Print this page

Ένας μαθητής νεκρός! Το γιατί το ξέρουμε όλοι. Τον φονιά να δείξουμε!

December 07, 2022 123

 

Ένας μαθητής νεκρός!

Το γιατί το ξέρουμε όλοι. Τον φονιά να δείξουμε!

Με αγώνες κερδίζεται η ζωή!

Στις Σέρρες, ένας μαθητής Έκτης Δημοτικού έχασε τη ζωή του και δύο ακόμα παιδιά τραυματίστηκαν από την έκρηξη του λέβητα πετρελαίου του σχολείου τους. Η είδηση συγκλονίζει. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννούν τραγικά γεγονότα σαν αυτό, δεν περιγράφονται εύκολα. Ποτέ δε συνηθίζεται αλλά και ποτέ δεν είναι τυχαίος ο θάνατος ενός παιδιού.

Ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να ξεστομίσει τα παρακάτω: «Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει»! Η κυβέρνηση σε ρόλο αθώας περιστεράς, πετάει το μπαλάκι στον Δήμαρχο. Στη συνέχεια και οι δύο αναζητούν ευθύνες από τους εκπαιδευτικούς. Γι’ αυτό οι εφημερίδες και τα κανάλια αναρωτιούνται, αν ήταν κατάλληλη η ώρα για τέτοιες εργασίες, τι έκαναν οι εκπαιδευτικοί και άλλα. Όποιος θέλει να αποποιηθεί τις ευθύνες του, βρίσκει εύκολα αυτόν που θα τις φορτώσει. 

Στα υπό διάλυση σχολικά κτήρια, που φέτος πρέπει να κάνουν αποδεδειγμένα οικονομία, όλα μπορούν να συμβούν. Πριν καλά καλά μπουν τα κρύα, πολλοί Δήμοι ζήτησαν να καίνε λιγότερες ώρες τα καλοριφέρ στα σχολεία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί κρυώνουν. Η έλλειψη οικονομικών πόρων έχει κάνει τα σχολεία ερείπια, τίποτα δε συντηρείται κι ό,τι χαλάει δε φτιάχνεται. Όλα τα σχολικά κτήρια κρύβουν παγίδες. Πέφτουν τα ταβάνια μέσα στις σχολικές αίθουσες. Αντί να φτιάξουν τα σχολεία και να τα συντηρήσουν, κουνάνε το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς τονίζοντας τις ευθύνες που έχουν για την ασφάλεια των παιδιών και μετατρέπουν την εφημερία σε εφιάλτη.

Είμαστε ακόμα στην αρχή του χειμώνα που μας έταξε η κυβέρνησης πως θα είναι πιο δύσκολος από του 1942, τότε που οι άνθρωποι πέθαιναν στους δρόμους από κρύο και πείνα. Ο σκληρός χειμώνας που έχουμε μπροστά μας καταγράφει τα πρώτα του θύματα. Βιώνουμε τις επιπτώσεις της απάνθρωπης πολιτικής της κυβέρνηση, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που δεν υπολογίζουν τη ζωή του λαού, πατούν επί πτωμάτων για ν’ αβγατίσουν τα κέρδη τους και για να επιβάλουν τη θέλησή τους.

Όσο περνούν οι ώρες αποκαλύπτονται λεπτομέρειες που προκάλεσαν την έκρηξη του λέβητα. Μέσα στις λεπτομέρειες ενός τραγικού γεγονότος, στην ανευθυνότητα και την απατεωνιά των ατόμων, στις λαμογιές και τις κομπίνες, στον οχαδερφισμό και την αναλγησία κρύβεται το ταξικό εκμεταλλευτικό σύστημα εξουσίας.

Με αυτό το σάπιο σύστημα πρέπει να αναμετρηθούμε. Όταν υποχωρεί κάτω απ’ τους αγώνες μας, κατακτούμε δικαιώματα και κερδίζουμε τη ζωή.

Κάτω η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης

Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα για δικαιώματα, για δουλειά και για ζωή

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.