• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για την αντιδραστική μετάλλαξη του ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ

February 01, 2023 148

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Δήλωση των εκπροσώπων των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων - Κινήσεων – Συσπειρώσεων σχετικά με την πρόθεση μετάλλαξης του ΚΕΜΕΤΕ σε αντιδραστική κατεύθυνση

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΜΕΤΕ την Πέμπτη 12/1/23 η ΔΑΚΕ υποστήριξε ότι πρέπει να πιστοποιηθεί το ΚΕΜΕΤΕ ως επιμορφωτικό κέντρο από το Υπουργείο Εσωτερικών ή τον ΕΟΠΠΕΠ, προκειμένου να οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια και σε επόμενη φάση να παίρνει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμφώνησαν με την παραπάνω πρόθεση –υπερθεματίζοντας - η ΠΕΚ και τα ΣΥΝΕΚ.

Στην επόμενη συνεδρίαση (19/1) προτάθηκε από την ΠΕΚ και συμφώνησαν ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΑΣΕ να συνδιοργανωθούν δύο ημερίδες από το ΚΕΜΕΤΕ με τη συνεργασία του Πολύκεντρου της ΑΔΕ-ΔΥ με θέματα: 1) την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που εκπόνησε το ΚΕΜΕΤΕ με θέμα Εκπαίδευση και Πανδημία και 2) “Συμπεριληπτική εκπαίδευση: ειδικές ανάγκες, έμφυλες ανισότητες, πρόσφυγες”. Το Πολύκεντρο, που είναι το αντίστοιχο κέντρο μελετών και έρευνας της ΑΔΕΔΥ, παίρνει χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ. Η συνεργασία έχει ως στόχο την οικονομική στήριξη των δράσεών μας από το Πολύκεντρο. ΔΑΚΕ – ΠΕΚ - ΣΥΝΕΚ χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα για την συνεργασία την έλλειψη χρόνου και χρημάτων. Η παραπάνω πρόταση υπερψηφίστηκε και από την ΑΣΕ. Στη συνέχεια ΔΑΚΕ – ΠΕΚ - ΣΥΝΕΚ ψήφισαν να γίνουν τέσσερις έρευνες, όλες με την συνεργασία του Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ.

Είναι προφανές ότι η συνεργασία με το Πολύκεντρο προετοιμάζει το έδαφος για την μετατροπή του ΚΕΜΕΤΕ σε επιμορφωτικό κέντρο που θα αναζητά εξωτερική χρηματοδότηση από το κράτος, την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους φορείς. Σε πρώτη φάση επιδιώκουν να αναθέσουμε τις έρευνες σε εξωτερικούς ερευνητές - επιστήμονες με την χρηματοδότηση του Πολύκεντρου. Όταν όμως το Πολύκεντρο δεν θα μπορεί να μας υποστηρίξει άλλο οικονομικά, το επόμενο βήμα θα είναι να αναζητήσουμε εμείς χρηματοδότηση για να συνεχιστούν οι έρευνες που θα έχουν ξεκινήσει με τέτοιους όρους. Γι’ αυτό καταψηφίσαμε την πρόταση συνεργασίας.

Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ έχουμε τη θέση ότι ένα συνδικάτο, καθώς και το επιστημονικό του ινστιτούτο, δεν πρέπει να χρηματοδοτούνται και να εξαρτώνται οικονομικά από το κράτος, από ιδιώτες ή από έναν οργανισμό του κεφαλαίου, όπως η Ε.Ε, και της οποίας η πολιτική στρέφεται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση και στο δικαίωμα στη μόρφωση των λαϊκών στρωμάτων και προωθεί το νέο σχολείο της αγοράς.

Επίσης επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά και ενημερώνουμε τον κλάδο ότι η ενδεχόμενη ένταξη του ΚΕΜΕΤΕ σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α, θα έχει ως αποτέλεσμα την μετατροπή του ΚΕΜΕΤΕ σε ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σ’ ένα κρατικά επιδοτούμε-νο Ινστιτούτο προώθησης των νεοφιλελεύθερων και νεοσυντηρητικών πολιτικών της για την εκ-παίδευση. Η όλη διαδικασία ένταξης των Κέντρων Μελετών και Έρευνας των συνδικάτων στα προγράμματα ΕΣΠΑ είναι η ιστορία της συντηρητικής μετάλλαξης των συνδικαλιστικών οργάνων μέσω της κρατικής ή ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Η ενδεχόμενη ένταξή του στα ΕΣΠΑ θα το αποκόψει τελείως από τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και θα το ενσωματώσει πλήρως στις

απαιτήσεις του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με κρατική χρηματοδότηση και με λειτουργία ιδιωτικής εταιρείας θα κληθεί να προωθήσει μια πολιτική που είναι ενάντια στον κλάδο αλλά και στη ίδια τη δημόσια εκπαίδευση ως κοινωνικό δικαίωμα. Είναι γνωστό ότι η ευρωενωσιακή χρηματοδότηση δεσμεύει την υλοποίηση και το περιεχόμενο του προγράμματος προς την κατεύθυνση μιας αγοραίας λογικής για την εκπαίδευση και τη γνώση. Με το πρόγραμμα αυτό ο συνδικαλισμός μετατρέπεται σε μοχλό προώθησης των στρατηγικών επιλογών κεφαλαίου για μια εμπορευματοποιημένη εκπαίδευση.

Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ δηλώνουμε ότι το ΚΕΜΕΤΕ οφείλει να προσανατολίσει τη δράση του με βάση τις σημερινές ανάγκες της εκπαίδευσης και των λαϊκών στρωμάτων, για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της αντιδραστικής πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου για την εκπαίδευση, να γίνει μάχιμο εργαλείο για τη στήριξη των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search