• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανακοίνωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ για την υγεία και το Νοσοκομείο

January 06, 2023 2702

Για άλλη μια φορά στο προσκήνιο έχουν έρθει με τον πιο οξυμένο τρόπο τα ζητήματα της υγείας και ιδιαίτερα του νοσοκομείου, καθώς τα συσσωρευμένα προβλήματα, η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Στις διαπιστώσεις και την καταγραφή των προβλημάτων που έρχονται συνεχώς στο φως, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει, ωστόσο η διαπίστωση από μόνη της δεν αρκεί.

Η ανησυχία για το που οδηγείται η κατάσταση είναι φυσικά εύλογη και δικαιολογημένη. Η κατάσταση όμως που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας αλλά και συνολικότερα στο χώρο της υγείας με Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία να υπολειτουργούν, με την έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται αυτές τις μέρες ακόμη και σε βασικά φάρμακα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα διαχρονικών, εγκληματικών πολιτικών που βλέπουν την υγεία και τον ανθρώπινο πόνο σαν εμπόρευμα και αποσκοπούν στο κέρδος.

Ακόμη κι αν είναι δικαιολογημένη, η έκταση που έχει πάρει η πολεμική γύρω από το πρόσωπο του διοικητή, καθώς ο βαθμός αυταρχικότητας που συνοδεύει τον τρόπο διοίκησης του, οξύνει ακόμη περισσότερο προβλήματα και εντάσεις. Ωστόσο, δεν είναι σωστό να απομονώνεται μόνο αυτό το γεγονός αποκρύβοντας ότι ο ρόλος των εκάστοτε διοικητών είναι να εφαρμόζουν τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων που υπηρετούν. Δεν είναι σωστό να αποπροσανατολίζει και πολύ περισσότερο να αθωώνει τη διαχρονική εγκληματική πολιτική που ακολουθείται.

Φυσικά και υπάρχουν ένοχοι, είναι οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υλοποιούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ως κυβερνήσεις αλλά και ως αντιπολίτευση, αφού υποτάσσονται στη λογική κόστους-οφέλους, και επιχειρούν να μετατρέψουν τα Δημόσια Νοσοκομεία σε Νοσοκομεία ΑΕ., με όχημα την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση.

Ακολουθώντας λοιπόν αυτές τις ράγες, νοσοκομεία και κλινικές θα κλείνουν, τα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης θα βασιλεύουν, τα νομοσχέδια που καταργούν την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και η εμπορευματοποίηση της υγείας σε βάρος των συμφερόντων του λαού θα θεριεύουν.

Είναι αναγκαίο να αλλάξουν και οι μηχανοδηγοί και οι ράγες που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της υγείας, γιατί η υγεία δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και εμπόρευμα και αγαθό.

Τα τραγικά προβλήματα που βιώνουμε στο Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και όλες τις δημόσιες δομές στο νησί μας είναι αποτελέσματα πολιτικών με χρώμα και όνομα!

Μοναδική διέξοδος για να ανακοπεί και να ανατραπεί αυτή η πολιτική σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας και σε βάρος της υγείας του κερκυραϊκού λαού είναι το αποφασιστικό της συλλογικής διεκδίκησης και δράσης.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, να προστατέψει την υγεία τη δική του και των παιδιών του.

Σε αυτό το δρόμο της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης, δυναμώνοντας την οργάνωση στα σωματεία και τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος θα βρούμε την υγειά μας!

06.01.2023

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search