• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΑΚΕ: Μαζική η κινητοποίηση εκπαιδευτικών στον Πειραιά ενάντια στις διώξεις και την τρομοκρατία!

December 01, 2022 256

 

            Γύρω στους 200 εκπαιδευτικούς συγκεντρώθηκαν σήμερα (30/11 στις 12:30) έξω από την ΔΔΕ στον Πειραιά για να καταγγείλουν τις διώξεις των 3 μελών της ΕΛΜΕ. Τους 2 διευθυντές που συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή της ΕΛΜΕ και δεν όρισαν μέντορες και συντονιστές, και ένα μέλος του ΔΣ που καλέστηκε σε «γραπτές διευκρινήσεις» επειδή αντέδρασε σε συκοφαντίες του ΔΙΔΕ ενάντια στον κλάδο στα πλαίσια κινητοποίησης της ΕΛΜΕ.

            Είχε προηγηθεί μια ολόκληρη καμπάνια ανοίγματος του ζητήματος στους συναδέλφους, με ψηφίσματα συμπαράστασης και μαζική συλλογή υπογραφών.

            Παρόλο το βροχερό καιρό οι συγκεντρωμένοι έκαναν διαδήλωση και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία, τις διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Ξανακατέληξαν στο κτίριο της ΔΔΕ όπου πραγματοποιήθηκε μια συμβολική κατάληψη.

            Καταγγέλθηκε από την ντουντούκα ο χαρακτήρας των διώξεων. Ότι δεν αποτελούν ούτε καπρίτσιο μόνο του συγκεκριμένου ΔΙΔΕ ούτε πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Αλλά ότι συνοδεύουν μια σειρά διώξεων πανελλαδικά που έχουν ως στόχο το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και αντίστασης, το χτύπημα στα σωματεία.

            Είναι φανερό ότι οι διώξεις αυτές συμπληρώνουν το «μεγάλο» παζλ της κρατικής τρομοκρατίας, της απαγόρευσης του δικαιώματος στην απεργία.

            Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με ανακοίνωση ότι θα καλεστεί σύντομα νέα κινητοποίηση της ΕΛΜΕ, για το ίδιο θέμα.

            Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών χαιρετίζουμε την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αποτελεί άλλο ένα δείγμα ότι ο κλάδος έχει τη δύναμη και διάθεση για να κινητοποιηθεί (όπως είχε δείξει πρόσφατα και στην Απεργία).

            Τα βήματα αυτά πρέπει να συνεχιστούν. Με νέες κινητοποιήσεις για να παρθούν πίσω οι διώξεις και να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις για να κοντραριστούμε με την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. 

Ενσωματωμένη εικόνα 

Συμμετέχουμε στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ενσωματωμένη εικόνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search