• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απόπειρα αυτοκτονίας μαθήτριας σε σχολείο

January 12, 2023 180

 

Μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου σε γυμνάσιο των Χανίων φέρεται να επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι σώθηκε τελευταία στιγμή όταν παρενέβησαν οι καθηγητές και συμμαθητές

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κρήτη η πληροφορία ότι μια μαθήτρια γυμνασίου στην πόλη των Χανίων προσπάθησε να αυτοκτονήσει μέσα στις τουαλέτες του σχολείου. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του ωστόσο σώθηκε την τελευταία στιγμή από παρέμβαση των καθηγητών αποτρέποντας την απόπειρα ενώ φαίνεται ότι ήταν καθοριστική η παρέμβαση και των συμμαθητών. Το κορίτσι παρελήφθη από κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και δεν ενημερώθηκε άμεσα η ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία λήψης καταθέσεων από το Α.Τ Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε αποτραπεί μια ακόμη αυτοκτονία μέσα σε σχολείο του Δήμου Ηρακλείου όταν μαθητής προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια για την υπέρταση της μητέρας του που είχε πάρει επίσης μαζί του στο σχολείο. Και τότε επενέβησαν οι καθηγητές κατόπιν κινητοποίησης των συμμαθητών του. 

Αυτοκτονίες και σχολείο

Οι αυτοκτονίες είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο που συνδέεται με τις γενικότερες πιεστικές κοινωνικές συνθήκες. Ωστόσο ένα σχολικό περιβάλλον που υπηρετεί τη λογική των επιδόσεων, «αρένα» άγριου ανταγωνισμού,  υπερφορτώνει τους μαθητές με διδακτική ύλη, στείρες και αποσπασματικές γνώσεις, πολλές άλλες υποχρεώσεις (φροντιστήρια, ξένες γλώσσες κ.λπ.), με πρόσθετο άγχος και ένταση, ανασφάλεια και αρνητισμό. Τέσσερα στα πέντε παιδιά βιώνουν καταστάσεις άγχους που συνδέονται με τη σχολική ζωή(Pulse RC – ΕΚΚΕ). Το σχολείο προβάλλει ακόμη και για τους πρωταγωνιστές του ως χώρος θυσίας και όχι ως χώρος ικανοποίησης και νοήματος.  Ένα τέτοιο σχολείο έχει μετατραπεί σε πηγή άγχους. Χιλιάδες παιδιά και έφηβοι παρουσιάζουν έντονα σχολειοφοβικά συμπτώματα. Μία από τις συχνότερα αναφερόμενες φοβίες της παιδικής ηλικίας είναι η σχολική φοβία, που συνοδεύεται μάλιστα, όχι σπάνια, από σωματικά φαινόμενα. Το σχολείο, οι εξετάσεις και οι βαθμοί ανέκαθεν φόβιζαν τους μαθητές.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search