Print this page

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση και κατάληψη της ΔΙΔΕ Πειραιά – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

November 30, 2022 895

 

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί έστειλαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που ανταποκρίθηκαν- ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις- στο κάλεσμα της  κινητοποίησης της ΕΛΜΕ Πειραιά. Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στου δρόμους του Πειραιά και σε συμβολική κατάληψη της ΔΙΔΕ. Μια εικόνα βγαλμένη από τις καλές εποχές του εκπαιδευτικού κινήματος.

Κυρίαρχα συνθήματα:

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εκπαιδευτικών η πάλη θα τη σπάσει

Εκπαιδευτικοί – Γονείς και Μαθητές ένα΄ντια στις διώξεις και τις περικοπές

Αυτοί με ΜΑΤ και την αστυνομία – Εμείς με τον λαό για δωρεάν παιδεία.

Κάτω τα χέρια από την απεργία τους λαϊκούς αγώνες και τα σωματεία

Ο ΔΙΔΕ απουσίαζε, όπως συνήθως συμβαίνει σε παραστάσεις διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Πειραιά ο ίδιος σε μια ακόμα επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας θα αποφασίσει πότε θα συναντήσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Όπως δήλωναν οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ το κύριο αίτημά τους  είναι η απόσυρση των διώξεων και δε θα σταματήσουν τιος κινητοποιήσεις αν δεν ανακληθούν.

Το χθεσινό επεισόδιο στο σήριαλ της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού η νέα δίωξη αφορά τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Περάματος Σπύρου Πουλή, επειδή πήρε μέρος στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών.

Να θυμίσουμε την παραπομπή του Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τον ίδιο λόγο  που είχε συνέχεια με τον ΔΙΔΕ Πειραιά να καλεί το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Μάγδα Δρούγκα, αναπληρώτρια εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, σε έγγραφες διευκρινίσεις, σχετικά με την «συμπεριφορά» της στα πλαίσια κινητοποίησης της ΕΛΜΕ (!), καθώς και την άποψή της για το θεσμό των «ιδιαίτερων» μαθημάτων!

Είναι επίσης προφανές ότι η κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού, τόσο στον Πειραιά, όσο και αλλού (βλέπε Γ’ Αθήνας, Λάρισα) συντελείται με άνωθεν κυβερνητική εντολή - παρέμβαση, προκειμένου να μπει φρένο στους αγώνες και στα σωματεία. Πολλαπλά τα επεισόδια εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Πρόσφατες και οι απειλές για μηνύσεις στο Συντονιστικό Αναπληρωτ(ρι)ών (και συγκεκριμένα σε συναδέλφισσα) από την ΔΙΠΕ Δράμας, εφόσον δεν αποσυρθεί καταγγελία που είχε δημοσιευτεί στις 8/11 από το Συντονιστικό, για αυθαιρεσίες της ΔΙΠΕ καταπατώντας εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών και πολλά ακόμα! Την πολιτική ευθύνη για τις απαράδεκτες αυτές εξελίξεις φέρει η ίδια η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση!

 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, δρόμος και οδός

Καμία ανακωχή με τη διοίκηση και κυβέρνηση.

Καμία δίωξη.

Να ανακληθεί η παραπομπή των διευθυντών του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και του 3ου Γυμνασίου Περάματος για  τη συμμετοχή του στην Απεργία - Αποχή από μέντορες.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία - Κάτω τα χέρια από την Απεργία-Αποχή

Ο Αυταρχισμός, η καταστολή και κυβερνητική επιβολή δεν θα περάσει.

Καμία εγγραφή εξήγηση στη διοίκηση για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, οδός και δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.