• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Θερμή υποδοχή» ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας στην υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως

November 28, 2022 256

«Θερμή υποδοχή» επιφυλάσσουν αύριο οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας στην Νίκη Κεραμέως, η οποία επισκέπτεται το νησί του Ιονίου προκειμένου να εγκαινιάσει νέα σχολική μονάδα.

 
 

«Χρειάζεται πολύ θράσος από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης να έρχονται για να εγκαινιάζουν σχολεία, τα οποία θα έπρεπε να είναι έτοιμα πολλά χρόνια πριν. Επί της ουσίας έρχονται να κάνουν φιέστες σε ένα παλιό ''νέο» κτήριο'' που χτιζόταν για πάνω από 15 χρόνια» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, προσθέτοντας πως είναι ακόμη πιο «προκλητικό το γεγονός ότι αυτό σε μια περιοχή σαν την Κέρκυρα, όπου τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ενώ κάποια είναι απολύτως ακατάλληλα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Να μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν ένα μήνα, δεν πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα στα σχολεία της Κέρκυρας εξαιτίας μιας απλής βροχής και του τι θα μπορούσε να προκαλέσει στα ήδη επιβαρυμένα κτίρια.

 

Η άσχημη κατάσταση στις σχολικές υποδομές στο νησί μας είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης  στην εκπαίδευση, τόσο από αυτήν, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» αναφέρει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Προεπισκόπηση εικόνας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Χρειάζεται πολύ θράσος από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης να έρχονται για να εγκαινιάζουν σχολεία, τα οποία θα έπρεπε να είναι έτοιμα πολλά χρόνια πριν. Επί της ουσίας έρχονται να κάνουν φιέστες σε ένα παλιό «νέο» κτήριο που χτιζόταν για πάνω από 15 χρόνια!!!

 

Ακόμη πιο προκλητικό είναι ότι το κάνουν αυτό σε μια περιοχή σαν την Κέρκυρα, όπου τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ενώ κάποια είναι απολύτως ακατάλληλα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Να μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν ένα μήνα, δεν πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα στα σχολεία της Κέρκυρας εξαιτίας μιας απλής βροχής και του τι θα μπορούσε να προκαλέσει στα ήδη επιβαρυμένα κτίρια. Η άσχημη κατάσταση στις σχολικές υποδομές στο νησί μας είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης  στην εκπαίδευση, τόσο από αυτήν, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αλλά εκεί που το Υπουργείο Παιδείας ξεπερνάει κάθε όσιο, είναι ότι έρχεται στην Κέρκυρα για εγκαίνια σχολείωνενώ λίγο καιρό πριν έχει σύρει για μια ακόμα φορά τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια επειδή αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για κατηγοριοποίηση σχολείων μαθητών κι εκπαιδευτικών. Επειδή, οι εκπαιδευτικοί δε θέλουν να μετατραπεί το σχολείο σε θέρετρο επιχειρηματικών συναλλαγών, σε σχολείο της αγοράς, σε σχολείο αυταρχικό αντιδημοκρατικό, όπου το μόνο που ενδιαφέρει είναι οι δείκτες και οι στόχοι.

Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους.

Την ίδια ώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα «βουνό» υποχρεώσεων, λογαριασμών, ενώ οι αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Με τον μισθό να εξανεμίζεται μέσα σε λίγες μέρες και με την κυβέρνηση να μας καλεί σε υπομονή για μία ακόμη φορά και σε διπλά πουλόβερ μέσα στα σπίτια μας εν έτη 2022!! Οι γονείς και οι μαθητές ανησυχούν, όπως και εμείς για το αύριο.

Η Υπουργός Παιδείας, έρχεται στην Κέρκυρα, ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, η οποία έχει γονατίσει τους εργαζόμενους. Δε δίνουμε άλλο χρόνο στη Κυβέρνηση να τσαλαπατήσει κι άλλα δικαιώματά μας. Δε περιμένουμε κανένα σωτήρα, κανένα Μεσσία που “με ένα άρθρο κι ένα νόμο” θα μας πάει στη Γη της Επαγγελίας.

Διεκδικούμε ένα σχολείο που να αντιστοιχεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα, προσανατολισμένο στην ολόπλευρη μορφωτική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών. Ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους και όχι για λίγους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search