• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δυναμική συγκέντρωση στη ΔΙΔΕ Πειραιά ενάντια σε διώξεις και υποχρεωτικές υπερωρίες

February 02, 2023 325

 

Μια ακόμα δυναμική και μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 2/2 στη ΔΙΔΕ Πειραιά ύστερα από κάλεσμα της τοπικής ΕΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό για να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των εκπαιδευτικών και οι πιέσεις για ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών!

 

Κυρίαρχα συνθήματα:

 

Με αξιολόγηση και τρομοκρατία – Μας θέλουνε σκυφτούς σε φτωχά σχολεία!

 

Με διώξεις και βία δε γίνεται παιδεία!

 

Όχι υπερωρίες υποχρεωτικές – Μόνιμες προσλήψει μαζικές!

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εκπαιδευτικών η πάλη θα τη σπάσει

 

Εκπαιδευτικοί – Γονείς και Μαθητές ενάντια στις διώξεις και τις περικοπές

 

Αυτοί με ΜΑΤ και την αστυνομία – Εμείς με τον λαό για δωρεάν παιδεία.

 

Κάτω τα χέρια από την απεργία τους λαϊκούς αγώνες και τα σωματεία

 

Τα σχολειά δε θέλουν επιθεωρητές – Θέλουνε δασκάλους και καθηγητές!

 

Ο ΔΙΔΕ απουσίαζε, όπως συνήθως συμβαίνει σε παραστάσεις διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά. Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Πειραιά κατήγγειλλαν την απουσία ως «πράξη αυταρχική»

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Τις τελευταίες ημέρες, επανέρχονται δύο σημαντικά ζητήματα, από το ΔΙΔΕ Πειραιά, ανάμεσα στη γενικότερη επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί από την κυβερνητική πολιτική:

1) Με έγγραφό του ο ΔΙΔΕ Πειραιά ζητά εκ νέου την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών προς τους εκπαιδευτικούς από τους Διευθυντές των σχολείων, αυτή τη φορά μέχρι να έρθει η 5η φάση των αναπληρωτών! Δηλαδή, ενώ είμαστε στα τέλη Γενάρη, τα κενά στα σχολεία παραμένουν (παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο) και οι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται να επιφορτιστούν με αύξηση του ωραρίου τους για να καλυφθούν. Η ΕΛΜΕ τοποθετήθηκε αναλυτικά για το ζήτημα (βλέπε ανακοίνωση 09/26-01-2023). Δεν δεχόμαστε υποχρεωτικές υπερωρίες, άμεσα προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών!

2) Η ΕΛΜΕ Πειραιά δέχεται συνεχώς καταγγελίες, ότι εκπαιδευτικοί του Πειραιά καλούνται, με κάθε πιθανή και απίθανη αφορμή, στο Τμήμα Πειθαρχικών της ΔΙΔΕ Πειραιά να παραλάβουν έγγραφο με τίτλο “Ζητούνται Διευκρινίσεις”, σχετικά με υπόθεση που τους αφορά! Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε το φαινόμενο αυτό σε τέτοιο βαθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κι ενημέρωση της ΕΛΜΕ, αυτή την στιγμή στον Πειραιά, “τρέχουν” δεκάδες “υποθέσεις”, που χειρίζεται το Τμήμα Πειθαρχικών (πρέπει να δουλεύει και Σαββατοκύριακα με τόσες “υποθέσεις”...).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκτιμά ότι αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Μεθοδεύεται από το ΔΙΔΕ Πειραιά (δύο μήνες μετά την υπαναχώρησή του στο ζήτημα των διώξεων) και αντικειμενικά λειτουργεί εκφοβιστικά και τρομοκρατικά απέναντι σε δεκάδες συναδέλφους/συναδέλφισσες, που καλούνται ουσιαστικά να αποδείξουν ότι δεν είναι “ελέφαντες”. Άλλωστε, την ίδια τακτική χρησιμοποίησε ο ΔΙΔΕ Πειραιά και απέναντι σε δεκάδες Διευθυντές Σχολείων που κλήθηκαν να απολογηθούν για … λανθασμένη καταχώριση των κενών πριν λίγους μήνες. Η τακτική “περάστε από τη ΔΙΔΕ” για να παραλάβετε “κάτι που σας αφορά” (ανεξάρτητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που έχει ενημερωθεί η ΕΛΜΕ έχουμε να κάνουμε με ασόβαρες “καταγγελίες” και “αναφορές”) είναι απαράδεκτη, τρομοκρατική. Διαταράσσει την ηρεμία του εκπαιδευτικού και του σχολείου, που αντί να κάνει απερίσπαστος το μάθημά του/της, έχει στο νου του/της την κλήση του/της στο Τμήμα Πειθαρχικών. Καλλιεργεί ένα κλίμα κανιβαλισμού μέσα στα σχολεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή του νέου έτους το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έχει κάνει δύο παρεμβάσεις σε σχολεία για τέτοια ζητήματα. Η μία περίπτωση αφορά 4 (!) αναφορές Διευθυντή σε συναδέλφισσα (!) και η άλλη έχει να κάνει με αναφορά συντονίστριας φιλολόγου, απέναντι σε 3 συναδέλφους/συναδέλφισσες του σχολείου (εκ των οποίων ο ένας  έχει δηλώσει απεργία-αποχή)! Σαν να μην έφτανε αυτό, στην τελευταία παρέμβαση της ΕΛΜΕ, ο ΔΙΔΕ Πειραιά απαίτησε τηλεφωνικά, με αυταρχικό τρόπο, την αποχώρηση της ΕΛΜΕ από το σχολείο, με το πρόσχημα ότι αφορά πειθαρχική υπόθεση. Φυσικά η ΕΛΜΕ δεν αποχώρησε, ολοκλήρωσε την παρέμβασή, είπε όσα είχε να πει και κάλεσε τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ. Δεν δεχόμαστε, ούτε θα δεχτούμε στο μέλλον “υποδείξεις” σχετικές με τις παρεμβάσεις που αποφασίζει συλλογικά η ΕΛΜΕ.

Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν συντελούνται σε “κενό αέρος”. Το έδαφος στρώνει η κυβερνητική πολιτική, ο συνεχόμενος αυταρχισμός του Υπουργείου, η επιβράβευση όσων προβαίνουν σε αυτές τις απαράδεκτες τακτικές. Είχαμε προειδοποιήσει για το ρόλο των νέων θεσμών, των Μεντόρων και των Συντονιστών! Είναι “εικόνες από το μέλλον”, αν δεν βάλουμε φρένο στην αξιολόγηση, συνολικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

 Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο ΔΔΕ ξαναχτυπά!

Ζητάνε έγγραφες εξηγήσεις στον συναγωνιστή Χατζηανδρέου Νεκτάριο για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από μέντορες / συντονιστές

Είναι φανερό: το ζήτημα των συνδικαλιστικών διώξεων σε εκπαιδευτικούς όχι μόνο δεν τέλειωσε αλλά βρισκόμαστε ακόμα στην «αρχή».

 Αυτή τη φορά ο συναγωνιστής Νεκτάριος Χατζηανδρέου, μέλος της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής, φιλόλογος στο 1ο ΓΕΛ Πειραιά, καλέστηκε την Πέμπτη 19 Γενάρη σε εξηγήσεις από τον ΔΔΕ Πειραιά (και είναι πιθανό και άλλοι συνάδελφοι - συναδέλφισσες).

Είχε προηγηθεί η αναφορά από την Ενδοσχολική Συντονίστρια Φιλολόγων, και υποψήφια με τη ΔΑΚΕ Πειραιά, στην οποία αναφέρει ότι ο συναγωνιστής είχε δηλώσει εξ αρχής ότι συμμετέχει στην Απεργία - Αποχή που είχε κηρύξει η ΕΛΜΕ Πειραιά από Μέντορες / Συντονιστές.

Πρόκειται ξεκάθαρα για απόπειρα τρομοκράτησης της συνδικαλιστικής δράσης! Αποτελεί συνέχεια των διαδικασιών διώξεων που είχαν προηγηθεί πριν τις γιορτές (στους 2 διευθυντές και τα 2 μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ) και κομμάτι της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Αποτελεί απόδειξη ότι οι «δεσμεύσεις» του ΔΔΕ το προηγούμενο διάστημα για τις διώξεις ήταν μόνο υπό την πίεση της μαζικής κινητοποίησης των ίδιων των εκπαιδευτικών. Η τοποθέτησή μας -τότε- ότι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στις «υποσχέσεις» της ήρθε να επιβεβαιωθεί πολύ σύντομα, και με τον χειρότερο τρόπο.

Καταγγέλλουμε τη νέα απόπειρα δίωξης. Χρειάζεται, επίσης, να διερευνηθεί αν έχουν δοθεί και σε άλλους συναδέλφους - συναδέλφισσες από το συγκεκριμένο σχολείο «κλήσεις για διευκρινίσεις» και για ποιους λόγους. Την ίδια στιγμή που το υπουργείο ανακοινώνει  ότι θα ξεκινήσει κατεπειγόντως η ατομική αξιολόγηση, σε πρώτη φάση των νεοδιόριστων, οι τρομοκρατικές κλήσεις σε διευκρινίσεις για συμμετοχή σε κάλεσμα του σωματείου για την αξιολόγηση δείχνει τις διαθέσεις του συστήματος.

Πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση. Η μαζική διαδήλωση οδήγησε τον ΔΔΕ το προηγούμενο διάστημα σε αναδίπλωση, οι μαζικές κινητοποιήσεις θα δείξουν ξανά τον δρόμο. Να σταματήσει κάθε διαδικασία ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης!

·      Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να επισκεφτεί το σχολείο, να διερευνήσει αν υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις σε αυτό ή και σε άλλα σχολεία, να παρακολουθήσει την κατάσταση και να οργανώσει κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΔΕ.

·      Καλούμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν δημόσια θέση!»

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search