• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκλογές για νέο ΔΣ στην ΕΛΜΕ Πειραιά - Πότε (Προσοχή στο ωράριο) και πού θα διεξαχθούν

December 05, 2022 322

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν στις 19/12 και η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 16/12 14:00 στο Σχολικό Συγκρότημα Τζαβέλα (θυμίζουμε ότι με απόφαση του ΥΠΑΙΘ δεν χορηγείτε πλέον άδεια για την πραγματοποίηση τακτικών Γενικών Συνελεύσεων).

 

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν:

1) Στο σχολικό συγκρότημα Τζαβέλλα (2ο ΓΕΛ Πειραιά) από τις 8:00-20:00 για τους συναδέλφους των σχολείων Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος

2) Στο 3ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας 11:30-17:30 για τους συναδέλφους των σχολείων της Σαλαμίνας

3) Στο Γυμνάσιο Κυθήρων 12:30-15:00 για τους συναδέλφους των σχολείων στα Κύθηρα

4) Στο Γυμνάσιο Πόρου 11:30-15:30 για τους συναδέλφους των σχολείων Πόρου-Γαλατά-Μεθάνων

5) Στο ΕΠΑΛ Αίγινας 11:00-16:00 για τους συναδέλφους των σχολείων Αίγινας και Αγκιστρίου

Για την Ύδρα και τις Σπέτσες, το Δ.Σ. καταβάλλει προσπάθεια να βρεθεί και εκεί δικαστικός αντιπρόσωπος.

Δυνατότητα ψηφοφορίας σε διαφορετική κάλπη δεν υπάρχει, παρά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. συνάδελφος σε άδεια) και μόνο κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης των εφορευτικών επιτροπών (τοπικής, κεντρικής).

Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη ή τροποποίηση, θα υπάρχει νέα ενημέρωση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε:

α) σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας (Μόνιμοι, Αναπληρωτές ΑΠΩ και ΑΜΩ, Ενισχυτική Διδασκαλία).

β) υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, που εδρεύουν στον Πειραιά (ΔΙΔΕ)

γ) Αποσπασμένοι σε Πανεπιστήμια, Εθνική Βιβλιοθήκη, ΣΔΕ και Γενικά Αρχεία του Κράτους με οργανική θέση σε σχολείο του Πειραιά

δ) Ομοσπονδιακοί προπονητές με οργανική θέση σε σχολείο του Πειραιά

ε) Αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία με οργανική θέση σε σχολείο του Πειραιά

στ) Όσοι έχουν διατεθεί σε ΙΕΚ (εξαιρούνται όσοι κατέχουν θέση Διευθυντή-Υποδιευθυντή) και

ζ) Όσοι έχουν διατεθεί στην Α/θμια (με την προϋπόθεση να μην έχουν λάβει μέρος στις αρχαιρεσίες του αντίστοιχου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης).

ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν αποσπαστεί σε άλλο ΠΥΣΔΕ εκτός Πειραιά ή σε υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εκτός Πειραιά (ΔΔΕ, ΠΔΕ), με εξαίρεση την Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας (με την προϋπόθεση να κατέχουν οργανική σε σχολείο του Πειραιά).

Το ποσό της συνδρομής ορίζεται για όλους στα 20 ευρώ (15 ευρώ παρακρατά η ΟΛΜΕ με απόφαση του τελευταίου συνεδρίου, 5 ευρώ η ΕΛΜΕ Πειραιά). Εξαιρούνται οι συνάδελφοι αναπληρωτές ΑΜΩ και στην Ενισχυτική Διδασκαλία, που θα πρέπει να καταβάλλουν 15 ευρώ (μόνο το μέρος της συνδρομής δηλαδή που θα αποδοθεί στην ΟΛΜΕ).

Για την συμμετοχή στις αρχαιρεσίες είναι απαραίτητη η καταβολή της συνδρομής (οικονομική τακτοποίηση στην ΕΛΜΕ) και η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου που να βεβαιώνει την ταυτότητα.

Η διαδικασία θα γίνει ως εξής:

Στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα εκλεγούν τοπικές εφορευτικές επιτροπές, όπου θα αναλάβουν τη διαδικασία, όπου στηθεί κάλπη, εκτός Πειραιά. Αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία και γίνει η διαλογή, θα σταλούν με email τα αποτελέσματα (θα σταλεί έντυπο από την ΕΛΜΕ), με υπογραφή και σφραγίδα του δικαστικού αντιπροσώπου, αλλά και υπογραφές της εφορευτικής επιτροπής. Προσοχή: τα αποτελέσματα θα πρέπει να σταλούν αυστηρά στις 20:00! Μέχρι τότε, οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές θα πρέπει να διαφυλάξουν με υπευθυνότητα το αδιάβλητο και το κύρος της διαδικασίας. Στον Πειραιά θα εκλεγεί η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που θα αναλάβει τόσο την εκλογική διαδικασία στον Πειραιά (ψηφοφορία-διαλογή), όσο και την παραλαβή των αποτελεσμάτων από τις τοπικές εφορευτικές επιτροπές.

Παρακαλούμε για την αποστολή προτάσεων για την συγκρότηση των τοπικών εφορευτικών επιτροπών (δεν μπορούν να πάρουν μέρος υποψήφιοι). Προτείνεται να αποτελούνται από 3 μέλη (χωρίς το/τη δικαστικό) σε Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Κύθηρα και 5 μέλη (χωρίς το/τη δικαστικό) στην Σαλαμίνα.

Η εγγραφή των συναδέλφων/συναδελφισσών στην ΕΛΜΕ μπορεί να γίνει ως εξής:

α) Κατά τις περιοδείες των μελών του Δ.Σ. στα σχολεία

β) Έξω από το χώρο των αρχαιρεσιών, με ευθύνη της κεντρικής (για τον εκλογικό τμήμα στη Τζαβέλλα) και της τοπικής εφορευτικής επιτροπής για τα νησιά (θα σταλούν μπλοκάκια). Την επόμενη ημέρα των αρχαιρεσιών, η τοπική εφορευτική επιτροπή ταχυδρομεί πίσω τα μπλοκάκια και καταθέτει το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό που θα υποδείξει η ΕΛΜΕ.

Το Δ.Σ. θα μεριμνήσει για την αποστολή των ψηφοδελτίων και του λοιπού απαιτούμενου υλικού (όπως μπλοκ εγγραφής, έντυπο συλλογής αποτελεσμάτων κ.α.) στις τοπικές εφορευτικές επιτροπές.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξουν κάλπες κι εκτός Πειραιά, εφιστούμε την προσοχή όλων των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στις τοπικές εφορευτικές επιτροπές. Επίσης, σημειώνουμε ότι ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων ή για λόγους ανωτέρας βίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search