• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δίωξη 3 εκπαιδευτικών - ποινικοποίηση της απεργίας από τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας

December 09, 2022 267
Ακόμα ένας ΔΔΕ σε ρόλο νομοθέτη και εισαγγελέα που αυθαίρετα ποινικοποεί τη συμμετοχή σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία ασκώντας διώξεις σε εκπαιδευτικούς. Η καταγγελία της Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας αναφέρεται στον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, Αλεξόπουλος Παναγιώτης, όρισε Μέντορες και Συντονιστές στις 21/09/22 και προχωρώντας σε μία αυθαίρετη και αντισυναδελφική ενέργεια, κοινοποίησε στον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, τη στιγμή που δεν του είχε ζητηθεί, ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι απείχαν από τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν τις παραπάνω τοποθετήσεις ασκώντας το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Απεργίας-Αποχής που είχε πάρει η Γ΄ ΕΛΜΕ.

Προφανώς λειτούργησε εκβιαστικά με σκοπό τον εκφοβισμό των συναδέλφων και ολόκληρου του Συλλόγου Διδασκόντων.

 

Αποτέλεσμα της πράξης του διευθυντή του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου ήταν ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Νικολόπουλος Αθανάσιος, να ζητήσει με επιστολή του εξηγήσεις από τις συναδέλφισσες. Η απάντηση των συναδελφισσών ήταν: «συμμετέχουμε στην προκηρυγμένη από τη Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Απεργία-Αποχή».

Παρόλα αυτά ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας τους κάλεσε σε απολογία, με την κατηγορία της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος. Χωρίς καν η απεργία που κήρυξε η Γ΄ ΕΛΜΕ να έχει προσβληθεί σε κάποιο δικαστήριο.

Ουσιαστικά, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, προχωρά ένα βήμα παρακάτω, σε σχέση με την Υπουργό Παιδείας. Επιδιώκει την ποινικοποίηση της συμμετοχής μέλους του σωματείου σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία! 

Η ανακοίνωση της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας : Για τη δίωξη των συναδελφισσών του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου

Πριν λίγες ημέρες, με υπογραφή του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, καλέστηκαν σε απολογία τρεις συναδέλφισσες του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, μέλη της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας με την κατηγορία της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος. Ο λόγος; Η συμμετοχή των συναδελφισσών στη νόμιμα προκηρυχθείσα, από τις 22/09/22, Απεργία-Αποχή (Α-Α) που κήρυξε η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας από Μέντορες-Συντονιστές, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Ο διευθυντής του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, Αλεξόπουλος Παναγιώτης, όρισε Μέντορες και Συντονιστές στις 21/09/22 και προχωρώντας σε μία αυθαίρετη και αντισυναδελφική ενέργεια, κοινοποίησε στον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, τη στιγμή που δεν του είχε ζητηθεί, ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι απείχαν από τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν τις παραπάνω τοποθετήσεις ασκώντας το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Απεργίας-Αποχής που είχε πάρει η Γ΄ ΕΛΜΕ.

Προφανώς λειτούργησε εκβιαστικά με σκοπό τον εκφοβισμό των συναδέλφων και ολόκληρου του Συλλόγου Διδασκόντων.

Αποτέλεσμα της πράξης του διευθυντή του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου ήταν ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Νικολόπουλος Αθανάσιος, να ζητήσει με επιστολή του εξηγήσεις από τις συναδέλφισσες. Η απάντηση των συναδελφισσών ήταν: «συμμετέχουμε στην προκηρυγμένη από τη Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Απεργία-Αποχή».

Άλλωστε, και στον διευθυντή του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, Αλεξόπουλου Παναγιώτη είχε επιδοθεί το εξώδικο της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας για Απεργία-Αποχή από Μέντορες/Συντονιστές, καθώς και από κάθε ενέργεια που συνδέεται με την εφαρμογή όλων των διαδικασιών που αφορούν τους Μέντορες/Συντονιστές. Παρόλα αυτά ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας τους κάλεσε σε απολογία, με την κατηγορία της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος. Χωρίς καν η απεργία που κήρυξε η Γ΄ ΕΛΜΕ να έχει προσβληθεί σε κάποιο δικαστήριο.

Ουσιαστικά, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, προχωρά ένα βήμα παρακάτω, σε σχέση με την Υπουργό Παιδείας. Επιδιώκει την ποινικοποίηση της συμμετοχής μέλους του σωματείου σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία! Αποτελεί πολύ σοβαρή, πρωτοφανή, επικίνδυνη εξέλιξη, που πρέπει να πάρει αποφασιστική, μαζική απάντηση! Με βάση το σκεπτικό του καλέσματος για απολογία των συναδελφισσών, αύριο θα μπορεί να παραπέμπεται και όποιος/όποια συνάδελφος/συναδέλφισσα παίρνει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου του, της Ομοσπονδίας του.

Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται και βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το δικαίωμα της Απεργίας, το ίδιο το δικαίωμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να την κηρύσσουν. Δεν πρόκειται για τυχαία ή απερίσκεπτη ενέργεια, αλλά απόφαση της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, που λήφθηκε από κοινού με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα στην Απεργία (που κατά τα άλλα λένε ότι είναι ξεπερασμένη), με αποκορύφωμα τον εκτρωματικό - απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, με βάση τον οποίο 6 φορές, έχουν κηρυχτεί παράνομες οι απεργίες του κλάδου μας.

 

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Νικολόπουλος Αθανάσιος, αναλαμβάνει πολύ σοβαρές ευθύνες! Επιλέγει να αντιπαρατεθεί, όχι μόνο με την Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, αλλά συνολικά με το συνδικαλιστικό κίνημα που αγωνίζεται. Να τον πληροφορήσουμε λοιπόν ότι είναι γελασμένος αν νομίζει ότι θα κάνουμε πίσω, ότι θα φοβηθούμε. Η δίωξη των συναδελφισσών θα γυρίσει “μπούμερανγκ” τόσο στον ίδιο, όσο και στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Πειραιά, ύστερα από παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε σε απόσυρση όλων των διώξεων σε συναδέλφους που συμμετείχαν σε Απεργία-Αποχή από Μέντορες/Συντονιστές που είχε κηρύξει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Κανένας μόνος του! 

Δεν πρόκειται να περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης και χτυπήματος του δικαιώματος της Απεργίας. Ασπίδα στις συναδέλφισσες του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου αποτελούν οι συνάδελφοι στο σχολείο τους, οι εκατοντάδες συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στην Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα, το σωματείο μας, αλλά και εκατοντάδες ακόμα σωματεία. Ασπίδα αποτελούν τα εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που με τον αγώνα τους έχουν ρίξει στο καλάθι των αχρήστων το νόμο Χατζηδάκη. Αγώνες που είχαν σαν αποτέλεσμα και το ίδιο το ΣτΕ να βγάλει τις προηγούμενες ημέρες παράνομες βασικές πλευρές του νόμου-έκτρωμα (ΓΕΜΗΣΟΕ).

Τις επόμενες ημέρες η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας:

    θα στείλει ψήφισμα συμπαράστασης σε κάθε ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ-Σωματείο-Ομοσπονδία, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, ζητώντας να καταγγείλει τη δίωξη των συναδελφισσών του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου.

    θα προχωρήσει σε κινητοποίηση στη Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας (θα υπάρξει ενημέρωση).

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη! Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούν οριστικά οι συναδέλφισσες!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search