• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Κρήτης: Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

January 30, 2023 195

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Σάββατο 28/01 πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο κοινή σύσκεψη των ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Χανίων και του ΣΕΠΕ Χανίων, με την παρουσία συναδέλφων από τον ΣΕΠΕ Ρεθύμνου. Κοινή πεποίθηση όλων είναι η ανάγκη άμεσης αγωνιστικής απάντησης του εκπαιδευτικού κινήματος στις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης και της παρουσίας των νέων σχολικών συμβούλων – επιθεωρητών στις σχολικές αίθουσες.

Δεν χωράει αμφιβολία πως οι στόχοι του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και η δημιουργία ενός ταξικού-κατηγοριοποιημένου σχολείου με κατηγοριοποιημένους εκπαιδευτικούς· καθώς και η χειραγώγηση και τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο επιλέγει να εφαρμόσει με συνοπτικές διαδικασίες και τμηματικά την ατομική αξιολόγηση, αρχικά σε Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Βόρειο Αιγαίο και Πελοπόννησο, με σκοπό να ξεδιπλωθεί σε όλη την χώρα, επιδιώκοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Η ιστορία όμως του εκπαιδευτικού κινήματος δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανένα. Επί 41 χρόνια το εκπαιδευτικό κίνημα δεν επέτρεψε την διάλυση του δημόσιου σχολείου από τις κυβερνήσεις. Επί 41 χρόνια διάφορα επιτελεία επιτίθενται λυσσαλέα στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να επιβάλουν το μοντέλο του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση. Επί 41 χρόνια το εκπαιδευτικό κίνημα έχει μπλοκάρει τα σχέδια τους και έστειλε στα αζήτητα όλους και όλες που επιχείρησαν να επιβάλουν την πειθάρχηση-κατηγοριοποίηση μαθητών εκπαιδευτικών. Αυτό θα συμβεί και τώρα με πολύμορφο, παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα στα χέρια των εκπαιδευτικών και των σωματείων. Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

Θεωρούμε μεγάλο πρόβλημα το γεγονός ότι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ πέρα από τις ανακοινώσεις ενάντια στην ατομική αξιολόγηση δεν έχουν πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να καλύψουν άμεσα τους εκπαιδευτικούς στις περιοχές που έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι και επιταχύνονται οι διαδικασίες ώστε να εκκινήσουν τις επόμενες μέρες. Δεν μπορεί να αφήσουν ξεκρέμαστους τους εκπαιδευτικούς. Ζητάμε από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ άμεση λήψη μέτρων για αποφασιστική στήριξη του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, με απεργιακά βήματα το επόμενο διάστημα (μέσα Φεβρουαρίου), απεργία-αποχή και κήρυξη στάσεων εργασίας για τη συλλογική αντίδραση των συναδέλφων σε κάθε απόπειρα εμφάνισης αξιολογητών στα σχολεία. Τα εκπαιδευτικά σωματεία στην Κρήτη θα προχωρήσουν άμεσα στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης και συνολικά της αξιολόγησης. Στην κατεύθυνση αυτή προτείνονται τα εξής μέτρα :

  1. Άμεση σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων, προγραμματισμός ενημερώσεων στα σχολεία, ενεργοποίηση επιτροπών αγώνα, ώστε να υπάρξει άμεση και συντεταγμένη απάντηση στην προκλητική επίθεση του Υπουργείου.
  2. Κοινό κείμενο – αφίσα των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κρήτης, συνεντεύξεις τύπου.
  3. Κοινές παγκρήτιες στάσεις εργασίας /κινητοποιήσεις με παραστάσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις Διευθύνσεων Εκαίδευσης, ενδεικτικά ετούτη εβδομάδα με δίωρη στάση εργασίας και διοργάνωση μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την μεθεπόμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο, που θα καταλήξει στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης και τον περιφερειακό Διευθυντή, που έχει την συνολική εποπτεία – ευθύνη για την αξιολόγηση και την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων. Ζητάμε άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και όλων των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
  4. Κήρυξη απεργίας αποχής από τα εκπαιδευτικά σωματεία ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικοί να μη συμμετέχουν στις εξωδιδακτικές διαδικασίες της αξιολόγησης. Επίσης να καλυφθούν οι αξιολογητές (διευθυντές και σχολικοί σύμβουλοι) απέναντι στην πίεση να εκκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες αξιολόγησης, υπερασπιζόμενοι τον παιδαγωγικό και υποστηρικτικό ρόλο που πρέπει να έχουν, σε αντίθεση με τον ρόλο που τους επιφυλάσσει το υπουργείο. Κήρυξη κυλιόμενων στάσεων εργασίας, παρουσία των συλλόγων διδασκόντων/ Δ.Σ. ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ/ επιτροπών αγώνα σε κάθε απόπειρα εμφάνισης των αξιολογητών στα σχολεία.
  5. Συσκέψεις και κείμενο υπογραφών από νεοδιόριστους ενάντια στην αξιολόγηση.
  6. Με πρωτοβουλία ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με συλλόγους γονέων και πρωτοβάθμια σωματεία για ενημέρωση και στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών.
  7. Αξιοποίηση κειμένων ή/και εκδηλώσεων για τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση .
  8. Παράσταση στους σχολικούς συμβούλους / Παρέμβαση στους διευθυντές σχολικών μονάδων (σύσκεψη διευθυντών) για να τους καλέσουμε να μην αναλάβουν τον ρόλο του επιθεωρητή και να διαμηνύσουμε ότι όποιος επιχειρήσει να υλοποιήσει αυτή την πολιτική θα είναι ανεπιθύμητος στα σχολεία και θα βρει απέναντι του το εκπαιδευτικό κίνημα.
  9. Νέος συντονισμός για την αποτίμηση-οργάνωση και σχεδιασμό των κινητοποιήσεων.

Στην Κρήτη σημαίνουμε συναγερμό ! Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα σταθούν απέναντι στα μαύρα σχέδια για την εκπαίδευση και την εργασία μας. Ξέρουμε καλά ότι η ατομική αξιολόγηση δεν είναι ο δρόμος για τη μονιμοποίηση αλλά η είναι η διαδικασία που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, των εργασιακών δικαιωμάτων και της μόνιμης εργασίας. Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι δεν έζησαν στην επισφάλεια και την ομηρία για πάρα πολλά χρόνια μέχρι να διοριστούν, για να αποδεχτούν ότι θα πρέπει να αποδείξουν την ικανότητά τους να μείνουν στην εκπαίδευση και να κρίνονται για αυτό κάθε 2-4 χρόνια!

Στην Κρήτη έχουμε αγωνιστικές παρακαταθήκες ενάντια στην προσπάθεια να περάσουν την αξιολόγηση. Δεκάδες διευθυντές στο παρελθόν προτίμησαν να παραιτηθούν παρά να γίνουν οι νέοι επιθεωρητές και να καταργήσουν τον εκπαιδευτικό τους ρόλο. Σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα ακύρωσε τις προσπάθειες αυτές σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες με την απειλή της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους. Δεν πρόκειται να την αποδεχτούν τώρα.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search