• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναταραχή: Γυμνάσιο, λύκειο και νηπιαγωγείο απειλούνται με έξωση στη Νέα Σμύρνη

January 21, 2023 206

 

 

Και άλλα σχολεία κινδυνεύουν με έξωση όπως αποκαλύπτεται μετά από την περιπέτεια του 9ου Δ.Σ του Αιγάλεω, η οποία έληξε σήμερα με νίκη για τους μαθητές και τους γονείς τους, καθώς ανακοινώθηκε η επίταξη για τρία χρόνια του κτιρίου του μετά από το πλήθος των αντιδράσεων γονέων και μαθητών.

Οπως ενημερώνουν λοιπόν οι γονείς, απειλείται με έξωση και το σχολικό συγκρότημα 7ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, το οποίο εδράζεται επί της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης, από τον ιδιοκτήτη Πολιτιστικό Ίδρυμα «Εστία» λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων από τον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, η ταλαιπωρία τους συνεχίζεται εδώ και περίπου...20 χρόνια (!) καθώς «από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων μας βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών είτε ιδιοκτησιακών, διενέξεων και χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης ένθεν και ένθεν, λόγω της στέγασής τους σε ενοικιαζόμενο κτίριο. Έχουν απειληθεί δε, τουλάχιστον, έξι(6) φορές ευθέως με διάλυση, κατάργηση, συγχώνευση, μείωση και έξωση, με την πιο πρόσφατη να λαμβάνει χώρα τώρα»

 

Οι γονείς οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Ιανουαρίου, απαιτώντας  την απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων μας και την εφαρμογή οριστικής και σταθερής πολιτικής απόφασης ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να είναι ακριβώς αυτό, Παιδιά.

Η ανακοίνωση των γονέων των σχολείων της Εστίας

Ανάμεσα σε άλλα οι γονείς σημειώνουν: Το 7ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο Νεας Σμύρνης φιλοξενεί 500 έφηβους μαθητές και μαθήτριες.

Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων μας βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών είτε ιδιοκτησιακών, διενέξεων και χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης ένθεν και ένθεν, λόγω της στέγασής τους σε ενοικιαζόμενο κτίριο. Έχουν απειληθεί δε, τουλάχιστον, έξι(6) φορές ευθέως με διάλυση, κατάργηση, συγχώνευση, μείωση και έξωση, με την πιο πρόσφατη να λαμβάνει χώρα τώρα.

Άμεσοι αποδέκτες όλων των παρενεργειών είναι τα παιδιά μας και γενεές μαθητών και μαθητριών πριν από την τωρινή, που καλούνται να διαχειριστούν, πέραν των εκπαιδευτικών τους απαιτήσεων και των συγκυριών της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, τη διασπαστική διαδικασία που εκτρέπει τον μαθησιακό τους προσανατολισμό, την χρόνια ανασφάλεια που διαρρηγνύει τον κοινωνικό τους στόχο, τον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού που με τόσο κόπο προσπαθούν ακόμα να αποκαταστήσουν μετά τις καραντίνες, την εγκατάλειψη από τους πνευματικούς τοπικούς φορείς που τους καθιστούν έρμαια των εκάστοτε χειρισμών αφού δεν εκπροσωπούνται πουθενά, την απογοήτευση για τους γονείς και τους καθηγητές τους που αδυνατούν να τους υπερασπιστούν και γενικώς αισθήματα αγωνίας, άγχους και επιφυλακτικότητας.

Η θέση του κτιρίου καλύπτει τις χωροταξικές ανάγκες του βορειοδυτικού τομέα του Δήμου ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις αποστάσεων μετακίνησης μαθητών και γειτνιάζει, λειτουργώντας ως υποδοχέας, με τέσσερα(4) Δημοτικά Σχολεία. Τα δε υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου είναι πληθυσμιακά κορεσμένα και με πολυπληθή τμήματα.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν διαθέτει κατάλληλα δεσμευμένα οικόπεδα για ανέγερση νέων σχολείων και αντιμετωπίζει υπολογίσιμη αύξηση πληθυσμού αφού μόνον την τελευταία τριετία έχουν εκδοθεί περίπου εκατόν σαράντα(140) οικοδομικές άδειες πολυκατοικιών.

Ως γονείς και ως πολίτες, για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, απαιτούμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων μας και την εφαρμογή οριστικής και σταθερής πολιτικής απόφασης ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να είναι ακριβώς αυτό, Παιδιά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Επειδή απειλείται με έξωση, το σχολικό συγκρότημα, 7ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, από τον ιδιοκτήτη Πολιτιστικό Ίδρυμα «Εστία» λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων από τον Δήμο Νέας Σμύρνης και με την αφορμή της δικάσιμου των αντίστοιχων μισθωμάτων στις 25 Ιανουαρίου 2023 σας καλούμε όλους στις 9:00 το πρωί στο σχολείο μας, 25ης Μαρτίου 3, επί της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης.

Θα συγκεντρωθούμε στο σχολείο, θα περιδιαβούμε την πλατεία κάνοντας μια μικρή στάση παραπλεύρως των γραμμών του τραμ επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στο Μέγαρο της Εστίας και θα καταλήξουμε στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης επί της λεωφόρου Συγγρού.

Ως γονείς και ως πολίτες απαιτούμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων μας και την εφαρμογή οριστικής και σταθερής πολιτικής απόφασης ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να είναι ακριβώς αυτό, Παιδιά.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς, δημότες και μη.

Και άλλη  επιχείρηση έξωσης

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Νέας Σμύρνης μας ενημερώνουν ότι έχει επιδοθεί εξώδικο για έξωση στο 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης, η οποία θα εκτελεστεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στις 5μμ το απόγευμα.  

Για μια φορά ακόμα, βρίσκεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του σχολείου, αφού έχει βρεθεί στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης ενός ιδιώτη με το Δήμο Νέας Σμύρνης. Στη διάρκεια της δικαστικής αυτής διαμάχης η οποία έχει παρελθόν τουλάχιστον δεκαπενταετίας, έχει επανειλημμένα απειληθεί τη διακοπή της λειτουργίας του σχολείου, στις 8/5/2014, στις 14/10/14, στις 27/11/20.  Και ενώ κάθε φορά, υπήρχε η διαβεβαίωση από το Δήμο ότι «λύνεται το πρόβλημα», φτάνουμε σήμερα, να παραδίδεται  εξώδικο για έξωση στις 25/1/23! 

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ της Νέας Σμύρνης σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Αναρωτιόμαστε, πώς είναι δυνατόν, να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο η κατάσταση. Γιατί δεν φρόντισε ο Δήμος να λύσει εγκαίρως το πρόβλημα, αλλά το άφησε να χρονίσει και σήμερα να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του σχολείου και ηρεμία της σχολικής κοινότητας, των μικρών μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του;

Την ώρα μάλιστα που υπάρχει τόσο μεγάλο κτιριακό πρόβλημα στη Νέα Σμύρνης-τα νηπιαγωγεία με παραρτήματα στεγάζονται σε ΠΡΟΚΑΤ ενώ υπάρχουν ακόμη νηπιαγωγεία που στεγάζονται μέσα σε δημοτικά, χωρίς αυτόνομη στέγη-είναι απαράδεκτο να κινδυνεύει μια σταθερή δομή νηπιαγωγείου με έξωση προς όφελος ιδιώτη!

Το νηπιαγωγείο λειτουργεί σε αυτό το χώρο 33 χρόνια τώρα! Ανήκει στη σχολική κοινότητα, στους μαθητές/τριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς του!

Καλούμε ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ: τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους πολίτες της Νέας Σμύρνης

Στις 25 Ιανουαρίου στις 5μμ καλούμε σε συγκέντρωση στην οδό Παρασκευοπούλου 54, το 6ο Νηπιαγωγείο ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

και θα είμαστε εκεί για να το εξασφαλίσουμε!

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search