• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μεγάλη νίκη των εκπαιδευτικών του Πειραιά - Στο αρχείο οι διώξεις

December 08, 2022 240

 

 

Πριν από λίγες μέρες γράφαμε για τις απανωτές διώξεις εκπαιδευτικών στον Πειραιά που έχουν ευαισθητοποιήσει και ξεσηκώσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές καθώς είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά που ένας διευθυντής εκπαίδευσης (στην προκειμένη περίπτωση ο ΔΔΕ Πειραιά) επιχειρούσε διώξεις διευθυντών σχολείων επειδή πήραν μέρος σε απεργία και καθηγητών επειδή έκφραζαν τη γνώμη τους. Ουσιαστικά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά επιχείρησε να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση σε ένα πρωτόγνωρο κρεσέντο αυταρχισμού.

Μετά τους δυο διευθυντές σχολείων που πήραν μέρος στην απεργία - αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά και την καθηγήτρια Μάγδα Δρούγκα μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά που αντέδρασε στον χαρακτηρισμό που έκανε ο ΔΔΕ για τους εκπαιδευτικούς ("ιδιαιτεράκηδες")  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κάλεσε σε "έγγραφες διευκρινίσεις" τον εκπαιδευτικό και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Γιώργο Καββαδία στοχοποιώντας, ουσιαστικά, τις απόψεις του.

Ωστόσο, όπως δήλωσαν ευθύς εξαρχής τόσο η ΕΛΜΕ Πειραιά όσο και δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία, η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός ΥΠΑΙΘ-ΔΙΔΕ Πειραιά δεν θα περάσει! Αυτό ήταν, εξάλλου, το μήνυμα που έστειλε η συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Πειραιά στις 30/11, στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, παρά την έντονη βροχή

 

Τελικά αποδείχθηκε αυτό που γνωρίζει καλά οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται. Ότι, δηλαδή, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά, ότι το πιο δυνατό όπλο των εκπαιδευτικών (και όλων των εργαζομένων), είναι η Αλληλεγγύη και ο αταλάντευτος αγώνας για το δίκιο και τα δικαιώματα!

Η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφερόμενη στη συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Πειραιά τη Δευτέρα 5/12 και στις δεσμεύσεις, τονίζει σήμερα τα εξής: 

"- να μην προχωρήσει καμία δίωξη για τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ, να μπουν οι υποθέσεις στο αρχείο

- να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να απαλλαγούν από την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι Διευθυντές που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή, οι οποίοι θα μπορέσουν να λάβουν κανονικά μέρος στις επερχόμενες κρίσεις για τη θέση του Διευθυντή (αν φυσικά το επιθυμούν)."

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Αγώνας έφερε ένα πρώτο, θετικό αποτέλεσμα!

Την Δευτέρα 5/12/2022, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά με τον ΔΙΔΕ Πειραιά, μετά από πρόσκληση του τελευταίου.

Στην συνάντηση, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έθεσε το βασικό αίτημα, αυτό της απόσυρσης όλων των διώξεων.

Ο ΔΙΔΕ Πειραιά, δεσμεύτηκε:

  • να μην προχωρήσει καμία δίωξη για τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ, να μπουν οι υποθέσεις στο αρχείο
  • να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να απαλλαγούν από την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι Διευθυντές που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή, οι οποίοι θα μπορέσουν να λάβουν κανονικά μέρος στις επερχόμενες κρίσεις για τη θέση του Διευθυντή (αν φυσικά το επιθυμούν).

Μετά από αυτό, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ενημερώθηκε, μετά από ερώτησή του, ότι σταμάτησε η πραγματοποίηση των υποχρεωτικών υπερωριών στο Γυμνάσιο του Πόρου. Σε επικοινωνία με τους συναδέλφους του σχολείου ενημερωθήκαμε ότι από Τετάρτη σταματούν οι υποχρεωτικές υπερωρίες των φιλολόγων, αλλά παραμένουν ακόμα 4 ώρες σε άλλο μάθημα.

Το πρώτο αυτό θετικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τη δύναμη του συλλογικού Αγώνα. Είναι μια πρώτη επιτυχία και επιβεβαίωση για το σωματείο μας, για όλους τους συναδέλφους. Το δικαίωμα στην Απεργία και στην συνδικαλιστική δράση είναι αδιαπραγμάτευτα!

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους/συναδέλφισσες, που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, στην συλλογή υπογραφών. Τα δεκάδες σωματεία και φορείς που έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης! Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους γονείς του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και του 3ου Γυμνασίου Περάματος, τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου, που εξέφρασαν την συμπαράστασή τους με πολύμορφους τρόπους.

Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά, ότι το πιο δυνατό μας όπλο, είναι η Αλληλεγγύη και το Δίκιο μας! Με ενότητα και καθημερινό αγώνα κατακτούμε τα δικαιώματά μας.

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση για την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων από τη ΔΙΔΕ Πειραιά! Δεν θα κάνουμε πίσω, μέχρι να υλοποιηθούν.

Ταυτόχρονα, μετά τη δέσμευση του ΔΙΔΕ Πειραιά, προχωρούμε σε νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 9/12 14:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αμπελόκηποι), προκειμένου να αποσπάσουμε σαφή δέσμευση και από την Περιφέρεια για την

παύση της δίωξης των δύο συναδέλφων Διευθυντών, επειδή πήραν μέρος στην Απεργία-Αποχή του σωματείου μας. Σημειώνουμε ότι η έδρα του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι στην Περιφέρεια.

Με το κεφάλι ψηλά, συνεχίζουμε!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search