• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΩΣ ΕΔΩ με τις απειλές!Οι νεοδιόριστοι/ες είναι μόνιμοι/ες! - 12 Δεκέμβρη πανελλαδική μέρα δράσης

December 08, 2022 195

Στάση εργασίας κηρύττει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» 1-4 ώρες για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην πανελλαδική μέρα δράσης στο υπουργείο Παιδείας και στις κατά τόπους ΔΙΠΕ, ΔΙΔΕ και Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 14:00 το μεσημέρι. 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών επισημαίνει ότι «το ΥΠΑΙΘ επιλέγει για άλλη μια φορά να κινηθεί τιμωρητικά και εκβιαστικά απέναντι στη νέα γενιά, στους νεοδιόριστους του 20 αλλά και τους υπόλοιπους, καθώς με βάση τις δηλώσεις της υφυπουργού Μακρή στη Βουλή, βάζει σε κίνδυνο τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων που έχουν ήδη υπογραφεί και στέλνει μηνύματα στους Δντες Δ/νσεων να μην υπογράψουν τις πράξεις, όπου αυτό δεν έχει ήδη γίνει».

 

Μάλιστα, τονίζει ότι το ΥΠΑΙΘ «επιδιώκει να υποδουλώσει ακόμα περισσότερο τους νεοδιόριστους/ες και να τους κρατήσει όμηρους για να περάσει η ατομική αξιολόγηση, που έχει απορριφθεί πλήρως από ολόκληρο τον κλάδο, εκβιαστικά και εκφοβιστικά».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»:

12 Δεκέμβρη στις 2μμ πανελλαδική μέρα δράσης στο ΥΠΑΙΘ και στις κατά τόπους ΔΙΠΕ, ΔΙΔΕ και Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης. ΩΣ ΕΔΩ με τις απειλές! Οι νεοδιόριστοι/ες είναι μόνιμοι/ες!

Στάση εργασίας από το σύλλογο 1-4 ώρες για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών

Το ΥΠΑΙΘ επιλέγει για άλλη μια φορά να κινηθεί τιμωρητικά και εκβιαστικά απέναντι στη νέα γενιά, στους νεοδιόριστους του 20 αλλά και τους υπόλοιπους, καθώς με βάση τις δηλώσεις της υφυπουργού Μακρή στη Βουλή, βάζει σε κίνδυνο τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων που έχουν ήδη υπογραφεί και στέλνει μηνύματα στους Δντες Δ/νσεων να μην υπογράψουν τις πράξεις, όπου αυτό δεν έχει ήδη γίνει!

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει τις διαπιστωτικές πράξεις των νεοδιόριστων του 2020. Με επαναλαμβανόμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας από σωματεία και εκπαιδευτικούς υπογράφηκαν αυτές στην Α’ Αθήνας και οι εκπαιδευτικοί, χρόνια αναπληρωτ(ρι)ες, που με αγώνες μονιμοποιήθηκαν είτε το ‘20, το ‘21 ή το ‘22, είναι ΜΟΝΙΜΟΙ/ΕΣ και όχι «δόκιμοι», και το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει, όπως το κάνει άλλωστε ήδη, την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης με δούρειο ίππο τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων.

Την στιγμή που δεχόμαστε ανελέητη επίθεση στο εισόδημά μας, νεοδιόριστοι και αναπληρώτ(ρι)ες μετακινούμενοι/ες από εδώ κι από εκεί δεν τα βγάζουμε πέρα με 800 ευρώ, ενώ οι μόνιμοι συνάδελφοι/ισσες έχουν καθηλωμένους μισθούς πάνω από 10ετία, την στιγμή που τα ΠΑΝΤΑ ακριβαίνουν στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου! Την στιγμή που γινόμαστε μάρτυρες της φρικτής αδιαφορίας του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για τα σχολεία με αδιανόητες συνέπειες όπως τον θάνατο του παιδιού στις Σέρρες, που δεν δίνει μισό ευρώ για την παιδεία και την υγεία, αλλά αντ’ αυτού επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα!

Τώρα επιδιώκει να υποδουλώσει ακόμα περισσότερο τους νεοδιόριστους/ες και να τους κρατήσει όμηρους για να περάσει η ατομική αξιολόγηση, που έχει απορριφθεί πλήρως από ολόκληρο τον κλάδο, εκβιαστικά και εκφοβιστικά! Να κρατήσει όμηρους τους αναπληρωτ(ρι)ες που γυρνάνε κάθε χρόνο τα σχολεία, αφήνοντας οικογένειες και προσωπική ζωή, για μια θέση επισφαλούς εργασίας! Να κρατήσει όμηρους όλους και όλες αυτές που το προσοντολόγιο εξαναγκάζει σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων σε πίνακες κινούμενη άμμο, που αποκλείει και πετάει εκτός χιλιάδες συναδέλφους/ισσες.

Τέρμα στον εμπαιγμό! Θα παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο τον λαό! Να πάρουμε ΤΩΡΑ την κατάσταση στα χέρια μας, να σημάνει συναγερμός!

Συνεχίζουμε! Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το εκπαιδευτικό κίνημα του Μάρτη του 18 και του Γενάρη του 19 είναι ζωντανό και θα φωνάξει ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ/ΕΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΕΛΟΣ! Κανένας και καμία όμηρος του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης, ούτε νεοδιόριστος/η, ούτε αναπληρώτ(ρι)α, ούτε μόνιμος/η!

Τώρα να σηκωθεί ποτάμι οργής και να φωνάξουμε ΤΕΡΜΑ στους εκβιασμούς και την ομηρία!

12 Δεκέμβρη στις 2μμ πανελλαδική μέρα δράσης στο ΥΠΑΙΘ και στις κατά τόπους ΔΙΠΕ, ΔΙΔΕ και Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης

15 Δεκέμβρη στις 12μμ Προπύλαια και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών

Άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση των 4.500 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και όλων των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Ο/Η εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμος/η με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα με τον διορισμό του.

Επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα και απαλλαγμένη από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, οργανωμένη από τα πανεπιστήμια.

Κατάργηση των ν.4692 και 4823 της αξιολόγησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, της απαξίωσης και διάλυσης του δημοσίου χαρακτήρα του Σχολείου.

Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο.

Κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο). Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ, συνέντευξη και κάθε είδους φίλτρου για το δικαίωμα στην εργασία.

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας.

Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες σε όλα τα σχολεία.

Νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.

ΤΟ ΔΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search