• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Είμαστε κόντρα στον κυρίαρχο άνεμο της ήττας και της παραλυτικής εκλογικής αναμονής

January 16, 2023 238

Αναλυτικό ενημερωτικό δελτίο για την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά δημοσιοποίησε η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

"Οι προτάσεις είχαν στόχο τόσο την πολιτική καταγγελία της αντιλαϊκής επίθεσης, όσο (και βασικά) την προσπάθεια να ανοίξουν ρωγμές στην ακινησία και να παρέμβει ο κλάδος αγωνιστικά στις εξελίξεις, ενάντια στο παραλυτικό κλίμα της εκλογικής αναμονής (τι αλήθεια μπορεί να περιμένει κανείς;) αλλά και της αποσυγκρότησης που σπέρνουν οι ποικίλες συνδικαλιστικές ηγεσίες." Και καταλήγει: "Ως Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, έχουμε πλήρη συνείδηση ότι, αυτήν την περίοδο, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΑΝΕΜΟ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ. Ωστόσο, δεν μπερδευόμαστε. Η ένταση της επίθεσης είναι τέτοια, που η ανάγκη συγκρότησης κινήματος και αγώνων θα είναι όλο και πιο ζωτική, όλο και πιο φανερή. Αυτήν την ανάγκη θα προσπαθήσουμε να υπηρετήσουμε ΚΑΙ το επόμενο διάστημα…"

Αναλυτικά

Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά της 11/1/23

Οι προτάσεις μας στο 1ο ΔΣ αυτής της συνδικαλιστικής χρονιάς ήταν οι παρακάτω:

1.       Πρόταση καταγγελίας του παγώματος της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδελφισσών - συναδέλφων και της σύνδεσης της μονιμοποίησής τους με την αξιολόγηση. Δεν αφορά μόνο τους νεοδιόριστους, αλλά όλο τον κλάδο και είναι μεγάλης σημασίας. Να βγει ανάλογη ανακοίνωση από ΕΛΜΕ.

2.       Πρόταση για ΓΣ μέχρι τέλος Γενάρη με στόχο να συγκληθεί ΓΣ προέδρων και να υπάρξει αγωνιστική κινητοποίηση μέχρι μέσα Φλεβάρη και πριν μπούμε σε προεκλογική περίοδο, βάζοντας τη λογική της κλιμάκωσης…

3.       Πρόταση καταγγελίας της ενεργοποίησης της τηλε-«εκπαίδευσης» στη Γαύδο, που ανοίγει τον δρόμο σε ανάλογους χειρισμούς σε άλλα νησιά, ακυρώνοντας την ανάγκη προσλήψεων.

4.       Πρόταση καταγγελίας για τις κυβερνητικές δηλώσεις για νέο νόμο διορισμών, ο οποίος θα προβλέπει ΚΑΙ διαγωνισμό ΑΣΕΠ.  

5.       Πρόταση για εκδήλωση της ΕΛΜΕ με την αφορμή των 32 χρόνων από τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα. 

6.       Δήλωσή μας ότι θα διεκδικήσουμε θέση στο προεδρείο μόνο αν υπάρξει δέσμευση για αντίθεση - μη συμμόρφωση με τον αντεργατικό Ν. 4808 (Χατζηδάκη) και αντίστοιχη δέσμευση για υπεράσπιση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, των πράξεων αντίστασης στην επίθεση και στήριξη της λογικής ότι οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, αλλά είναι δίκαιοι και αναγκαίοι. Δηλώσαμε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν όροι πολιτικής συμφωνίας με καμία άλλη παράταξη.

Οι προτάσεις είχαν στόχο τόσο την πολιτική καταγγελία της αντιλαϊκής επίθεσης, όσο (και βασικά) την προσπάθεια να ανοίξουν ρωγμές στην ακινησία και να παρέμβει ο κλάδος αγωνιστικά στις εξελίξεις, ενάντια στο παραλυτικό κλίμα της εκλογικής αναμονής (τι αλήθεια μπορεί να περιμένει κανείς;) αλλά και της αποσυγκρότησης που σπέρνουν οι ποικίλες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Η εξέλιξη του ΔΣ επιβεβαίωσε την εκτίμηση που έχουμε διατυπώσει: το επόμενο διάστημα, αντιμετωπίζοντας ένα μέτωπο ακινησίας (όχι με ίδιες πολιτικές αφετηρίες) των ΑΣΕ/ΠΑΜΕ - ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ - ΠΕΚ, θα προσπαθήσουμε μαζί με τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας, μέσα από μαζικές διαδικασίες βάσης, να οικοδομήσουμε και να συγκροτήσουμε ένα πραγματικό μέτωπο αγώνων και κινήματος ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα του συστήματος, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.  Οι προτάσεις μας είτε απορρίφθηκαν (με εξαίρεση την πρώτη που πέρασε με πολύ κόπο), είτε παραπέμφθηκαν σε ένα «επόμενο ΔΣ», μια πρακτική την οποία συνηθίζουν οι άλλες δυνάμεις όταν θέλουν να υπονομεύσουν κάτι, χωρίς να χρεωθούν με ειλικρίνεια την πολιτική τους στάση. Για το ζήτημα του προεδρείου, οι άλλες δυνάμεις επέμειναν στην απολίτικη λογική του «μοιράσματος καρεκλών χωρίς καμία πολιτική - συνδικαλιστική προαπαίτηση, μια λογική που βαφτίζεται με τον βαρύγδουπο τίτλο «αντιπροσωπευτικό - αναλογικό προεδρείο». Πολιτική αξία έχει και το γεγονός ότι οι ΑΣΕ/ΠΑΜΕ - ΣΥΝΕΚ (σε αντίθεση με πέρσι, όπου εμείς είχαμε την ίδια πολιτική στάση), φέτος αρνήθηκαν να δεσμευτούν στους όρους που βάλαμε στο σημείο 6 (βλέπε παραπάνω), για τη συμμετοχή μας στο προεδρείο. Με δεδομένη την άρνηση δέσμευσης από τις άλλες παρατάξεις για μη εφαρμογή του Ν.4808 και για σταθερή πάλη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής δεν θα διεκδικήσει καμία θέση στο προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Θα αφήσουμε αυτούς που μόνιμα (σε κρίσιμες στιγμές του κινήματος) συμμαχούν στην υποχώρηση, να εκφράσουν ελεύθερα τις συμφωνίες τους. Με βάση αυτήν την πρόταση θα μπορούσε να μετέχει στο προεδρείο της ΕΛΜΕ Πειραιά η ΔΑΚΕ που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι υπερασπίζεται τον νόμο Χατζηδάκη, τήρησε αντισυναδελφική στάση στις διώξεις των συναδέλφων από τον ΔΔΕ Πειραιά παίρνοντας ανοιχτά θέση υπέρ του, και φυσικά όπως και οι ΣΥΝΕΚ (που τήρησαν μεσοβέσικη στάση στις διώξεις υπονομεύοντας τον αγώνα) πήραν μέρος στις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές για τους «αιρετούς».

Ενδεικτικές, άλλωστε, είναι οι προτάσεις (ή μη προτάσεις) των άλλων παρατάξεων. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση (παρά την προεκλογική εποχή) φουλάρει τις μηχανές της επίθεσης στην εκπαίδευση, σε μια περίοδο που μέσω της μη μονιμοποίησης των νεοδιόριστων κάνει βήματα προχωρήματος της ατομικής αξιολόγησης, σε μια περίοδο που ετοιμάζεται για νέα κακοποίηση των συναδελφισσών και συναδέλφων αναπληρωτριών και αναπληρωτών μέσω της θεσμοθέτησης εξετάσεων ΑΣΕΠ για διορισμό, σε μια περίοδο που εμπεδώνεται το εξεταστικό σφαγείο της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, σε μια τέτοια περίοδο αντιδραστικής καταιγίδας, οι ΔΑΚΕ (η οποία και πάλι συμμετέχει με έναν από τους δύο εκλεγμένους στο ΔΣ) και ΣΥΝΕΚ δεν πρότειναν απολύτως τίποτα! Ενώ ενδεικτικές είναι οι προτάσεις της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: συνάντηση με ΔΔΕ Πειραιά, συνάντηση με Περιφερειακό, η ΕΛΜΕ στα SOCIAL MEDIA - SITE, εκδήλωση στο Ευγενίδειο για παιδιά καθηγητών, κοινοπραξία Σαλαμίνας, ΠΔ για Τέχνη - Καλλιτεχνικά, σύσκεψη στον Κορυδαλλό για Ναρκωτικά…

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Μπορεί να οργανωθεί αγώνας για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας και της επίθεσης που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι στα εργασιακά μας δικαιώματα και οι μαθητές στα μορφωτικά τους δικαιώματα με τέτοιου είδους «πρωτοβουλίες» και «δράσεις» και χωρίς συντονισμό τουλάχιστον των πρωτοβάθμιων σωματείων για όλα τα φλέγοντα ζητήματα: αξιολόγηση, μονιμοποίηση νεοδιόριστων, εξεταστικό κάτεργο, μισθοί, ακρίβεια, πόλεμος; Εκτός αν περιμένει η πλειοψηφία στην ΕΛΜΕ Πειραιά να οργανώσει έναν τέτοιο αγώνα η αντίστοιχη πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, που το δείγμα γραφής τους είναι η υποταγή στην κυρίαρχη αντίληψη και το έχουν αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όπως είναι φανερό, πρόκειται για μια επίθεση στο DNA της έννοιας του Σωματείου και των αγώνων. Ο αντίπαλος επιτίθεται και η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ οργανώνει συναντήσεις με τους «αρμόδιους»… Ακόμα και στα λίγα θέματα που έχουν πραγματική αξία (για τα εισιτήρια των συναδέλφων που πάνε Σαλαμίνα), η ΑΣΕ δεν έχει καμία πρόθεση να παλέψει για την οργάνωση αγώνων, αλλά θα εκφυλίσει τη διεκδίκηση σε συνάντηση - διάλογο με την Κοινοπραξία. Ακόμη και στο θέμα των διώξεων που όταν έπρεπε να κορυφωθεί η αντιπαράθεση με τον ΔΔΕ και τον Περιφερειάρχη, η πλειοψηφία στο ΔΣ (ΑΣΕ/ΠΑΜΕ - ΣΥΝΕΚ) φρόντισαν για την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Επόμενη πράξη της κωμωδίας θα είναι να επανέλθουν οι ΣΥΝΕΚ με την παλιά τους πρόταση να βρει το σωματείο super market με καλές τιμές για τους εκπαιδευτικούς! Και να ψηφιστεί βέβαια από όλους! Ένα «σωματείο» υποταγμένο στον ασφυκτικό έλεγχο αντισυνδικαλιστικών νόμων, ένα «σωματείο» που δεν θα προσπαθεί καν να κάνει μαζικές συνελεύσεις, ένα σωματείο που θα είναι πρώτο όμως στη συνδιαλλαγή και στις δημόσιες σχέσεις – αυτό είναι το όραμα του συστήματος για τον συνδικαλισμό, όραμα στο οποίο συμμορφώνονται οι άλλες παρατάξεις.

Ως Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, έχουμε πλήρη συνείδηση ότι, αυτήν την περίοδο, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΑΝΕΜΟ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ. Ωστόσο, δεν μπερδευόμαστε. Η ένταση της επίθεσης είναι τέτοια, που η ανάγκη συγκρότησης κινήματος και αγώνων θα είναι όλο και πιο ζωτική, όλο και πιο φανερή. Αυτήν την ανάγκη θα προσπαθήσουμε να υπηρετήσουμε ΚΑΙ το επόμενο διάστημα…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search