• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση Παρασκευή 13/1 ΥΠΑΙΘ - Υπερασπίζουμε τον αγώνα μας για να μην περάσει η ατομική αξιολόγηση!

January 10, 2023 267

Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ την ερχόμενη Παρασκευή οργανώνουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, προκειμένου να απαιτήσουν από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να θέσει τέρμα στην ομηρία των χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων μας που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  ως δόκιμοι νεοδιόριστοι και δεν έχουν μονιμοποιηθεί. (Ακολουθούν ανακοινώσεις των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΕ & ΔΕ- ΟΛΜΕ- ΔΟΕ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

Οι ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ επισημαίνουν μεταξύ άλλων: Σε ομηρία κρατά η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της ΝΔ τις/τους νεοδιόριστες/ους με την απειλή της αξιολόγησης. Ενώ έπρεπε τα ΠΥΣΠΕ και τα ΠΥΣΔΕ να τις/τους μονιμοποιήσουν από 18 Αυγούστου, το ΥΠΑΙΘ με προφορικές εντολές και δηλώσεις, χρησιμοποιώντας διατάξεις του ν.4589/2019 του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε οδηγία στις διευθύνσεις να παγώσουν τις αποφάσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020, θέτοντας ως προϋπόθεση την εφαρμογή της ατομικής τους αξιολόγησης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάλεσε τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, που κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος προχώρησαν στη νόμιμη διαδικασία μονιμοποίησης των συναδέλφων/ισσών, να ακυρώσουν τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις και να πράξουν το αδιανόητο, να μετατρέψουν τις/ους μόνιμες/ους συναδέλφισσες/ους σε δόκιμες/ους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Υπερασπίζουμε τις/ους νέες/ους συναδέλφισσες/ους στη μονιμοποίησή τους, δεν επιτρέπουμε την ομηρία τους από το ΥΠΑΙΘ

Υπερασπίζουμε τον αγώνα μας για να μην περάσει η ατομική αξιολόγηση!

Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση Παρασκευή 13/1 ΥΠΑΙΘ - στάση εργασίας 11-2 από ΟΛΜΕ, να κηρύξει άμεσα και η ΔΟΕ όπως έχει ήδη αποφασίσει

Σε ομηρία κρατά η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της ΝΔ τις/τους νεοδιόριστες/ους με την απειλή της αξιολόγησης. Ενώ έπρεπε τα ΠΥΣΠΕ και τα ΠΥΣΔΕ να τις/τους μονιμοποιήσουν από 18 Αυγούστου, το ΥΠΑΙΘ με προφορικές εντολές και δηλώσεις, χρησιμοποιώντας διατάξεις του ν.4589/2019 του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε οδηγία στις διευθύνσεις να παγώσουν τις αποφάσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020, θέτοντας ως προϋπόθεση την εφαρμογή της ατομικής τους αξιολόγησης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάλεσε τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, που κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος προχώρησαν στη νόμιμη διαδικασία μονιμοποίησης των συναδέλφων/ισσών, να ακυρώσουν τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις και να πράξουν το αδιανόητο, να μετατρέψουν τις/ους μόνιμες/ους συναδέλφισσες/ους σε δόκιμες/ους.

Τίποτα δεν εμποδίζει τις ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ να εκδώσουν ΤΩΡΑ τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων ΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ. Όσες ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ αρνούνται να μονιμοποιήσουν τις/τους νεοδιόριστες/ους του ‘20, δεν τους εμποδίζει κάποια υπηρεσιακή υποχρέωση, αλλά επιλέγουν να υπηρετήσουν τη γραμμή του ΥΠΑΙΘ και με δική τους ευθύνη να μπλοκάρουν την αυτονόητη μονιμοποίηση.

Από τη μια το ΥΠΑΙΘ επικαλείται για την καθυστέρηση των μονιμοποιήσεων την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, κάτι που δεν ισχύει μια και πουθενά δεν αναφέρεται ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί προαπαιτούμενο. Από την άλλη ο νόμος μπορεί να ξηλώνεται, να χαλαρώνει και να παρακάμπτονται οι διατάξεις του για μονιμοποίηση στη διετία, και αυθαίρετα να γίνεται 3ετία ή ακόμη και 4ετία!

Δηλώνουμε με σαφήνεια ότι δε θα περάσει ο εκβιασμός! Οι συνάδελφοί/ισσές μας δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα για να μονιμοποιηθούν. Πέρασαν από σαράντα κύματα υπηρετώντας χρόνια το δημόσιο σχολείο από τη μια άκρη στην άλλη, σε νησιά, απρόσιτες, ορεινές περιοχές, αγωνίστηκαν με σθένος, συγκρούστηκαν με την προηγούμενη κυβέρνηση αντιδρώντας στο προσοντολόγιο. Με αυτούς τους αγώνες κατακτήθηκαν οι διορισμοί τους και δεν τους χαρίστηκαν από καμία κυβέρνηση.

Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση επιχειρούν:

· Να καταστήσουν όμηρους τους νεοδιόριστους συναδέλφους και να τους εκβιάσουν να αποδεχτούν την ατομική αξιολόγηση για να μονιμοποιηθούν.

· Να υποχρεωθεί κάθε νεοδιόριστος/η να υποστεί τον επιθεωρητισμό ενός στρατού από αξιολογητές προκειμένου να αποφανθούν εάν θα γίνει μόνιμος/η ή θα παραμείνει δόκιμος/η.

· Να ασκηθούν αφόρητες πιέσεις στους/στις νέους/νέες συναδέλφισσες/ους ώστε να υπακούσουν στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και ιδιαίτερα στην αξιολόγηση, σκύβοντας το κεφάλι στο νέο σώμα προθύμων διευθυντών/ντριών που σχεδιάζουν να επιλέξουν.

· Να ορθώσουν ένα ακόμα εμπόδιο στην ατελείωτη διαδρομή προς τη μονιμοποίηση, το οποίο, με μεροληπτικές και υποκειμενικές διαδικασίες, θα μπορεί και να απορρίπτει τη μονιμοποίηση ενός μέρους συναδέλφων και θα θέτει υπό αμφισβήτηση τη μονιμότητα στο δημόσιο γενικότερα.

· Να προσπελάσουν με αυτόν τον τρόπο τη σθεναρή αντίσταση και τον αγώνα διαρκείας που δίνει το εκπαιδευτικό κίνημα ενάντια στην αξιολόγηση.

Και στο βάθος: γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Η κινητοποίηση της Παρασκευής μας αφορά όλες και όλους. Είναι κρίσιμο αγωνιστικό επεισόδιο του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά και του αγώνα για σταθερή και μόνιμη εργασία. Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει νέο νομοσχέδιο με θέμα «Νέα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών», παραπέμποντας στην εισαγωγή γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, πιθανόν σε ένα μεικτό σύστημα όπου θα συνυπολογίζονται και τα προσόντα, απαξιώνοντας πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου, και προσθέτοντας στο αέναο κυνήγι προσόντων έναν ακόμα φραγμό ανταγωνισμού, διαλογής και απόρριψης. Όλοι/ες όσοι/ες εργάζονται θα πρέπει να αποδεικνύουν αδιάκοπα την καταλληλότητα και την εργασιακή τους “επάρκεια”, ανταγωνιζόμενοι/ες ο ένας την άλλη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ με την πολιτική της στο ζήτημα των μονιμοποιήσεων αποκαλύπτει καθαρά τις προθέσεις της συμπληρώνοντας το παζλ που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το προσοντολόγιο. Επιδιώκει την απόλυτη αποσταθεροποίηση των εργασιακών σχέσεων, το αέναο κυνήγι απόδειξης της καταλληλότητας για ελαστική εργασία, για διορισμό, για μονιμοποίηση, για παραμονή στην εργασία… Και όλα αυτά ώστε ο/η εκπαιδευτικός να υποταχτεί στο σχολείο της αγοράς, του ανταγωνισμού, της κατηγοριοποίησης, της δεξιότητας, της άμεσης και έμμεσης ιδιωτικοποίησης, του αυταρχισμού - διοικητισμού και της αντιδημοκρατικής λειτουργίας, της διάλυσης του όποιου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα έχει απομείνει.

Στην εποχή των τεράτων, μόνη αντιπολίτευση είναι οι αγώνες μας!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών στην ακώλυτη μονιμοποίησή τους. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπλοκάρουμε για μια ακόμα φορά την αξιολόγηση.

Απαιτούμε:

· Άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση των 4.500 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και όλων των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς κα-θυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

· Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

· Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Ο/Η εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμος/η με όλα τα αντίστοιχα δικαιώ-ματα με τον διορισμό του.

· Επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα και απαλλαγμένη από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, οργανωμένη από τα πανεπιστήμια.

· Κατάργηση των ν.4692 και 4823 της αξιολόγησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, της απαξίωσης και διάλυσης του δημοσίου χαρακτήρα του Σχολείου.

· Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο.

· Κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο). Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ, συνέντευξη και κάθε είδους φίλ-τρου για το δικαίωμα στην εργασία.

· Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορι-σμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας.

· Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

· Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες σε όλα τα σχολεία.

· Νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.

Συνεχίζουμε δυναμικά με νέα κινητοποίηση Παρασκευή 13/1, ΥΠΑΙΘ!

Το ΔΣ της ΔΟΕ έχει αποφασίσει ομόφωνα την κινητοποίηση αυτή από 29/12. Το καλούμε επιτέλους να την ανακοινώσει και να κηρύξει στάση εργασίας. Την ίδια απόφαση έχει βγάλει και η ΟΛΜΕ, έχοντας ήδη κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας 11 - 2. Καλούμε η κινητοποίηση να γίνει πανελλαδική, με κατέβασμα στην Αθήνα και με ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις όλης της χώρας. Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Η δουλειά και η ζωή μας δε θα είναι ένα ατελείωτο κυνηγητό αξιολόγησης και βαθμών, δε θα ζούμε με την απειλή και τον εκβιασμό. Διεκδικούμε ένα σχολείο δημοκρατικό, με ισότητα και αλληλεγγύη, ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο με δίχρονη προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση, σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, χωρίς ανταγωνισμούς, αξιολογήσεις και κατηγοριοποίηση, που θα υπερασπίζεται τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Θεωρούμε ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε με νέα πανελλαδική ημέρα δράσης, με κινητοποιήσεις και καταλήψεις στις διευθύνσεις. Καλούμε τις ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ να προχωρήσουν άμεσα στις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων, όπως οφείλουν.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να θέσει τέρμα στην ομηρία των χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων μας που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  ως δόκιμοι νεοδιόριστοι και δεν έχουν μονιμοποιηθεί με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να τους χρησιμοποιήσει για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση του νόμου 4823/21, την οποία εξακολουθεί να αντιπαλεύει ο κλάδος με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του. Αποδεικνύει έτσι ότι οι ισχυρισμοί του περί «μη τιμωρητικής αξιολόγησης» είναι ψευδείς και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. οφείλει να δώσει άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των διαδικασιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, χωρίς καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

Δεν ανεχόμαστε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατρέπονται σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών. 

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.  

Παρόλ’ αυτά το Υπουργείο αρνείται να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων μας με αποτέλεσμα να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά. 

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεχίζει τις σχετικές κινητοποιήσεις του με  πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 13/01 (11.00-14.00) με συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.00 και αντίστοιχα από τις ΕΛΜΕ της περιφέρειας στις ΔΔΕ της περιοχής τους με αιτήματα:

  • την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

  • την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών (με βάση τα αιτήματα που ψηφίστηκαν στο 20ό συνέδριο)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η σύνδεση της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων με την αξιολόγηση είναι ΚΕΝΤΡΙΚΟ ζήτημα και ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Όχι στην ατομική αξιολόγηση, όχι στην άρση της μονιμότητας

Η μέχρι σήμερα τυπική διαδικασία για τη μονιμοποίηση των «δόκιμων», όπως χαρακτηρίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι τα δύο πρώτα χρόνια από την πρόσληψή τους, τελειώνει. Για να μονιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί που κλείνουν διετία, πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης, να αξιολογηθούν δηλαδή από τον διευθυντή, τον συντονιστή και από όλο το πλέγμα τηςαυτοξιολόγησης.Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση αίρει τημονιμότητα.

Άμεσα βάλλονται οινεοδιόριστοι ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ, Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ! Τα μεταπτυχιακά και τα σεμινάρια που πλήρωσαν ακριβά για να μαζέψουν προσόντα οι νεοδιόριστοι, δεν αρκούν για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Πρέπει να υποστούν τους μέντορες και την ατομική αξιολόγηση.Με τον πιο επίσημο τρόπο, η κυβέρνηση δηλώνει πως θα εφαρμοστεί η ατομική αξιολόγηση για όλους τους εκπαιδευτικούς. Αν για τους νεοδιόριστους από την αξιολόγησή τους εξαρτάται η μονιμοποίησή τους, μπορούμε να φανταστούμε ότι αντίστοιχη σχέση της αξιολόγησης με τις εργασιακές σχέσεις θα υπάρχει και για τους μόνιμους.

Αξιολόγηση σημαίνει μισθολογική καθήλωση, απολύσεις και τρομοκρατία.Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες κι εφησυχασμό. Ατομική αξιολόγηση και άρση της μονιμότητας πάνε μαζί. Αν προχωρήσουν όλα αυτά στην εκπαίδευση, που βρίσκεται στο μάτι του αντιλαϊκού κυκλώνα, θα πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι σε όλο το Δημόσιο.

Η ΟΛΜΕ και οι ΔΟΕ μένουν στα διαδικαστικά και αποφεύγουν να μιλήσουν για την ουσία. Για αυτό δεν είναι στα σχέδια τους καμία μαζική κινητοποίηση. Αρκούνται στο να υπονομεύουν τις διαθέσεις του κόσμου καλώντας τις «παραστάσεις διαμαρτυρίας» στο υπουργείο. Άλλωστε, οι κυρίαρχες παρατάξεις, ΔΑΚΕ-ΠΕΚ/ΔΗΣΥ-ΣΥΝΕΚ/ΔΙΚΤΥΟ, συμφωνούν με την αξιολόγηση.Η απεργία αποχή, που μέχρι τώρα έβαλλε φραγμό στην αυτοαξιολόγηση, δεν μπορεί να σταματήσει στην ατομική αξιολόγηση αφού δεν μπορεί να εμποδίσει τον αξιολογητή να αξιολογήσει. Αυτή την πραγματικότητα, η συνδικαλιστική ηγεσία κάνει πως δεν τη βλέπει. Υποβαθμίζει το ζήτημα,περιορίζει τις επιπτώσεις μόνο στους νεοδιόριστους, καλεί σε μάταιες δικαστικές προσφυγές και καλλιεργεί εκλογικές αυταπάτες.

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα νοιάζεται για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Ήταν αυτός, που με το προσοντολόγιο που ψήφισε όταν ήταν κυβέρνηση, πέταξε εκτός σχολείου χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργαζόταν κάθε χρόνο επί πολλά χρόνια, δηλαδή τους απέλυσε. Δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τις επερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή. Δεν μπορούν να περιμένουν μια άλλη κυβέρνηση να βγει από την κάλπη να σταματήσει τον εφιάλτη.

Οι νόμοι δεν μένουν στα χαρτιά. Καταργούνται με αγώνες. Αγώνας θα πει απεργία, τα σχολεία κλείνουν, οι διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους και απευθύνονται στον λαό. Δεν ζητάνε διάλογο με κυβέρνηση και υπουργούς, διεκδικούν δικαιώματα.

Βασική προϋπόθεση για να ξεδιπλωθεί αγώνας με προοπτική νίκης είναι να γίνουν μαζικές συνελεύσεις που θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.Δεν περιμένουμε τίποτα από ΟΛΜΕ/ΔΟΕ. Δεν παραλύουμε από την εκλογική αναμονή και τις εκλογικές αυταπάτες. Η ανάγκη οργάνωσης αγώνων είναι επείγουσα!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 13/1 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ. Συγκέντρωση 13:00 στο Υπουργείο

· για μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· για ανατροπή της αξιολόγησης.

· για να ζήσουμε με δικαιώματα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search