• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των νεοδιόριστων συναδέλφων μας και την παιδαγωγική μας ιδιότητα

January 24, 2023 161

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των νεοδιόριστων συναδέλφων μας και την παιδαγωγική μας ιδιότητα

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δρομολογεί το αμέσως επόμενο διάστημα υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών των ετών 2020, 2021, 2022. Πιο συγκεκριμένα, με την Υ.Α. 5939/Β/21-11-2022 παραβιάζεται ολοκληρωτικά το εργασιακό ωράριο του κλάδου και επιβάλλεται εξ αποστάσεως επιμόρφωση-express 96 ωρών, εκ των οποίων 24 ώρες θα παρασχεθούν με σύγχρονη και 72 ώρες με ασύγχρονη εκπαίδευση. Καταστρατηγώντας και την παραμικρή έννοια εργασιακού δικαιώματος και ελεύθερου χρόνου – κατά τον οποίο, ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί της τάξης, προετοιμάζουμε τα μαθήματα της επόμενης μέρας και διεκπεραιώνουμε πλήθος εξωδιδακτικών και οικογενειακών υποχρεώσεων – μοναδική σπουδή της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων η απορρόφηση των σχετικών με την επιμόρφωση κονδυλίων και η συμμόρφωση των εκπαιδευτικών. Συγχρόνως, θεωρείται αυτονόητο ότι το κόστος του εξοπλισμού και της συνδεσιμότητας για την παρακολούθηση της επιμόρφωσης είναι για μια ακόμη φορά αποκλειστική υποχρέωση των συναδέλφων/-ισσών, μετά άλλωστε και το διαβόητο περσινό κουπόνι των 200 ευρώ. Το ΥΠΑΙΘ, μάλιστα, θεωρεί υπόχρεους παρακολούθησης και όσους πρώην αναπληρωτές συναδέλφους είχαν παρακολουθήσει ήδη την προηγούμενη δεκαετία σχετικά προγράμματα επιμόρφωσης και έχουν λάβει την αντίστοιχη βεβαίωση.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, απαιτούμε την απόσυρση της ΥΑ5939/Β/21-11-2022 και την αντικατάστασή της με νέα, που θα προβλέπει διά ζώσης εισαγωγική επιμόρφωση αποκλειστικά εντός του εργασιακού ωραρίου και με τις αντίστοιχες μετ’ αποδοχών άδειες για τους νεοδιόριστους συναδέλφους.
Συγχρόνως, επισημαίνουμε στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ότι το πάγιο αίτημα του κλάδου για καθολική ετήσια περιοδική επιμόρφωση υπό την αιγίδα του δημόσιου πανεπιστημίου, σε συνθήκες παιδαγωγικής ελευθερίας, δεν έχει την παραμικρή σχέση ούτε με την επιβολή επι(συμ)μόρφωσης ούτε με την εικονική πραγματικότητα των νέων τεχνολογιών ούτε με τα εσχάτως προβαλλόμενα νέα μοντέλα … διδακτικής! Πολύ περισσότερο όταν η εκπαιδευτική καθημερινότητα ασφυκτιά κάτω απ’ το βάρος της υπέρογκης ύλης, της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και των δυσαναπλήρωτων μαθησιακών κενών, ελέω τηλεκπαίδευσης.
Στο ίδιο πνεύμα υπεράσπισης των εργασιακών μας κατακτήσεων και δικαιωμάτων, δηλώνουμε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που βάζει φραγμό στη μονιμοποίηση των συναδέλφων μας, όπως η ακύρωση των σύννομων διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των δόκιμων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, συνδέοντας εκβιαστικά τη μονιμοποίηση με την ατομική αξιολόγηση.
Τέλος, δηλώνουμε ότι οι αποφάσεις κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας για εφαρμογή- επιβολή της ατομικής «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών θα βρουν απέναντι τους σύσσωμη την εκπαιδευτική μας κοινότητα.
Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να λάβουν στο αμέσως προσεχές διάστημα αποφάσεις στην κατεύθυνση της αγωνιστικής συσπείρωσης και κινητοποίησης!
Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :
ΠΕ Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
ΠΕ Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
ΠΕ Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
ΠΕ Σύρου – Τήνου – Μυκόνου
Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search