• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μας θεωρούν αναλώσιμους, όμηρους και δεδομένους - Θα τους βγάλουμε γελασμένους!

January 28, 2023 101

Με την προσφιλή τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δρομολογεί το αμέσως επόμενο διάστημα υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών των ετών 2020, 2021, 2022.  Επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ελευσίνα)  και τονίζει στη συνέχεια: "Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ. Απαιτούμε την απόσυρση της κατάπτυστης ΥΑ5939/Β/21-11-2022 και την αντικατάστασή της με νέα, που θα προβλέπει διά ζώσης εισαγωγική επιμόρφωση αποκλειστικά εντός του εργασιακού ωραρίου και με τις αντίστοιχες μετ’ αποδοχών άδειες για τους νεοδιόριστους συναδέλφους."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ελευσίνα)  

ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ, ΟΜΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΥΣ!

Με την προσφιλή τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δρομολογεί το αμέσως επόμενο διάστημα υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών των ετών 2020, 2021, 2022. Πιο συγκεκριμένα, με την Υ.Α. 5939/Β/21-11-2022 παραβιάζεται ολοκληρωτικά το εργασιακό ωράριο του κλάδου και επιβάλλεται εξ αποστάσεως επιμόρφωση-express 96 ωρών, εκ των οποίων 24 ώρες θα παρασχεθούν με σύγχρονη και 72 ώρες με ασύγχρονη εκπαίδευση. Κάνοντας κουρελόχαρτο και την παραμικρή έννοια εργασιακού δικαιώματος και ελεύθερου χρόνου –κατά τον οποίο, ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί της τάξης, προετοιμάζουμε τα μαθήματα της επόμενης μέρας και διεκπεραιώνουμε πλήθος εξωδιδακτικών και οικογενειακών υποχρεώσεων--, μοναδική σπουδή της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων η απορρόφηση των σχετικών με την επιμόρφωση κονδυλίων και η συμμόρφωση των εκπαιδευτικών. Συγχρόνως, θεωρείται αυτονόητο ότι το κόστος του εξοπλισμού και της συνδεσιμότητας για την παρακολούθηση της επιμόρφωσης είναι για μια ακόμη φορά αποκλειστική υποχρέωση των συναδέλφων/-ισσών, μετά άλλωστε και το διαβόητο περσινό κουπόνι των 200 ευρώ. Το ΥΠΑΙΘ, μάλιστα, θεωρεί υπόχρεους παρακολούθησης και όσους πρώην αναπληρωτές συναδέλφους είχαν παρακολουθήσει ήδη την προηγούμενη δεκαετία σχετικά προγράμματα επιμόρφωσης και έχουν λάβει την αντίστοιχη βεβαίωση!

Σ’ αυτό το πλαίσιο καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ. Απαιτούμε την απόσυρση της κατάπτυστης ΥΑ5939/Β/21-11-2022 και την αντικατάστασή της με νέα, που θα προβλέπει διά ζώσης εισαγωγική επιμόρφωση αποκλειστικά εντός του εργασιακού ωραρίου και με τις αντίστοιχες μετ’ αποδοχών άδειες για τους νεοδιόριστους συναδέλφους.

Συγχρόνως, υπενθυμίζουμε στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, που βαφτίζει το ψάρι κρέας, ότι το πάγιο αίτημα του κλάδου για καθολική ετήσια περιοδική επιμόρφωση υπό την αιγίδα του δημόσιου πανεπιστημίου, σε συνθήκες παιδαγωγικής ελευθερίας, δεν έχει την παραμικρή σχέση ούτε με τη (επι)συμμόρφωση με τα κάθε λογής φιρμάνια της Διοίκησης, ούτε με τις θριαμβολογίες για τις θαυματουργές ιδιότητες των νέων τεχνολογιών και λοιπές χάντρες για ιθαγενείς, όταν οι σχολικές επιτροπές είναι ασφυκτικά υποχρηματοδοτημένες, ούτε με τα κουραφέξαλα νέων μοντέλων διδακτικής σε συνθήκες ασφυξίας με την υπέρογκη ύλη, τα δυσαναπλήρωτα μαθησιακά κενά ελέω τηλ«εκπαίδευσης», και τη μέγγενη της τράπεζας θεμάτων, εξετάσεων PISA και Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Τέλος, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τα αναφαίρετα δικαιώματά μας και είμαστε ενάντια σε κάθε ενέργεια σύνδεσης της μονιμοποίησης με το βούρδουλα της ατομικής αξιολόγησης, τον απόλυτο εξευτελισμό και την υποταγή της νέας γενιάς του κλάδου! Δηλώνουμε ότι οι διαδικασίες - εξπρές κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να «τρέξουν» τη λεγόμενη ατομική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών θα βρουν απέναντι σύσσωμη την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

· ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

· ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

· Η ΕΛΜΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΕΚΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                        Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος                                 Λουκόπουλος Κώστας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search