Print this page

Οι φοιτητές βυθίζονται στα σκοτάδια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

January 29, 2023 114

 

48 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες φοιτητών και λαού για ΨΩΜΙ  – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ | poreia.net

    Για άλλη μία χρονιά η εξεταστική περίοδος ξεκινάει με τους φοιτητές να έρχονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της πολιτικής που διαχρονικά σαρώνει τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Την Πέμπτη 26-01 στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ έγινε διακοπή ρεύματος την ώρα της εξέτασης και η εξέταση συνεχίστηκε κανονικά, αφού δόθηκε οδηγία στους φοιτητές να συνεχίσουν να γράφουν φωτιζοντας με τους φακούς των κινητών τους!  Οι εικόνες ντροπής που κυκλοφόρησαν με τους φοιτητές να δίνουν μάθημα στο σκοτάδι με τους φακούς είναι αποκαλυπτικές για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολές και είναι απαράδεκτο το ότι δεν πάρθηκε κατευθείαν απόφαση από τη διοίκηση της σχολής να διακοπεί η εξέταση και να επαναπρογραμματιστεί για άλλη μέρα.

    Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι φοιτητές γίνονται μάρτυρες παρόμοιων σκηνικών. Λίγοι μόνο μήνες έχουν περάσει από όταν ένας φοιτητής στο ΑΠΘ έπεσε από το παράθυρο που καθόταν γιατί δεν υπήρχε άλλος χώρος στην αίθουσα, ενώ κάθε χειμώνα αμφιθέατρα και  αίθουσες πλημμυρίζουν και ταβάνια στάζουν. Ιδιαίτερα οι εξεταστικές στα Πανεπιστήμια διεξάγονται με τους χειρότερους όρους για τους φοιτητές, που κάθε φορά μετράνε πόσα μαθήματα χωράνε να εξεταστούν σε μία εβδομάδα, λόγω του εντατικοποιημένου προγράμματος, μαζικά κοψίματα και καθηγητικές αυθαιρεσίες. Εκτός από αυτά, οι φοιτητές και όλος ο λαός μετράνε κάθε χρόνο και τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα (που ακούστηκε να βρέχει Γενάρη μήνα!) πίσω από τα οποία η κυβέρνηση κρύβει τις τεράστιες ευθύνες της για το ότι  κάθε φορά που βρέχει ολόκληρες πόλεις παραλύουν και οι συγκοινωνίες διακόπτονται γιατί οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που θέλει να εμπεδώσει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί. Η εγκατάλειψη των υποδομών, η πλήρης υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τα κτίρια και τις παροχές, μέχρι τα ίδια τα πτυχία και ταυτόχρονα η προώθηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επίθεση με καταστολή και πειθαρχικά σε όποιον διαφωνεί με αυτήν την ατζέντα.  

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.