• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση – συζήτηση Προβολή ταινίας – «ο Αναπληρωτής»

January 26, 2023 113

Στην προβολή της ταινίας «ο Αναπληρωτής» καλούν οι εκπαιδευτικοί των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στις 31 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης».

Η ταινία αποτυπώνει τη νομαδική ζωή του -τότε- αναπληρωτή Βασίλη Κυριακίδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι τη λήξη της. Όπως άρον-άρον παρουσιάστηκε ο αναπληρωτής στους Φούρνους, έτσι και απολύεται τον Ιούνη, με το  μόνο που μένει αλώβητο σε αυτή τη λούπα εξαθλίωσης είναι η τρυφερότητα και η αφοσίωση του δασκάλου προς τους μαθητές και τις μαθήτριές του.

 

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συζήτηση «για την καθημερινότητα που ζούμε στα σχολεία μας, για τα προβλήματα του σχολείου και εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεοδιόριστων και αναπληρωτών,  την ανάγκη να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς,  μόνιμους μαζικούς διορισμούς, καθώς και τον αγώνα του κλάδου για να σταματήσουμε την αξιολόγηση», όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά:

Οι Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ καλούμε τους νεοδιόριστους, τους αναπληρωτές και όλους τους συναδέλφους σε εκδήλωση – συζήτηση την Τρίτη 31/1, στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης». Θα  γίνει προβολή της ταινίας  «ο Αναπληρωτής», του Άρη Αγάθου.

Στην προβολή της ταινίας «ο Αναπληρωτής» καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εκδήλωση – συζήτηση την Τρίτη 31/1, στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης». Θα  γίνει προβολή της ταινίας  «ο Αναπληρωτής», του Άρη Αγάθου.

Η ταινία αποτυπώνει τη νομαδική ζωή του -τότε- αναπληρωτή Βασίλη Κυριακίδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι τη λήξη της. Ο τόνος δίνεται εξαρχής. Πολύ πριν αρχίσει να εξελίσσεται η ιστορία, ένα τεράστιο χάρτινο κουτί μετακόμισης με την επιγραφή «ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ» συμπυκνώνει και προοικονομεί την αφήγηση: Εύθραυστοι εκπαιδευτικοί, εύθραυστα σχολεία, εύθραυστες ζωές παιδιών και δασκάλων στον απόηχο της διάλυσης της δημόσιας Παιδείας. Όπως άρον-άρον παρουσιάστηκε ο αναπληρωτής στους Φούρνους, έτσι και απολύεται τον Ιούνη. Ανταμοιβή για μια δύσκολη και μοναχική χρονιά, το χαρτί απόλυσης και το ταμείο ΟΑΕΔ. Ο αναπληρωτής ξανά στον πάγκο, την ανασφάλεια και την ανεργία. Το μόνο που μένει αλώβητο σε αυτή τη λούπα εξαθλίωσης είναι η τρυφερότητα και η αφοσίωση του δασκάλου προς τους μαθητές και τις μαθήτριές του.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συζήτηση για την καθημερινότητα που ζούμε στα σχολεία μας, για τα προβλήματα του σχολείου και εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεοδιόριστων και αναπληρωτών,  την ανάγκη να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς,  μόνιμους μαζικούς διορισμούς, καθώς και τον αγώνα του κλάδου για να σταματήσουμε την αξιολόγηση.

 

Το ΥΠΑΙΘ μπροστά στις αντιστάσεις που συναντά η αξιολόγηση επιταχύνει τις διαδικασίες για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, ψηφίζοντας fast track νέες τροπολογίες. Η κ. Κεραμέως δηλώνει ότι η ατομική αξιολόγηση θα ξεκινήσει άμεσα και τμηματικά όπου ολοκληρώνονται οι κρίσεις συμβούλων. Παράτυπα δεν μονιμοποιούν τους νεοδιόριστους για να τους έχουν σε ομηρία και να τους απειλούν με τη μονιμοποίησή τους, ενώ ετοιμάζουν νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει και διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Προωθούν καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που καθιερώνει το αέναο κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων που άνοιξε το προσοντολόγιο και θέλουν να ολοκληρώσει ο ΑΣΕΠ και παράλληλα, μέσω της αξιολόγησης  ξεκινάνε την άρση της μονιμότητας.  

Υλοποιούν με ευλάβεια όλες τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, εξετάσεις PISA, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, κολέγια, πανεπιστημιακή αστυνομία και νόμο πλαίσιο, με στόχο το ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης, και την ενίσχυση του ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου.

 

Χρέος μας να οργανώσουμε τους αγώνες μας, για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.


 


 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search