• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για το διήμερο των κινητοποιήσεων του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Κυριακή αργία όλων των εργατών!

November 28, 2022 2741

ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Την Κυριακή 27 Νοέμβρη ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίηση συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, στην πλατεία Γεωργάκη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που είχε προκηρυχθεί για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, με αφορμή απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για άνοιγμα των καταστημάτων. Αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου και συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Οι συγκεντρωμένη πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Κέρκυρας με συνθήματα όπως "Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές", "λάστιχο ωράρια-λάστιχο ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή" και "καμία θυσία για την πλουτοκρατία, να μην καταργηθεί η Κυριακή αργία" να δονούν την ατμόσφαιρα.

Η πορεία κατέληξαν έξω από το κατάστημα "Marks and Spencer", όπου και πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρόεδρο του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σπύρο Κανταρέλη. Στην ομιλία τονίστηκε πως αυτό που μας λείπει δεν είναι ο χρόνος αλλά τα χρήματα. Υπογραμμίστηκε πως η ελαστικοποίηση των ωραρίων με τις εκπτωτικές περιόδους, τις "μαύρες Παρασκευές", την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ήταν και είναι πάγιο αίτημα των μεγαλοεργοδοτών του εμπορίου. Αναδείχθηκε η διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ αλλά και των Περιφερειακών Αρχών Ιονίων Νήσων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που με την στήριξη και των Περιφερειακών Συμβούλων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχουν υπερψηφίσει την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι και στις 12 τα μεσάνυχτα! Παράλληλα, υπογραμμίστηκε πως η εντατικοποίηση και το ξεζούμισμα των εμποροϋπαλλήλων χτυπάει κόκκινο, την ίδια ώρα που οι μισθοί τους παραμένουν στα τάρταρα, κάνοντάς τους την ζωή πραγματική κόλαση. Ταυτόχρονα φωτίστηκε και η διέξοδος, η οργάνωση και ο αγώνας μέσα από το Σωματείο. Ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Πως η ελπίδα είναι στους αγώνες και όχι σε παλιούς και ανακαινισμένους σωτήρες! Έγινε αναφορά στις κατακτήσεις που έχουν πετύχει οι εμποροϋπάλληλοι παλεύοντας

μέσα από τις γραμμές του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τα εμπόδια που έχουν μπει στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας και στην ελαστικοποίηση των ωραρίων. Τέλος δόθηκε η υπόσχεση για κλιμάκωση του αγώνα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζομένους και έγινε κάλεσμα συστράτευσης για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας!

Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό που έγινε με υπεύθυνη του καταστήματος "Marks and Spencer" η οποία απείλησε τους συγκεντρωμένους πως αν δεν σταματήσουν την διαμαρτυρία και δεν "διαλυθούν ησύχως" θα καλέσει την αστυνομία! Έτσι νομίζουν πως θα σταματήσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, με τρομοκρατία και καταστολή...! Γελιούνται όμως!

Με την απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής 27 Νοέμβρη ολοκληρώθηκε ένα διήμερο κινητοποιήσεων για το ζήτημα της ελαστικοποίησης των ωραρίων που είχε αρχίσει από την Παρασκευή 25 Νοέμβρη (Black Friday). Την Παρασκευή 25 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Κέρκυρας, όπως και μοιράστηκε μαζικά σχετική ανακοίνωση του Σωματείου με την πλειοψηφία των περαστικών να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ζητώντας να μάθει την θέση του Σωματείου μας για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search