• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ψηφιακή Επίσκεψη των μαθητών ΣΔΕ Φυλακών Κέρκυρας στο Μουσείο Αυτοκινήτων στην Αθήνα

January 16, 2023 2447
«Μουσειακοί Ψίθυροι στο Πανοπτικόν»
Ψηφιακή Επίσκεψη στο Μουσείο Αυτοκινήτων, Αθήνα
 
Συνεχίστηκαν με ψηφιακή επίσκεψη στο Μουσείο Αυτοκινήτου της Αθήνας οι «Μουσειακοί Ψίθυροι στο Πανοπτικόν», που απευθύνονται στους μαθητές του ΣΔΕ Φυλακών Κέρκυρας στο
πλαίσιο της συνεργασίας του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μουσειολογίας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Σχολείου
Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Κέρκυρας (ΣΔΕ Φυλακών Κέρκυρας).
Πρόκειται για ψηφιακές ξεναγήσεις και παρουσιάσεις σε (και από) μουσεία του κόσμου, με σκοπό τη συμβολή στην ενδυνάμωση των μαθητών του σχολείου και κατ’ επέκταση στην πρόσβαση αυτών στον πολιτισμό ως μέσο κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης.
 
Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 απολαύσαμε μια ζωντανή ψηφιακή οδηγική βόλτα στους τέσσερις τροχούς με οδηγό τον ξεναγό του Μουσείου Αυτοκινήτου της Αθήνας κ. Μίλτο Πατρώνη.
 
Ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο Αυτοκινήτου και ειδικότερα τη γενική διευθύντρια κα Θηρεσία Παραμυθιώτη για την ανταπόκριση. Μέσα από το κινητό τηλέφωνο του κου Πατρώνη και χάρη στον εμπεριστατωμένο και πλήρη πληροφοριών και καλής διάθεσης λόγο του, είχαμε μια εντυπωσιακή περιήγηση στους ορόφους του μουσείου, στη συλλογή των εκατό και πλέον αυτοκινήτων του, στην ιστορία του αυτοκινήτου, στην ενημέρωσή μας για τα επιτεύγματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και ακολούθως σε μια εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια και συμπεριφορά. Αναπόφευκτα και ευπρόσδεκτα, υπήρξε μια νοερή βόλτα των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Φυλακών Κέρκυρας στα μέρη επιθυμίας του καθενός, με βασικό όχημα την καρδιά και το νου, με ερωτήσεις και συζήτηση που ακολούθησε και δεν θέλαμε να τελειώσει.
 
Ήταν ο δεύτερος μουσειακός ψίθυρος στο Πανοπτικόν (ο πρώτος ήταν στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στη Ντόχα του Κατάρ). Ο επόμενος προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2023.
 
Τονίζεται ότι η συνεργασία πραγματοποιείται χωρίς καμιά απολύτως οικονομική χρηματοδότηση ή άλλη απολαβή για κανέναν από τους εμπλεκόμενους, αλλά με ιδιαίτερα έντονη την ηθική ανταμοιβή και το συναίσθημα της κοινωνικής προσφοράς. Το ερευνητικό και συντονιστικό μέρος γίνεται από τον Διευθυντή του Εργαστηρίου αναπλ. καθ. Γεώργιο Παπαϊωάννου και την ερευνήτρια Δρ Άρτεμη Παπανδρίτσα, σε συνεχή συνεργασία με τον Διευθυντή του ΣΔΕ Φυλακών Κέρκυρας Δρ Κυριάκο Κωλέση.
 
Συνεχίζουμε να ψιθυρίζουμε πολιτισμό σε όλους και για όλους, χωρίς αποκλεισμού
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search