Print this page

Εκπαιδευτικοί να έχετε μαζί σας κουβάδες! Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε!

January 27, 2023 356
Είναι αλήθεια ότι το υπουργείο Παιδείας απογειώνει την εικόνα στα σχολεία με όχημα την εικονική πραγματικότητα που προβάλλει με χίλιους τρόπους η υπουργός Παιδείας. Ναι, η υπουργός Παιδείας που κλείνει σε όλες τις πτώσεις την αξιολόγηση, την ψηφιακή αναβάθμιση, τις καινοτομίες, τους ηλεκτρονικούς πίνακες που αναβαθμίζουν το σχολείο και απογειώνουν, σύμφωνα πάντα με την υπουργό, την ελληνική εκπαίδευση! Την "απογειώνουν" μέχρι που μια βροχή την προσγειώνει στην πραγματικότητα!

Στη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολικά κτίρια της Αθήνας αναφέρεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας τους προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

«Σχολεία πλημμύρισαν, το ρεύμα κόπηκε σε νηπιαγωγεία και δημοτικά του κέντρου και της Νέας Φιλαδέλφειας, τοίχοι έσταζαν νερά δίπλα σε πρίζες και διακόπτες, ανασύρθηκαν κουβάδες για να μαζέψουν νερά που έσταζαν από τα ταβάνια, ενώ η υγρασία συνέχιζε να διαβρώνει τους τοίχους τους» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

 
plimmyrismena_sholeia

Στη συνέχεια, προσθέτει: «Πέρσι ξανά τα κοντέινερ της δημαρχίας  Μπακογιάννη  πλημμύρισαν και η δημοτική αρχή δεν σήκωσε ούτε το δαχτυλάκι της! Δεύτερη φορά φέτος η ίδια ιστορία, όχι μόνο στα κοντέινερ αλλά και σε πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά».

Ενδεικτικά, οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι «τα κοντέινερ 151 ΝΓ (Ιωαννίνων), 152 ΝΓ (Λιοσίων) και 153 ΝΓ (Ιακωβάτων) στις τάξεις όπου στεγάζεται το παράρτημα του 6ου ειδικού Νηπιαγωγείουπλημμύρισαν με νερά που έμπαιναν από τα ταβάνια και έτρεχαν μάλιστα με απολύτως επικίνδυνο τρόπο δίπλα σε διακόπτες της τάξης βάζοντας σε κίνδυνο παιδιά και εκπαιδευτικούς».

«Το 129-149 νηπιαγωγείο ξαναέβγαλε τους κουβάδες, καθώς μαζεύει εδώ και χρόνια τα νερά της βροχής με αυτό τον τρόπο από το πάτωμα» σημειώνουν και συμπληρώνουν: «Άλλο ένα έργο βιτρίνας όπως αυτό της ανάπλασης - ιδιωτικοποιήσης στου Στρέφη είναι υπεύθυνο για τους καταρράκτες λάσπης που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στους δρόμους γύρω από το 36ο Δ.Σ. Αθηνών, αφού τα  σκαψίματα έγιναν χωρίς μελέτες».

 

Τέλος, αναφέρονται στο 6ο ειδικό νηπιαγωγείο. που στεγάζεται στο 153 ΝΓ και είχε πλημυρίσει με νερά που έμπαιναν κάτω από την πόρτα.

Στην Καλλιθέα

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσει νερά το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, δημιουργώντας προβλήματα στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν άμεσα.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είχε πλημμυρίσει και πέρσι μετά από έντονη βροχόπτωση. 

Δεν είναι δυνατόν να πνιγόμαστε μέσα στα ίδια μας τα σχολεία! Επιτέλους πάρτε μέτρα φωνάζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς!

Και συνεχίζουν: "Αυτό εννοεί όταν λέει κυβέρνηση και υπουργείο ότι είναι όλα καλά στα σχολεία μας; Αυτό σημαίνει το σχολείο μας είναι αναβαθμισμένο;

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε! Θα κατορθώσουν να βγάλουν τα νερά από τις τάξεις; Τι λέει η υπουργός Παιδείας;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.