• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συγκρότηση προγραμματικού αγωνιστικού προεδρείου στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου

January 24, 2023 85

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση -που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23/01/2023- συγκρότησε το προεδρείο του με όρους  αγωνιστικής συνεννόησης και στη βάση  ενός πλαισίου κοινών αρχών  και  στόχων διεκδίκησης,  ως εξής:

Πρόεδρος: Αρετή Σπαχή

Αντιπρόεδρος: Γιάννης Καταλαγαριανάκης

Γενικός Γραμματέας: Οικονομάκη Μαρία

Ταμίας: Αντιγόνη Τρούλη

Βοηθός Ταμία: Λίζα Σκλάβου

Οργανωτικός Γραμματέας : Γιάννης Καταλαγαριανάκης

Ειδικός Γραμματέας: Λίζα Σκλάβου

Μέλη: Αντώνης Σκεπεταράκης,  Σταύρος Τζουρμπάκης

 Σπαθούλα Σδόνα, Μανόλης Θεοδωρομανωλάκης

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ :

Ø ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ø ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ø ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οι παραπάνω  αριστερές παρατάξεις  δηλώνουν  ότι  το  αποτέλεσμα  στις εκλογές της ΕΛΜΕ(21/12) διαμόρφωσε   ένα θετικό  συσχετισμό στο Δ.Σ του σωματείου  μας για τα  συμφέροντα της βάσης  και ανέδειξε   την αναγκαιότητα   της  συλλογικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική  της φτώχειας,  της ακρίβειας,  της ανεργίας,  της αξιολόγησης-διαβάθμισης-εισαγωγής ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων, της  συνδικαλιστικής φίμωσης,  της  όξυνσης  των ταξικών φραγμών στη  μόρφωση και της ιμπεριαλιστικής –καπιταλιστικής  βαρβαρότητας.

Στη βάση αυτή, οι τρεις προαναφερόμενες  παρατάξειςαναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αντιστοιχεί και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της αγωνιστικής ανασύνταξης της ΕΛΜΕ-  διαμόρφωσαν, στη βάση της αγωνιστικής συνεννόησης, ένα ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝ ΑΡΧΩΝ και  ΣΤΟΧΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ  για τη συγκρότηση του προεδρείου  σε νέα διεκδικητική βάση που θα δίδει τη δυνατότητα  της προάσπισης  και διεύρυνσης των πολύχρονων συλλογικών  κατακτήσεων και δικαιωμάτων, σε αντίθεση με τη συνδ. γραμμή των παρατάξεων της συναίνεσης που υπονόμευσαν, με το γραφειοκρατικό συνδικαλισμό, θεμελιώδεις κατακτήσεις(πχ συναίνεση στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-ηλεκτρονικές εκλογές, άρνηση ενημερωτικών κλιμακίων της ΕΛΜΕ κλπ)

Οι τρεις προαναφερόμενες παρατάξεις  καταθέτουν το παρακάτω πλαίσιο.

Για την προώθηση των στόχων της  συλλογικής πάλης και της  περιφρούρησης των αναφαίρετων δικαιωμάτων και   των  εργασιακών-οικονομικών-συνδικαλιστικών και μορφωτικών κατακτήσεων, τις οποίες  σαρώνει  η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των κομμάτων της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης(ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΛΑΛ κλπ):

1.ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ που αποτελεί την πολιτική φωνή του σωματείου.

2.ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΝ  ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ –ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Ø ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους μισθούς και τις συντάξεις, που θα καλύπτουν το κόστος της ζωής, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Επανακατάκτηση  του 13ου και 14ου μισθού και  όλων των οικονομικών και εργασιακών κατακτήσεων που ισοπέδωσε και ισοπεδώνει η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης της  ΝΔ και των προκατόχων της.

Ø ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ   ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ  που επιβάλλει η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στη βάση της υπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου.

Ø ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στην πολιτική των επιδομάτων της  λαϊκής παραπλάνησης.

Ø ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΚατάργηση όλου του αντιλαϊκού  θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση(εσωτερική, σχολικής μονάδας, ατομική), όπως  έχει θεσπιστεί τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το νέο Δ.Σ της ΕΛΜΕ να πάρει  απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε μορφής αξιολόγηση, στη βάση του συντονισμού με τις άλλες ΕΛΜΕ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανατροπή  του αντιδραστικού μέτρου της αξιολόγησης  είναι η κήρυξη  απεργιακού αγώνα   και η αξιοποίηση όλων των συλλογικών μέσων καταδίκης του βάρβαρου αυτού μέτρου.

Ø ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝΗ μονιμοποίηση των νεοδιόριστων προτάσσεται ως μείζον θέμα της περιόδου  και  αφορά όχι μόνο στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των νεοδιόριστων συναδέλφων, αλλά συνολικά στη διασφάλιση της σταθερής και μόνιμης εργασίας και της οργανικής θέσης.

Ø ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ  ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ:

Καμία αποδοχή του καθεστώτος της  ελαστικής απασχόλησης. Oχι στο ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ και στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που υποσκάπτει τα εργασιακά δικαιώματα . Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

Ø ΜΑΖΙΚΟΥΣ  ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ  ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ :κάτω η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της αδιοριστίας.

Ø ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του  ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ που  ισοπεδώνει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ø ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ  ΠΑΛΗΣ: των Γ.Σ, των ενημερωτικών κλιμακίων της ΕΛΜΕ στα σχολεία, των επιτροπών αγώνα, των συνδέσμων στους συλλόγους διδασκόντων κλπ, με στόχο την  μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και την μετατροπή της ΕΛΜΕ σε ισχυρό συλλογικό μέσο πάλης και διεκδίκησης.

Ø ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΏΝ.Μαζική αντίσταση στην πολιτική της λαϊκής τρομοκράτησης και καταστολής.

Ø ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΟΞΥΝΣΗΣ  ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ: «Νέο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ», ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, πανεπιστημιακή αστυνομία ,εξετάσεις  “Pisa” κλπ

Ø ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ  ΟΡΓΑΝΙΚΟ  ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣΔίδουμε τη μάχη ενάντια  στην  ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων,  όπως αυτοί  διαμορφώνονται με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του μαθητικού κινήματος(συγκεντρώσεις, πορείες, καταλήψεις).ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ  ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ  Η ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ  ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΤΑΔΟΣΗ  ΚΑΙ  ΠΟΙΝΙΚΗ  ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ μας  από οποιουσδήποτε παράγοντες της διοίκησης της εκπαίδευσης  ή από εξωσχολικούς παράγοντες. ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Ø ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ  ΤΟΥ  ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ   ΤΟΥ ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Ø ZHTOYME THN ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Ø ΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ(άδειες ειδικού σκοπού κλπ)

Ø ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ-ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

Ø ΕΞΩ  ΑΠΟ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Ø ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Ø ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Ø ΕΙΡΗΝΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΦΙΛΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Παλεύουμε για ένα σωματείο που, διασφαλίζοντας τις δημοκρατικές λειτουργίες και τις καταστατικές αρχές του, θα ενώνει, θα κινητοποιεί, θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί με τους αγώνες του, γα την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της φτώχειας, αδιοριστίας, αμορφωσιάς, αξιολόγησης και  συνδ. φίμωσης  Για ένα σωματείο που –ενάντια  στις  εκλογικές και κάθε είδους αυταπάτες- θα καταδείξει την ανάγκη των αγώνων  των εργαζομένων ως τη μοναδική ελπιδοφόρα διέξοδο και προοπτική, χωρίς τη λογική της ανάθεσης  και των συμβολικών συνδικαλιστικών δράσεων.

Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω αιτημάτων,  απαιτείται άμεση ενεργοποίηση της βάσης, των συλλογικών οργάνων (Γ.Σ-ενημερώσεις συλλόγωνεπιτροπών αγώνα κ.λπ.) και αξιοποίηση όλων των  μέσων πάλης (απεργίες, συλλαλητήρια κ.λπ.) και κοινό μετωπο πάλης όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.                             

Με το παραπάνω πλαίσιο διεκδίκησαν και πήραν τις θέσεις, εντός και εκτός προεδρείου,         οι εκπρόσωποι των τριών προαναφερόμενων παρατάξεων.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

 

 

--

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search