• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών στους εκπαιδευτικούς: Προεκλογικός «σανός»

November 29, 2022 265

 

Υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών στους εκπαιδευτικούς

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο αυξάνουν και οι κυβερνητικές υποσχέσεις για αυξήσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων οι οποίοι αποτελούν και τον μεγαλύτερο κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος σε συνάντηση που είχε την Τρίτη 15/11 με τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ τους δήλωσε ότι το ζήτημα των αυξήσεων στις αποδοχές τους έχει συζητηθεί και με το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο κ. Συρίγος «κατά τη συνάντηση αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι τα μέλη ΔΕΠ έχουν υποστεί λόγω της οικονομικής κρίσης σημαντική μείωση των αποδοχών τους οι συμμετέχοντες εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, ενημέρωσαν τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας ότι παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα του δημοσιονομικού χώρου ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, έχουν συζητήσει με το Υπουργείο Οικονομικών τη δυνατότητα αύξησης των αποδοχών. Αναφορικά δε με την έκδοση της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ που αφορά στην καταβολή αναδρομικών αποδοχών των μελών ΔΕΠ έγινε γνωστό ότι εκκρεμεί ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους και σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης και το πεδίο εφαρμογής της».

Αυξήσεις μισθών των εκπαιδευτικών υποσχέθηκε πριν από λίγες μέρες και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επιχειρώντας σε μια ύστατη προσπάθεια, λίγους μήνες προ των εκλογών, να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος της κλίμα που αντικατοπτρίζεται και στις δημοσκοπήσεις όπου καταλαμβάνει εδώ και πολύ καιρό, τις πρώτες θέσεις στις αρνητικές γνώμες ανάμεσα στους υπουργούς της ΝΔ.

Η υπουργός Παιδείας, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr και την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη,  έκανε πάλι «επίθεση φιλίας» στους εκπαιδευτικούς, τους ίδιους ακριβώς εκπαιδευτικούς που στην καθημερινότητα δε διστάζει να φορτώσει με γραφειοκρατικές ευθύνες και να στείλει στα δικαστήρια όταν αντιδρούν στις αυταρχικές της επιλογές.

Η κ. Νίκη Κεραμέως επισήμανε πως βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών, όχι μόνο με την αύξηση των απολαβών τους, αλλά και με πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της στέγασής τους. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία είναι ο εξορθολογισμός των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας δόθηκε, οριζοντίως, επίδομα στους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Είναι μια έμπρακτη στήριξη στο έργο του εκπαιδευτικού, ωστόσο, είναι σημαντικό να αυξηθούν οι απολαβές τους, γι’ αυτό και θα αποτελέσει προτεραιότητά μας την επόμενη τετραετία».

Το 2022 όμως είναι αν μη τι άλλο ύβρις να  αυξήσεις εάν και όταν εκλεγείς, ενώ υπάρχουν μισθοί από 730 ευρώ (την ίδια ώρα που λόγω πληθωρισμού χάνουν ένα 16% της αγοραστικής τους αξίας) και ένας νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός αμείβεται με μισθό χαμηλότερο του βασικού του ιδιωτικού τομέα, λόγω της κατάργησης στο δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού.

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search