Print this page

Αιφνιδιαστικά έκοψαν την έκπτωση των εκπαιδευτικών στη γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα - Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της νέας Κοινοπραξίας την Τρίτη 06/12 14:00.

December 04, 2022 334

Αιφνιδιαστικά, η έκπτωση που είχαν στο εισιτήριό τους οι εκπαιδευτικοί στη γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα και αντίστροφα έπαψε να ισχύει! Συγκεκριμένα, η νέα κοινοπραξία που εισήλθε στη γραμμή, έκοψε με το “καλημέρα” την έκπτωση 50% για αυτοκίνητα και δίκυκλα. Σημειώνουμε ότι έτσι και αλλιώς, ακόμα και με την έκπτωση, το κόστος μετακίνησης ήταν μεγάλο. Ένας εκπαιδευτικός έδινε καθημερινά 7 ευρώ που σημαίνει 140 ευρώ το μήνα για το όχημά του και τον ίδιο! Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε επιπλέον επιβάτης πληρώνει κανονικά το εισιτήριό του, ενώ δεν υπήρχε έκπτωση για τους πεζούς (2,40 ευρώ κοστίζει το πήγαινε-έλα για πεζούς).

Με την κατάργηση της έκπτωσης στα αυτοκίνητα και στα δίκυκλα το ποσό για τη μετακίνηση από και προς το νησί διπλασιάζεται και φτάνει στα 14 ευρώ την ημέρα, δηλαδή στα 280 ευρώ το μήνα .

Στο ποσό αυτό θα πρέπει βέβαια να υπολογιστεί και το κόστος μετακίνησης από και προς τα Παλούκια ή ακόμη και τη μετακίνηση από σχολείο σε σχολείο μιας και τα σχολεία έχουν συνήθως αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να γινόμαστε «παιχνιδάκια» της κάθε κοινοπραξίας που όταν αλλάζει τιμολογιακή πολιτική, θα επιβάλλει τους δικούς της όρους. Η ευθύνη εταιρειών-κυβέρνησης-Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπουργείου Παιδείας, είναι τεράστια! 

Καταγγέλλει η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αναλυτικά:

Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ & ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/12 14:00

Πριν λίγες μέρες οι συνάδελφοι που εργάζονται στη Σαλαμίνα ήρθαν αντιμέτωποι με το εξής, απαράδεκτο γεγονός: αιφνιδιαστικά, η έκπτωση που είχαν στο εισιτήριό τους ως εκπαιδευτικοί στη γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα και αντίστροφα έπαψε να ισχύει! Συγκεκριμένα, η νέα κοινοπραξία που εισήλθε στη γραμμή, έκοψε με το “καλημέρα” την έκπτωση 50% για αυτοκίνητα και δίκυκλα. Σημειώνουμε ότι έτσι και αλλιώς, ακόμα και με την έκπτωση, το κόστος μετακίνησης ήταν μεγάλο. Ένας εκπαιδευτικός έδινε καθημερινά 7 ευρώ που σημαίνει 140 ευρώ το μήνα για το όχημά του και τον ίδιο! Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε επιπλέον επιβάτης πληρώνει κανονικά το εισιτήριό του, ενώ δεν υπήρχε έκπτωση για τους πεζούς (2,40 ευρώ κοστίζει το πήγαινε-έλα για πεζούς).

Με την κατάργηση της έκπτωσης στα αυτοκίνητα και στα δίκυκλα το ποσό για τη μετακίνηση από και προς το νησί διπλασιάζεται και φτάνει στα 14 ευρώ την ημέρα, δηλαδή στα 280 ευρώ το μήνα .

Στο ποσό αυτό θα πρέπει βέβαια να υπολογιστεί και το κόστος μετακίνησης από και προς τα Παλούκια ή ακόμη και τη μετακίνηση από σχολείο σε σχολείο μιας και τα σχολεία έχουν συνήθως αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να γινόμαστε «παιχνιδάκια» της κάθε κοινοπραξίας που όταν αλλάζει τιμολογιακή πολιτική, θα επιβάλλει τους δικούς της όρους. Η ευθύνη εταιρειών-κυβέρνησης-Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπουργείου Παιδείας, είναι τεράστια! Είμαστε εκπαιδευτικοί που προσπαθούμε με τεράστιες δυσκολίες και χωρίς καμία κρατική στήριξη, να στηρίξουμε παντοιοτρόπως τους μαθητές μας- τα παιδιά της Σαλαμίνας. Είμαστε εκπαιδευτικοί που στηρίζουμε την λειτουργία του δημόσιου σχολείου, οι περισσότεροι μακριά από τον τόπο μας και την οικογένειά μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ!

Με χαμένους 6 μισθούς από το 2009 και μετά, πληρώνουμε εξωφρενικά ποσά σε ενοίκια, μετακίνηση, λογαριασμούς ενέργειας, είδη πρώτης ανάγκης, δίδακτρα για τα «προσόντα» μας κ.ά.

Με τα 740 ευρώ για τους νεοδιόριστους, τα 880 ευρώ για τους αναπληρωτές το πολύ για 9 μήνες και μετά πάλι στην ανεργία με το επίδομα των 438 ευρώ, απλά φτάνουμε στη μέση του μήνα και τα χρήματα έχουν ήδη τελειώσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Να επανέλθει άμεσα η έκπτωση του 50% για αυτοκίνητα-δίκυκλα.

· Δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων, πεζών και με τα οχήματά τους, με τα πλοία της γραμμής.

· Δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων με οχήματα του Δήμου, από και προς τα σχολεία τους εντός του νησιού. Μέχρι να επιτευχθεί το παραπάνω, δωρεάν μετακίνηση με τα ΚΤΕΛ του νησιού.

· Δωρεάν μετακίνηση μαθητών, που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται από και προς Σαλαμίνα ,επειδή δεν υπάρχει κάποια ειδικότητα ΕΠΑΛ ή επειδή φοιτούν σε κάποια ειδική δομή ή πρέπει να κάνουν κάποια θεραπεία, με τα πλοία της γραμμής.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της νέας Κοινοπραξίας την Τρίτη 06/12 14:00. Καλούμε όλους τους συναδέλφους των Σχολείων της Σαλαμίνας, την ένωση και τους συλλόγους γονέων να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.