• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

2η δύναμη η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην ΕΛΜΕ Πειραιά

December 19, 2022 600

2η δύναμη η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στις εκλογές που έγιναν στην ΕΛΜΕ Πειραιά τη Δευτέρα 19/12 – Πρωτιά και άνοδος ΑΣΕ/ΠΑΜΕ – Αύξηση της αποχής

 «Νέα τάξη πραγμάτων» αναφορικά με την εκλογική διαδικασία στην ΕΛΜΕ Πειραιά, όπου αντί για μια κάλπη, στήθηκαν για πρώτη φορά έξι κάλπες στα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα. Παρόλα αυτά υπήρχε μεγάλη μείωση της συμμετοχής. Ψήφισαν 1001, δηλαδή 201 λιγότεροι σε σύγκριση με το 2021. Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι δυνάμεις του ΑΣΕ/ΠΑΜΕ που κυριάρχησαν στον χώρο του κοινοβουλευτισμού. Άνοδος σε ψήφους και ποσοστά και πήραν μια ακόμα έδρα που έχασαν οι ΣΥΝΕΚ. Η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ έχει τώρα 4 έδρες στις 9. Μεγάλη η πτώση των άλλων παρατάξεων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που πλήρωσαν τον παρακολουθητισμό και την υποταγή τους στο ΑΣΕ/ΠΑΜΕ. Η ΔΑΚΕ με 102 ψήφους λιγότερους από πέρυσι μείωσε σημαντικά τα ποσοστά της διατηρώντας τις δυο έδρες. Μεγάλη πτώση των ΣΥΝΕΚ – 52 ψήφους και απώλεια μιας έδρας. Εκλογική συντριβή για την άλλοτε κραταιά ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) που πήρε μόλις 34 ψήφους έναντι 79 το 2021.

Από την άλλη ενισχύθηκε η γραμμή του αγώνα και της αντίστασης. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  ξεπέρασε τις δυνάμεις του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού διατηρώντας τη 2η έδρα που έχει αξία όσον αφορά τον συσχετισμό δυνάμεων στο ΔΣ και αύξησε τα ποσοστά της ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο του 20%! Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής καλεί τους εκπαιδευτικούς «από την επόμενη μέρα να μην αποδεχτούν τον ρόλο του ψηφοφόρου, αλλά να διεκδικήσουν τον ρόλο του υποκειμένου στην αναγκαία διαμόρφωση αγώνων για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας.»

Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων - Δεν περιμένουμε σωτήρες

Σύμφωνα με την ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ «ο λαός και οι εκπαιδευτικοί θα ξαναβρούν τη δύναμή τους στους δρόμους! Εκεί που πάντα κερδήθηκαν οι κατακτήσεις. Στην πραγματικότητα, καμία κυβέρνηση, κανένα δικαστήριο και καμία αστυνομία δεν είναι πιο ισχυροί από έναν λαό που αγωνίζεται και συνειδητοποιεί τη δύναμή του. Οι απεργοί και οι διαδηλωτές στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, οι εργατικοί αγώνες που είναι σε εξέλιξη στη χώρα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι τα πρώτα μικρά δείγματα, που δείχνουν όμως τον μόνο δρόμο: τον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα.

Τον αγώνα αυτόν δεν μπορούν και δεν θέλουν να τον οργανώσουν οι ηγεσίες των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ. Το βάρος πέφτει στα πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και κρίσιμο βήμα είναι η μαζικοποίηση και το ζωντάνεμα των Γενικών Συνελεύσεων. Ο συντονισμός των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που επιδιώκουν να τον οργανώσουν. Ένας συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, που δεν θα παρακολουθεί την πλειοψηφία των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ παγιδεύοντας 180.000 εργαζομένους στην απραξία, αλλά θα υπερασπίζεται τις κατακτήσεις μας, θα βάζει μπροστά τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα στην εργασία και την εκπαίδευση.

Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, είναι η μοναδική λύση: οι 180.000 εκπαιδευτικοί οφείλουν και έχουν τη δύναμη να οργανώσουν μια μεγάλη κεντρική μάχη, ενταγμένη σε έναν συνολικό αγώνα διαρκείας όλων των εργαζομένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Μια μάχη με συνελεύσεις, απεργιακά ταμεία, πλατιές επιτροπές αγώνα, διαδηλώσεις και απεργίες. Και έχουμε το άμεσο καθήκον να διατηρήσουμε ζωντανό τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, κηρύσσοντας απεργία - αποχή από όλες τις σχετικές διαδικασίες.»

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση του 2021)

Ψήφισαν 1005 (1206)

ΑΣΕ/ΠΑΜΕ 436 – 4 (418 – 3)

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 206 – 2 (228 – 2)

ΔΑΚΕ 184 – 2 (286 – 2)

ΣΥΝΕΚ 133 – 1 (185 – 2)

ΠΕΚ 34 – (79 -)

ΜΑΖΙ 8 – (-)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search