• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καμιά νομιμοποίηση στους κάλπικους αιρετούς!

January 14, 2023 260

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Καμιά νομιμοποίηση στους κάλπικους αιρετούς

Το εκπαιδευτικό κίνημα μίλησε με αποχή 66% σε ΠΕ και ΔΕ

Καλούμε σε παραίτηση τους κάλπικους αιρετούς

Καταγγέλλουμε τη σύσκεψη «αιρετών» που αποφάσισε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ και δηλώνουμε ότι οι εκπρόσωποί μας σε ΔΣ ΔΟΕ και ΙΠΕΜ-ΔΟΕ δε θα συμμετέχουν

Σε απόφαση να πραγματοποιήσει σύσκεψη αιρετών στα Ιωάννινα στις 16/1 προχώρησε το ΔΣ της ΔΟΕ. Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή, απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στην πολιτική στάση του κλάδου στο συγκεκριμένο ζήτημα και την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ. Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις δε θα τη νομιμοποιήσουμε, οι εκλεγμένοι μας εκπρόσωποι σε ΔΣ ΔΟΕ και ΙΠΕΜ ΔΟΕ δε θα συμμετέχουν.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ δε δικαιούται να αγνοεί τη βούληση του κλάδου. Στις 5 Νοέμβρη 2022 οι εκπαιδευτικοί σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση γύρισαν την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές και στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΥΠΑΙΘ. Έγινε φανερό ότι ο δρόμος για τη διάλυση των σωματείων και των συλλογικών διαδικασιών, η απόπειρα να κατισχύσει ο νόμος Χατζηδάκη, βρήκε απέναντί του τις χιλιάδες εργαζόμενες/ους που απείχαν. Στην Πρωτοβάθμια η συμμετοχή στο ΚΥΣΠΕ εμφανίζεται στο 33,79% ενώ στη Δευτεροβάθμια για το ΚΥΣΔΕ στο 34,06%. Στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας η ΑΠΟΧΗ κινείται σε ποσοστά άνω του 75% ενώ στην Αττική φτάνει στο 85% και στον Πειραιά ξεπέρασε το 90%.

Τα ποσοστά αυτά αποτελούν πανωλεθρία για το ΥΠΑΙΘ και την υπουργό Ν. Κεραμέως αλλά και για τους συνοδοιπόρους της ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ-ΠΕΚ, ΔΙΚΤΥΟ-ΣΥΝΕΚ σε ΔΟΕ κι ΟΛΜΕ που επέλεξαν να συνταχτούν με το σχέδιο του υπουργείου, να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή. Απέτυχαν παταγωδώς αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2018 η συμμετοχή στις δια ζώσης εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ήταν στο 90% περίπου και το συγκρίνει με το 34% της συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές. Όσο μελάνι κι αν χύνουν με τις ανακοινώσεις τους προσπαθώντας να «βαφτίσουν το κρέας ψάρι», η αλήθεια δεν κρύβεται, οι αριθμοί δεν αλλάζουν. Οι παρατάξεις του κυβερνητικού κρατικού συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής παραμένουν έκθετες για την επιλογή τους να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική παρωδία.

Επιπλέον εκτίθενται πολιτικά περαιτέρω από το γεγονός ό,τι ένα μήνα μετά το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε τη διεξαγωγή όλων των αρχαιρεσιών για το επόμενο συνέδριο της με αποκλειστικά δια ζώσης ψηφοφορία και κάλεσε σε αυτό όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία, ενώ σε άλλη απόφασή του που αφορά τον νόμο Χατζηδάκη δηλώνει εκτός των άλλων ότι επιβεβαιώνει την ομόφωνη προηγούμενη απόφαση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην εξ’ αποστάσεως – ηλεκτρονική ψηφοφορία και για αρχαιρεσίες αποκλειστικά δια ζώσης με φυσική παρουσία. Ειδικά το ΔΙΚΤΥΟ αυτογελοιοποιείται γιατί ανάμεσα στους αντιπροσώπους τους στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που ψήφισαν την παραπάνω απόφαση υπήρχαν και κάλπικοι αιρετοί, «εκλεγμένοι» με την ηλεκτρονική ψηφοφορία της Κεραμέως.

Με αυτά τα δεδομένα είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας η παραίτηση των κάλπικων αιρετών. Μπροστά μας υπάρχει μία και μόνο επιλογή, η διεκδίκηση προς το ΥΠΑΙΘ να ακυρωθεί η προηγούμενη διαδικασία και γίνουν οι εκλογές αιρετών με αποκλειστικά δια ζώσης εκλογές.

Καλούμε τους συλλόγους να μην αναγνωρίζουν ως αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου τους κάλπικους αιρετούς και να ζητήσουν την άμεση παραίτησή τους. Σε διαφορετική περίπτωση να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μην τους παρέχουν καμία νομιμοποίηση -να μην αναρτούν ανακοινώσεις τους, να μην τους αποδέχονται στις συνελεύσεις και τα σχολεία με αυτή τους την ιδιότητα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Καλούμε:

το ΥΠΑΙΘ να ορίσει άμεσα δια ζώσης εκλογές για ανάδειξη αιρετών.

Απαιτούμε :

-την άμεση κατάργηση του άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία και την επανάληψη των εκλογών με διαζώσης διαδικασία και έλεγχο των σωματείων.

-την ενημέρωση των σωματείων από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης για τη θεματολογία και το χρόνο διεξαγωγής των υπηρεσιακών συμβουλίων καθώς και την δυνατότητα παρακολούθησης εκπροσώπων των συλλόγων σε ρόλο παρατηρητή.

Η κινητοποίηση του εκπαιδευτικού κινήματος με τους 49 ΣΕΠΕ στην Α’ βάθμια και τις 37 ΕΛΜΕ στη Β’ βάθμια έδειξε τον δρόμο. Τα σωματεία με τους αγώνες θα υπερασπίσουν τα εργασιακά συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά εκπαιδευτικά δικαιώματα των μαθητών και τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, θα σπάσουν το άβατο των ΠΥΣΠΕ, δε θα επιτρέψουν να κυριαρχήσει η διαπλοκή των ημετέρων της διοίκησης, της συνδιαχείρισης, του κρατικού γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search