• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγελία ΣΕΠΕ για μη απόδοση των χρημάτων της σχολικής επιτροπής

January 18, 2023 2209

 

 

Καθυστερεί και φέτος η απόδοση της προβλεπόμενης χρηματοδότησης της σχολικής επιτροπής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Κουρσάρης.

Κοινοποιώντας, μάλιστα, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν έχουν υλοποιηθεί, ο κ. Κουρσάρης αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου πήγε να εισπράξει τα ποσά στις 30 Δεκεμβρίου, αλλά τον ενημέρωσαν ότι ο Δήμος δεν έχει μεταφέρει τα ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό της σχολικής επιτροπής. Δηλαδή, ακριβώς όπως και πέρυσι που ο ΣΕΠΕ είχε αναγκαστεί να αποστείλει εξώδικο για την καθυστέρηση της καταβολής των ποσών. Έκτοτε η σχολική επιτροπή δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για την καταβολή των ποσών αυτών.

«Η δημοτική Αρχή, αφήνει μέσα στον χειμώνα χωρίς χρήματα σχολικές μονάδες, την ίδια ώρα που οι ανάγκες είναι αυξημένες», καταγγέλλει ο Α. Κουρσάρης, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο έχει ήδη καταβάλλει τις προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πρόκειται για περίπου 520.000 ευρώ που αφορούν στην γ’ και δ’ δόση των ΚΑΠ 2022, και στη συμπληρωματική δόση για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών κατά προτεραιότητα για τη θέρμανση των σχολείων, ποσά τα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας έχουν αποφασίσει να χορηγηθούν άμεσα στις σχολικές μονάδες.

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη, παράνομη, αστικά και ποινικά ελέγξιμη συμπεριφορά της δημοτικής Αρχής, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search