Print this page

Αναίτια προσαγωγή εκπαιδευτικού στο Αστυνομικό τμήμα- Συμπαράσταση από τους συναδέλφους

January 23, 2023 456

 

Όλο και στενεύει ο κλοιός της αστυνομίας στα σχολεία Ούτε λίγο ούτε πολύ η αστυνομία αναγορεύεται σε επόπτη της λειτουργίας των διοικητικών αρχών της εκπαίδευσης, τις υπερβαίνει και τις υποκαθιστά. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είναι απολύτως συμβατή με την πολιτική που ασκείται από το Υπουργείο Παιδείας για τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία.  Από το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου εκπαιδευτικός προσήχθη αναίτια στο Αστυνομικό Τμήμα. 

Οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κιάτου με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την συμπαράστασή τους για την αναίτια προσαγωγή εκπαιδευτικού σε αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον καταγγέλλουν την πράξη αυτή σαν μη δημοκρατική και μη αποδεκτή σε ένα σχολικό περιβάλλον, που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί καλούνται «να διδάξουν την συνεργασία και την αλληλοαποδοχή».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

 

«Συμπαράσταση σε συνάδελφο του 1ου Γυμνασίου Κιάτου»

Οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κιάτου εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την ολόπλευρη στήριξή μας στον αγαπητό σε όλους μας συνάδελφο, ο οποίος προσήχθη αναίτια στο αστυνομικό τμήμα μετά την κλήτευση αστυνομικού οργάνου στο χώρο του σχολείου, του 1ου Γυμνασίου Κιάτου.

Θεωρούμε ότι ανάλογες ενέργειες δεν αρμόζουν στο σχολικό περιβάλλον και προσβάλλουν κατάφωρα τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται να διδάξουν την δημοκρατία και να προασπίσουν με τις πράξεις τους το δημοκρατικό φρόνιμα.

Η επίλυση λεκτικών διαπληκτισμών με τέτοιου είδους μεθόδους δεν συνάδει με την καλλιέργεια του πνεύματος συνεργασίας και αλληλοαποδοχής, που είναι απαραίτητο για να ασκήσουν οι συνάδελφοι τον παιδαγωγικό τους ρόλο.

ανακοίνωση

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.