Print this page

Μήνυση διευθύντριας σε πρόεδρο και γραμματέα ΕΛΜΕ γιατί υποστήριξαν καθηγητές

November 28, 2022 222

 

 
Το χρονικό της υπόθεσης με την μήνυση διευθύντριας στον πρόεδρο και γενικού γραμματέα ΕΛΜΕ, οι οποίοι υποστήριξαν τους καθηγητές του σχολείου της

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με τη "στοχοποίηση" του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κυκλάδων από την Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Σύρου, κ. Δεριζιώτη, η οποία υπέβαλε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κυκλάδων.

Πριν από καιρό 15 εκπαιδευτικοί που εργάζονταν και εργάζονται στο ΓΕ.Λ. Σύρου υπέβαλαν γραπτή καταγγελία σε βάρος της Διευθύντριας του σχολείου.

 

Οι καταγγελίες των εκπαιδευτικών αφορούσαν μεταξύ άλλων σε αναφορές που συνέταξε και υπέβαλε η συγκεκριμένη διευθύντρια εναντίον δύο καθηγητών, στην αλλοίωση πρακτικού του συλλόγου διδασκόντων, στην προσπάθεια επιβολής υποχρεωτικού ωραρίου παραμονής 8-2 στο σχολείο, χωρίς να έχει ανατεθεί καμία εργασία στους συναδέλφους, στην ανάθεση κάλυψης κενού σε εκπαιδευτικούς ή αλλιώς στην ανάθεση "περιπολίας" στο σχολικό χώρο, στην απαξίωση εκπαιδευτικών στα πλαίσια λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων με φράσεις του τύπου "δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου", στην διατάραξη του κλίματος και της λειτουργίας στο σύλλογο διδασκόντων στο ΓΕ.Λ. Σύρου με δική της ευθύνη, τις συνθήκες που επιφέρουν σοβαρές δυσκολίες στην άσκηση του έργου των διδασκόντων.

Όπως αναφέρεται από τους εκπαιδευτικούς και την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κυκλάδων αυτές οι πρακτικές οδήγησαν πολλούς από αυτούς που υπηρετούσαν για χρόνια στο σχολείο, να ζητήσουν τη μετακίνησή τους σε άλλη σχολική μονάδα.

Ύστερα απ΄ όλα αυτά η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Σύρου δημοσίευσε μια επιθετική και προσβλητική απάντηση απέναντι στην στάση του σωματείου, καθώς και κατέθεσε μήνυση που στρέφεται, εναντίον του Προέδρου και του Γραμματέα της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κυκλάδων, με την αιτιολογία της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Είναι, βέβαια, προφανείς οι σκοποί της, μέσα από τη μήνυση που υποβάλλει εναντίον του σωματείου των εκπαιδευτικών. Έχει σκοπό να στοχοποιήσει τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου, να "φιμώσει" και να τρομοκρατήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να εκφοβίσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Την ενέργεια της Διευθύντριας για ποινικοποίηση της δράσης του σωματείου είχε καταγγείλει  και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο έκφρασε την συμπαράστασή του και τη συναδελφική αλληλεγγύη στην Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και στους εκπαιδευτικούς εναντίον των οποίων έχει υποβληθεί η μήνυση και κάλεσε τη Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου να αποσύρει τη μήνυση.

Παράλληλα δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία έχουν εκδώσει ψηφίσματα καταγγελίας της προσπάθειας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κυκλάδων και του σωματείου από τη Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Σύρου.
 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.