Print this page

«Κλείσιμο σχολείων... καταστροφή ονείρων»: Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στη Ν. Σμύρνη

January 27, 2023 201

 

«Κλείσιμο σχολείων... καταστροφή ονείρων», «Θέλουμε σχολείο ανοιχτό, δεν παζαρεύουμε το αυτονόητο», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί γονείς και μαθητές  στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, αλλά και στην πορεία προς το Δημαρχείο.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων, η Ένωση Γονέων Μαθητών Νέας Σμύρνης, ενώ συμμετέχουν οι μαθητές τόσο των δύο σχολείων, του 2ου ΕΠΑΛ, του 5ου και του 4ου Λυκείου.

 

Τα σχολεία βρίσκονται για χρόνια σε «ομηρία» όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη, ενώ οι μαθητές βρίσκονται στον αέρα.

Το 7ο λύκειο και 8ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης φιλοξενεί 500 μαθητές και μαθήτριες σημειώνουν οι γονείς.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων:

«Το 7ο λύκειο και 8ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης φιλοξενεί 500 έφηβους μαθητές και μαθήτριες" σημειώνουν οι γονείς.

»Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών είτε ιδιοκτησιακών, διενέξεων και χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης ένθεν και ένθεν, λόγω της στέγασής τους σε ενοικιαζόμενο κτίριο. Έχουν απειληθεί δε, τουλάχιστον, έξι φορές ευθέως με διάλυση, κατάργηση, συγχώνευση, μείωση και έξωση, με την πιο πρόσφατη να λαμβάνει χώρα τώρα".

»Άμεσοι αποδέκτες όλων των παρενεργειών είναι τα παιδιά μας και γενεές μαθητών και μαθητριών πριν από την τωρινή, που καλούνται να διαχειριστούν, πέραν των εκπαιδευτικών τους απαιτήσεων και των συγκυριών της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, τη διασπαστική διαδικασία που εκτρέπει τον μαθησιακό τους προσανατολισμό, τη χρόνια ανασφάλεια που διαρρηγνύει τον κοινωνικό τους στόχο, τον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού που με τόσο κόπο προσπαθούν ακόμα να αποκαταστήσουν μετά τις καραντίνες, την εγκατάλειψη από τους πνευματικούς τοπικούς φορείς που τους καθιστούν έρμαια των εκάστοτε χειρισμών αφού δεν εκπροσωπούνται πουθενά, την απογοήτευση για τους γονείς και τους καθηγητές τους που αδυνατούν να τους υπερασπιστούν και γενικώς αισθήματα αγωνίας, άγχους και επιφυλακτικότητας».

Το θέμα έθιξε την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο 105,5» και ο υποψήφιος δήμαρχος με την κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης, Θέμης Παυλόπουλος ΝέαςΣΜύ Σμύρνης», αναδεικνύοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για την αδιαφορία της τα τελευταία χρόνια. «20 χρόνια σέρνεται το ζήτημα και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες του νυν και του πρώην δημάρχου, Τζουλάκη και Κουτελάκη. Όπως πολύ σωστά λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Λυκείου Ν. Σμύρνης ‘το σχολείο ανήκει στους μαθητές του. Η πόλη χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή λειτουργεί με ναρκισσισμό και δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα»σημείωσε.

Νέα κινητοποίηση έχει προγραμματισθεί για το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:00, έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο Ν. Σμύρνης στην οδό Παρασκευοπούλου, τα παιδιά του οποίου επίσης κινδυνεύουν με έξωση, καθώς το κτίριο ανήκει σε ιδιώτη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.