• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συγκρότηση του Προεδρείου του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ με δυνάμεις που το μετατρέπουν σε μηχανισμό απορρόφησης κονδυλίων ΕΣΠΑ & Ευρωπαϊκών προγραμμάτων

December 13, 2022 158

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Δήλωση-Τοποθέτηση της εκπροσώπου των Παρεμβάσεων στο ΔΣ του ΙΠΕΜ ΔΟΕ, Χαλικιά Τατιάνας

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΣΠΑ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 

 

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου έγινε η συγκρότηση του Προεδρείου του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ. Ως Παρεμβάσεις -Κινήσεις -Συσπειρώσεις έχουμε υποστηρίξει, διαμέσου ΟΛΩΝ των εκπροσώπων μας που εναλλάσσονταν κάθε χρόνο στο ΙΠΕΜ-ΔΟΕ ότι  το έργο του Ινστιτούτου πρέπει να βρίσκεται σε άμεση σχέση και επικοινωνία  με τον κόσμο της ζωντανής, μαχόμενης εκπαίδευσης και διδακτικής πράξης. Αυτό σημαίνει ότι οι κατευθύνσεις και το περιεχόμενο των δράσεων χρειάζεται να προγραμματίζονται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., να εκφράζουν τις ανάγκες και να τεκμηριώνουν τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του δικαιώματος στη μόρφωση των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων στις σημερινές  συνθήκες νεοφιλελεύθερης  λαίλαπας ενάντια στο δημόσιο σχολείο, τα κοινωνικά δικαιώματα και  το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Το επιστημονικό ινστιτούτο του συνδικάτου οφείλει να «θωρακίζει» επιστημονικά τους εκπαιδευτικούς στις μάχες που δίνουν καθημερινά ενάντια στις  πολιτικές των κοινωνικών αποκλεισμών, των ταξικών φραγμών, της  εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της παιδείας, της  εργαλειοποίησης της εκπαίδευσης προς όφελος των οικονομικών σχεδιασμών του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. και της επιβολής της αξιολόγησης- κατηγοριοποίησης των σχολείων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών.

     Επίσης όχι μόνο καταγγέλλουμε και καταψηφίζουμε διαχρονικά οποιαδήποτε  σχέση με κρατικές επιχορηγήσεις, κρατική χρηματοδότηση, προγράμματα ΕΣΠΑ, χορηγίες και οτιδήποτε δύναται να εμπλέξει το συνδικάτο με πολιτικά και οικονομικά σχέδια του κράτους και της Ε.Ε. ενάντια στους εργαζόμενους αλλά διαχρονικά απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η προσπάθεια μετατροπής του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ σε διαχειριστή κονδυλίων προγραμμάτων  ΕΣΠΑ και κάθε είδους προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ μέσω κρατικών ή άλλου είδους επιχορηγήσεων προς το ΙΠΕΜ – ΔΟΕ.

     Με αυτές τις αρχές  προτείναμε τη συγκρότηση προγραμματικού Προεδρείου, ώστε το ΙΠΕΜ-ΔΟΕ να αλλάξει την κατεύθυνση της δράσης του και να απεμπλακεί πλήρως από την εκπόνηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, κάποια από τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αφορούν μια ελάχιστη μερίδα συναδέλφων, θα είναι εκτός εργασιακού ωραρίου, με περιεχόμενο μακριά από τις ανάγκες της μαχόμενης εκπαίδευσης και με μοριοδότηση για την ανάδειξη στελεχών.

Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή από καμιά δύναμη.

Οι δύο εκπρόσωποι του  ΠΑΜΕ απείχαν από την ψηφοφορία γιατί δήλωσαν ότι διαφωνούν με την κατεύθυνση δράσης του ΙΠΕΜ, χωρίς ωστόσο να αιτιολογήσουν την επιστροφή τους σε αυτό μετά από 8 χρόνια απόσυρσης εξαιτίας ακριβώς αυτής της κατεύθυνσης που διαφωνούν.

Το νέο Προεδρείο διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λολίτσας Κώστας (ΔΑΚΕ)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σπυριδάκη Ελισάβετ (ΔΗΣΥ)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δημητρίου Σούλα (ΔΙΚΤΥΟ)

ΤΑΜΙΑΣ: Γκάγκαρη Αγγελική (ΔΑΚΕ)

ΜΕΛΗ: Χαλικιά Τατιάνα (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)

             Βουρδουμπάς Νίκος (ΠΑΜΕ)

             Δρόσου Θεώνη (ΠΑΜΕ)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search