μέσα σε μία εβδομάδα, νομοσχέδιο- ταφόπλακα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και την είσοδο ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου στο λαό και να θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή."

Επισημαίνει μεταξύ άλλων η Γ΄ΕΛΜΕ Θεσααλονίκης και ζητά: Να κηρυχθεί η 1/12 μέρα αγώνα για τη δημόσια υγεία και 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (απόφαση από την ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα σε ιδιωτικό τομέα), ενάντια στην εισαγωγή του ν\σχέδιου στην ολομέλεια της Βουλής και με στόχο να μην ψηφιστεί. Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει ανάλογη απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ- ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 1-12: ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ18:00 ΣΤΟ ΆΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Καταθέτει στη Βουλή , σε συζήτηση των φορέων τη Δευτέρα 28/11 με στόχο να ψηφιστεί μέσα σε μία εβδομάδα, νομοσχέδιο- ταφόπλακα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και την είσοδο ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου στο λαό και να θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή.

Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς αλλά όλο το λαό. Επίσημα πλέον θα γίνονται βορά στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους όλοι οι ασθενείς.

Αν ψηφιστεί, τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε δομές δημόσιες μόνο κατ’ όνομα, καθώς στην πράξη η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι ασθενείς θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν υψηλής ποιότητας νοσηλεία και θεραπεία. Σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

Η λογική και αυτού του σχεδίου νόμου συμβαδίζει απόλυτα με την ενίσχυση της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία και την περαιτέρω συρρίκνωση – υποβάθμιση της υγείας του λαού. Σαρώνει ό,τι έχει απομείνει στη δωρεάν υγεία από όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις και τα μνημονιακά μέτρα όλα τα προηγούμενα χρόνια, που απαξίωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύοντας την ιδιωτικοποίηση του( συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας με την υποστελέχωση, άρνηση μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, επί σειρά πολλών ετών υποχρηματοδότηση, ιδιωτικοποίηση της οικονομικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων και τις ΣΔΙΤ, απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων). Είναι συνέχεια της ιδιωτικοποίησης /εμπορευματοποίησης όλων των δημόσιων κοινωνικών αναγκών (παιδεία,ενέργεια, νερό κλπ).

Η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο σε μια περίοδο που :

-η πανδημία ανέδειξε την αξία του δημόσιου συστήματος υγείας στη μάχη για την υγεία του λαού την ώρα που η ιδιωτική υγεία απείχε από τη μάχη και κυνηγούσε μόνο την αύξηση των κερδών στην πλάτη της ανάγκης του λαού

-η ακρίβεια και η μαζική φτωχοποίηση του λαού επιβάλει ακόμα περισσότερο την κάλυψη των βασικών αναγκών του με πρώτο αυτό της Υγείας να είναι δημόσιο και δωρεάν,

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με χρηματοδότηση, μόνιμες προσλήψεις και ενίσχυση των δομών του για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, προχωράει στην πλήρη διάλυση του και την ιδιωτικοποίηση του και στη μεταφορά του κόστους για την υγεία στις τσέπες του λαού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να δώσουμε τη μάχη για τη δημόσια υγεία στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ενάντια στο νομοσχέδιο ( Δευτέρα 28-11 συγκεντρώσεις-Πέμπτη, 1-12, 24ωρη απεργία)

Να κηρυχθεί η 1/12 μέρα αγώνα για τη δημόσια υγεία και 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (απόφαση από την ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα σε ιδιωτικό τομέα), ενάντια στην εισαγωγή του ν\σχέδιου στην ολομέλεια της Βουλής και με στόχο να μην ψηφιστεί. Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει ανάλογη απόφαση.

Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να μην κατατεθεί στη Βουλή.

Διεκδικούμε:

· Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας

· αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία

· μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών

Η υγεία, η εκπαίδευση, η έρευνα, η ενέργεια, να είναι αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν αγαθά, ενάντια στους νόμους της αγοράς

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στην πόλη μας :

· Δευτέρα 28/11 12:00-15:00 συγκέντρωση 13:00 στην 3ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16)

· Πέμπτη 1/12, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, συγκέντρωση στις 10:00 στην 3ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16),

· Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλους τους συναδέλφους-ισσες στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΕΝΙΘ την Πέμπτη 1/12 στις 18:00 στο Άγ. Βενιζέλου

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                     ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« February 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search