Print this page

Ο Αγώνας έφερε ένα πρώτο, θετικό αποτέλεσμα! - Tο πιο δυνατό μας όπλο, είναι η Αλληλεγγύη και το Δίκιο μας!

December 06, 2022 514

 

Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά, ότι το πιο δυνατό μας όπλο, είναι η Αλληλεγγύη και το Δίκιο μας! Με ενότητα και καθημερινό αγώνα κατακτούμε τα δικαιώματά μας. Τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφερόμενη στη συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Πειραιά τη Δευτέρα 5/12 και στις δεσμεύσεις: 

"- να μην προχωρήσει καμία δίωξη για τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ, να μπουν οι υποθέσεις στο αρχείο

- να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να απαλλαγούν από την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι Διευθυντές που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή, οι οποίοι θα μπορέσουν να λάβουν κανονικά μέρος στις επερχόμενες κρίσεις για τη θέση του Διευθυντή (αν φυσικά το επιθυμούν)."

Αναλυτικά η αανακοίνωση:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Αγώνας έφερε ένα πρώτο, θετικό αποτέλεσμα!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Χτες, 5/12/2022, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά με το ΔΙΔΕ Πειραιά, μετά από πρόσκληση του τελευταίου.

Στην συνάντηση, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έθεσε το βασικό αίτημα, αυτό της απόσυρσης όλων των διώξεων.

Ο ΔΙΔΕ Πειραιά, δεσμεύτηκε:

ü να μην προχωρήσει καμία δίωξη για τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ, να μπουν οι υποθέσεις στο αρχείο

ü να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να απαλλαγούν από την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι Διευθυντές που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή, οι οποίοι θα μπορέσουν να λάβουν κανονικά μέρος στις επερχόμενες κρίσεις για τη θέση του Διευθυντή (αν φυσικά το επιθυμούν).

Μετά από αυτό, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ενημερώθηκε, μετά από ερώτησή του, ότι σταμάτησε η πραγματοποίηση των υποχρεωτικών υπερωριών στο Γυμνάσιο του Πόρου. Σε επικοινωνία με τους συναδέλφους του σχολείου ενημερωθήκαμε ότι από Τετάρτη σταματούν οι υποχρεωτικές υπερωρίες των φιλολόγων, αλλά παραμένουν ακόμα 4 ώρες σε άλλο μάθημα.

Το πρώτο αυτό θετικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τη δύναμη του συλλογικού Αγώνα. Είναι μια πρώτη επιτυχία και επιβεβαίωση για το σωματείο μας, για όλους τους συναδέλφους. Το δικαίωμα στην Απεργία και στην συνδικαλιστική δράση είναι αδιαπραγμάτευτα!

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους/συναδέλφισσες, που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, στην συλλογή υπογραφών. Τα δεκάδες σωματεία και φορείς που έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης! Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους γονείς του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και του 3ου Γυμνασίου Περάματος, τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου, που εξέφρασαν την συμπαράστασή τους με πολύμορφους τρόπους.

Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά, ότι το πιο δυνατό μας όπλο, είναι η Αλληλεγγύη και το Δίκιο μας! Με ενότητα και καθημερινό αγώνα κατακτούμε τα δικαιώματά μας.

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση για την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων από τη ΔΙΔΕ Πειραιά! Δεν θα κάνουμε πίσω, μέχρι να υλοποιηθούν.

Ταυτόχρονα, μετά τη δέσμευση του ΔΙΔΕ Πειραιά, προχωρούμε σε νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 9/12 14:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αμπελόκηποι), προκειμένου να αποσπάσουμε σαφή δέσμευση και από την Περιφέρεια για την

παύση της δίωξης των δύο συναδέλφων Διευθυντών, επειδή πήραν μέρος στην Απεργία-Αποχή του σωματείου μας. Σημειώνουμε ότι η έδρα του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι στην Περιφέρεια.

Με το κεφάλι ψηλά, συνεχίζουμε!

Όλοι και όλες στην Πανεκπαιδευτική Απεργία στις 15/12

(συγκέντρωση 12:00 Προπύλαια και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.