Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία καθώς λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι υπήρξε η πληροφορία για εισβολή αγνώστων με μαχαίρι στο Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό.

Συγκεκριμένα, υπάλληλος ασφαλείας του Κολλεγίου Αθηνών κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ ότι ομάδα ατόμων που κρατούσαν αιχμηρά αντικείμενα εισέβαλαν στον χώρο.

Οι δύο άγνωστοι φέρεται να μπήκαν στις εγκαταστάσεις αναζητώντας με μαχαίρι έναν μαθητή της Γ’ Λυκείου με τον οποίον είχαν προσωπικές διαφορές.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας οι οποίες απέκλεισαν τις τρεις εισόδους και εξόδους του Κολλεγίου και ξεκίνησαν έρευνες στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες.

Στο σημείο έσπευσαν και γονείς οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη.

Από την έρευνα της αστυνομίας, η οποία πραγματοποίησε εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους του Κολλεγίου, δεν βρήκαν ούτε εξωσχολικά άτομα, ούτε αιχμηρά αντικείμενα.

Παράλληλα, ο φύλακας κλήθηκε να καταθέσει στην ΕΛΑΣ.

Οι δύο επιστολές της διεύθυνσης 

Τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη συναγερμού, η διεύθυνση εξέδωσε δύο ανακοινώσεις. Στην πρώτη, η διεύθυνση ανέφερε ότι όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς και αναμένονται οι οδηγίες της αστυνομίας για επιστροφή στο σχολείο.  Στη δεύτερη, επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της αστυνομίας και πως επανήλθε η ομαλότητα.

Η πρώτη επιστολή

 
 
kollegio1
 

Η δεύτερη επιστολή

kollegio2