Print this page

Αστυνομία προς τους εκπαιδευτικούς: Αυτά είναι τα καθήκοντά σας!

January 10, 2023 1591

 

Με μια απαράδεκτη ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στα σχολεία του νομού, η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, με αφορμή τα περιστατικά βίας σε σχολικές μονάδες, «υπενθυμίζει» στους εκπαιδευτικούς ποια είναι τα καθήκοντά τους.

Απίστευτο και όμως αληθινό! Η Ελληνική Αστυνομία – Τμήμα Κορίνθου έστειλε Έγγραφο προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας η οποία χτες το διαβίβασε σε όλους τους εκπαιδευτικούς μέσω των σχολείων. Μέσα στο απίστευτο αυτό Έγγραφο, η Αστυνομία …ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τα καθήκοντά τους, επισείει το θέμα ποινικής δίωξης αν δεν κάνουν τις εφημερίες μας κτλ, κτλ.

Οπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, με αφορμή τα περιστατικά βίας σε σχολικές μονάδες, «υπενθυμίζει» στους εκπαιδευτικούς ποια είναι τα καθήκοντά τους.

Το Έγγραφο της Αστυνομίας αφού επικαλείται μια σειρά διατάξεων του ποινικού κώδικα επισημαίνει στους εκπαιδευτικούς, ότι για περιστατικά σχολικής βίας «προκύπτει ανεπιφύλακτα το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και να επιβληθούν από αρμόδιο δικαστήριο ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε βάρος εκπαιδευτικών»

Ούτε λίγο ούτε πολύ η αστυνομία αναγορεύεται σε επόπτη της λειτουργίας των διοικητικών αρχών της εκπαίδευσης, τις υπερβαίνει και τις υποκαθιστά. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είναι απολύτως συμβατή με την πολιτική που ασκείται από το Υπουργείο Παιδείας για τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία. Μια πολιτική που δεν στοχεύει στην αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών και στην αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά στην μετακύλιση των ευθυνών της ηγεσίας του Υπουργείου στις πλάτες των εκπαιδευτικών

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.