Print this page

Πώς το βλέπετε κ. Κεραμέως; Είναι δυνατόν να πνιγόμαστε μέσα στα ίδια μας τα σχολεία;

January 26, 2023 274
Τα πνιγμένα σχολεία στα χρόνια της εικονικής πραγματικότητας του υπουργείου Παιδείας

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε σήμερα είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσουν νερά πολλά σχολεία και ανάμεσά τους το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, δημιουργώντας προβλήματα στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν άμεσα.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

 
plimmyrise_nipiagogeio

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είχε πλημμυρίσει και πέρσι μετά από έντονη βροχόπτωση. 

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε! Θα κατορθώσουν να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία; Τι λέει η υπουργός Παιδείας;

Πρωτοφανές; Ίσως για όσους πιστεύουν στην εικονική πραγματικότητα που προβάλλει με χίλιους τρόπους η υπουργός Παιδείας. Ναι, η υπουργός Παιδείας που κλείνει σε όλες τις πτώσεις την αξιολόγηση, την ψηφιακή αναβάθμιση, τις καινοτομίες, τους ηλεκτρονικούς πίνακες που αναβαθμίζουν το σχολείο και απογειώνουν, σύμφωνα πάντα με την υπουργό την ελληνική εκπαίδευση! Την "απογειώνουν" μέχρι που μια βροχή την προσγειώνει στην πραγματικότητα!

sholeia_pnigmena

Πρωτοφανές; Όχι βέβαια! Να θυμίσουμε περσινές σκηνές (για να μην πάμε παλιότερα) σε ανάλογη περίπτωση.

Τότε που μαθητές με αυτοσχέδιες γέφυρες από θρανία προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν από τα κοντέινερ - τάξεις που έκαναν μάθημα! 

Οι εικόνες είναι από το 1ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο στη Νέα Φιλαδέλφεια  τον Οκτώβριο του 2021

σχολεία πνιγμένα

Δεν είναι δυνατόν να πνιγόμαστε μέσα στα ίδια μας τα σχολεία! Επιτέλους πάρτε μέτρα φωνάζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς!

Και συνεχίζουν: "Αυτό εννοεί όταν λέει κυβέρνηση και υπουργείο ότι είναι όλα καλά στα σχολεία μας; Αυτό σημαίνει το σχολείο μας είναι αναβαθμισμένο;

Και μην μας πείτε ότι φταίει η κακιά μας η μοίρα που μας χτύπησε η κακοκαιρία, γιατί τρεις μέρες τώρα μας έχετε πρήξει με την κακοκαιρία που έρχεται.

Μην μας πείτε ότι φταίει η κακιά μας η μοίρα που οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ εδώ και 10 χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ!

Έχετε τεράστιες ευθύνες! Και εσείς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και φυσικά και όλες οι δημοτικές αρχές μέχρι τώρα.

Δεν πήρατε κανένα μέτρο όλα αυτά τα χρόνια γιατί είναι κόστος η ασφάλεια και η υγεία μας. Οι σημερινές εικόνες από ένα σχολείο που απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαία γεγονότα.

Είναι οι εγκληματικές επιλογές που μας αφήνουν απροστάτευτους".

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.