• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας: Προς την πρόσκαιρη παρέα της εξουσίας

December 05, 2022 86

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας: Προς την πρόσκαιρη παρέα της εξουσίας

Αρκετές είναι, πλέον, οι καταγγελίες από σωματεία σχετικά με επιθέσεις που δέχονται εκπαιδευτικοί από υψηλά ιστάμενους, λόγω του ότι αντιτίθενται σε συγκεκριμένες πρακτικές και αποφάσεις.

Πρόσφατα παραδείγματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας, είναι και η περίπτωση του Πειραιά, όπου εκπαιδευτικοί καλούνται να λογοδοτήσουν, ενώ στην ΕΛΜΕ Λάρισας μηνυτήρια αναφορά πραγματοποιήθηκε εις βάρος του Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται να στοχεύει στην συνδικαλιστική δράση του ιδίου, αλλά και στη δημιουργία των συνθηκών για τη «στοχοποίηση της συνδικαλιστικής μας παράταξης συνολικά».

Η ανακοίνωση


«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

βρισκόμαστε το τελευταίο διάστημα μπροστά σε μια εντεινόμενη και, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, ενορχηστρωμένη επίθεση στα σωματεία μας, στους εκπροσώπους μας στα ΔΣ αλλά και σε συναδέλφους που αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Γλαφυρό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στον Πειραιά με τις κλήσεις συναδέλφων από την διοίκηση “δι’ υπόθεσίν των”. Στην περίπτωση της δικής μας ΕΛΜΕ έχουμε πρόσφατη προσπάθεια φίμωσης και ελέγχου του σωματείου μέσω της μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του συναδέλφου Δημήτρη Παπαδόπουλου από πρώην ΔΔΕ. Για μας είναι φανερό πως δεν πρόκειται για μια αντιδικία μεταξύ ιδιωτών. Ο λόγος που προβάλλεται -ενημέρωση του σωματείου- έχει να κάνει με την συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου. Σ’ αυτή στοχεύει και αυτή προσπαθεί να ποινικοποιήσει. Αλλά δεν αρκεί προφανώς η στοχοποίηση και η απόπειρα φίμωσης του συναδέλφου. Επιχειρείται η στοχοποίηση της συνδικαλιστικής μας παράταξης συνολικά. Γιατί τι άλλο σκοπό μπορεί να έχει ο χαρακτηρισμός μιας ολόκληρης συνδικαλιστικής παράταξης σαν “παρέα του Παπαδόπουλου”; Σε τι άλλο μπορεί να αποσκοπεί το να χαρακτηρίζεις ως “πρόσκαιρο” συνδικαλιστή τον συντροφό μας Δ. Παπαδόπουλο, ένα συνάδελφο με την δική του επί σειρά ετών δράση; Χρειάζεται περισσό θράσος να αποκαλείς μια παράταξη με την ιστορία και την δράση των παρεμβάσεων εδώ και δεκαετίες ως παρέα και τους εκλεγμένους κάθε χρόνο συνδικαλιστές ως «πρόσκαιρους»!!

Για την ουσία των καταγγελιών έχει απαντήσει εκτεταμένα και πειστικά ο συνάδελφος και σύντροφος μας. Από την μεριά μας πρέπει να τονίσουμε πως θα περιμέναμε από μέλη του σωματείου μας που άσκησαν διοίκηση -με τους γνωστούς όρους, τις γνωστές διαδικασίες επιλογής και, δυστυχώς, τα γνωστά αποτελέσματα- να δείξουν λιγότερο θράσος και περισσότερη αυτοσυγκράτηση. Χρειάζεται, πιστεύουμε, να λειτουργήσουν με περισσότερη περίσκεψη και να μην μετατρέπονται σε εκούσια ή ακούσια όργανα υλοποίησης της κυβερνητικής αντισυνδικαλιστικής επίθεσης. Πάει πολύ να καθυβρίζουν μια ολόκληρη συνδικαλιστική παράταξη. Μια παράταξη που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει μάχες δίπλα σε κάθε συνάδελφο, απέναντι σε αυθαιρεσίες της εκάστοτε διοίκησης. Ως εδώ και μη παρέκει κύριε Καψάλη.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« February 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search