• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης : Οι αποφάσεις της ΓΣ για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα!

February 04, 2023 160

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (2/2/2023)

Για την αξιολόγηση, τις διεκδικήσεις του κλάδου και το πρόγραμμα δράσης

· Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στις 2/2 ψήφισε το πλαίσιο διεκδικήσεων και το πρόγραμμα δράσης που προτείνονται στην εισήγηση από το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η εισήγηση θα συζητηθεί στην Γενική Συνέλευση των προέδρων που θα πραγματοποιηθεί στις 11/2 στην Αθήνα.

· Η Γενική Συνέλευση ψήφισε συγκεκριμένες προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στο πλαίσιο διεκδικήσεων και το πρόγραμμα δράσης της εισήγησης της ΟΛΜΕ και θα κατατεθούν στην ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ. Ψήφισε πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις και δράσεις που θα υλοποιηθούν από κοινού με τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

· Αποφασίστηκε ψήφισμα για να υπογραφεί από τους νεοδιόριστους και θα κατατεθεί στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης την Παρασκευή 10/2. Ο τόπος θα συγκεκριμενοποιηθεί από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ.

· Η Γενική Συνέλευση ψήφισε κάλεσμα συμμετοχής στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που οργανώνεται στις 21/2 στη Θεσσαλονίκη για την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Οι προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης για τα αιτήματα και το πρόγραμμα δράσης για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα

Η Γενική Συνέλευση υπερψηφίζει την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ ώστε στη νέα επίθεση με την ατομική αξιολόγηση που εξαπολύει το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση, ο κλάδος ενιαία να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Η Γενική Συνέλευση προτείνει να συγκεκριμενοποιηθούν και να συμπληρωθούν τα αιτήματα της εισήγησης της ΟΛΜΕ, καθώς και το πρόγραμμα δράσης, ώστε με σαφήνεια να αποτυπώνουν τις διεκδικήσεις του κλάδου, να δημιουργούν αυτοπεποίθηση και να διασφαλίζεται η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα, χωρίς ταλαντεύσεις και πισωγυρίσματα.

Προτείνει στα αιτήματα τα εξής:

· Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.200 € καθαρά, όσο ήταν ο μισθός του νεοδιόριστου προ κρίσης, αντίστοιχες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Άμεση καταβολή του καταργημένου ΜΚ.

· Γνήσια Συλλογική Σύμβαση εργασίας εφ’ όλης της ύλης (για μισθό, σύνταξη, εργασιακές σχέσεις, περίθαλψη και ασφάλιση).

· Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ – πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές.

· Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.

· Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση και την υγεία. Έκτακτη επιχορήγηση τώρα στα σχολεία για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Προτείνει στο πρόγραμμα δράσης τα εξής:

· Το απεργιακό βήμα να είναι 48ωρη απεργία στις 16/2 και 17/2 με τοπικές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις. Ψηφίζουμε και άλλες απεργιακές προτάσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα. Προτείνουμε η 24ωρη απεργία που καταθέτει η ΟΛΜΕ να πραγματοποιηθεί στις 17/2 με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης και με ιδιαίτερη αιχμή αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και το προσοντολόγιο, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για τη μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, για την υπογραφή γνήσιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εφ’ όλης της ύλης. Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στις 12μ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

· Νέες Γ.Σ. κλιμάκωσης του αγώνα αμέσως μετά και Γ.Σ. προέδρων στις 25/2.

· Η ΓΣ προέδρων να κηρύξει απεργία αποχή, όχι μόνο από την ατομική αξιολόγηση, αλλά και από όλες τις δομές αξιολόγησης που προωθούν (ομάδες δράσης, συντονιστές, μέντορες). Τώρα πρέπει να σταματήσουν όλες οι διεργασίες της αξιολόγησης που θα αξιοποιηθούν για την ατομική αξιολόγηση.

· Με μαζική συμμετοχή στην απεργία αποχή και αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων συλλογικά, σταματάμε την αξιολόγηση σε κάθε σχολείο. Κανείς μόνος του απέναντι σε κάθε αξιολογητή – επιθεωρητή. Η απεργία αποχή «συμβόλαιο τιμής» όλων των συναδέλφων και των συλλόγων διδασκόντων σε κάθε σχολείο ότι δεν θα προχωρήσει η ατομική αξιολόγηση.

· Κανένας δεν συμπληρώνει και δεν καταθέτει στοιχεία στους ατομικούς φακέλους αξιολόγησης.

· Η ΓΣ των προέδρων αποφασίζει με περιφερειακές συσκέψεις των ΕΛΜΕ να στηρίζονται οι συνάδελφοι από όλες τις ΕΛΜΕ της κάθε περιφέρειας για να μην προχωρήσει πουθενά η ατομική αξιολόγηση σε όποια σχολεία και σε όποια ΕΛΜΕ το επιχειρήσουν.

· Την πρώτη μέρα που θα επιχειρηθεί η εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης σε οποιοδήποτε σχολείο και νομό σε όλη την Ελλάδα, οι ΕΛΜΕ οργανώνουμε συγκεντρώσεις και αποκλεισμούς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

· Με συνεννοήσεις και συναντήσεις των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να οργανωθούν κοινές κινητοποιήσεις με παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς Διευθύνσεων και Περιφερειών Εκπαίδευσης που έχουν την συνολική εποπτεία - ευθύνη για την αξιολόγηση και την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων. Διαμαρτυρίες και αποκλεισμοί στα γραφεία των συμβούλων.

· Οργανώνουμε την ακύρωση του διαγωνισμού της «ελληνικής PISA» που συνδέεται με την αξιολόγηση των σχολείων σε κάθε περιοχή και καλούμε τις ΕΛΜΕ να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες (ενημερώσεις των Γυμνασίων, συναντήσεις με συλλόγους γονέων, γράμμα στους γονείς, αφίσα, κινητοποιήσεις, απεργίες, συντονισμός με ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, συνέντευξη, κ.ά.) ώστε σε κανένα σχολείο να μην πραγματοποιηθούν.

· Σε κάθε ΕΛΜΕ και σε κάθε σχολείο συγκροτούμε επιτροπές αγώνα που θα συμβάλλουν για να σταματήσει ο κλάδος την αξιολόγηση. Καλούμε τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές, ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους νεοδιόριστους, να συμβάλλουν στην επιτυχία του αγώνα του κλάδου, να συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ και στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/2 στις 2.30 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει η ΕΛΜΕ να προχωρήσει στις παρακάτω δράσεις:

Η ατομική αξιολόγηση ξεκινάει και στην Κεντρική Μακεδονία. Στις 15 Φεβρουαρίου, με βάση τον προγραμματισμό τοποθέτησης των συμβούλων Εκπαίδευσης, θα έχουν τοποθετηθεί και στην Κεντρική Μακεδονία και θα αναλάβουν την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία να προχωρήσουμε άμεσα στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης και συνολικά της αξιολόγησης. Στην κατεύθυνση αυτή προτείνονται τα εξής μέτρα :

· Η Γ.Σ. αποφασίζει η ΕΛΜΕ να προχωρήσει στην άμεση κήρυξη Απεργίας – Αποχής από τις αξιολογικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης του 4823/21 και κάθε εφαρμοστικής απόφασης, όπως προχωρήσαμε στην κήρυξη απεργίας αποχής από αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και από μέντορες, καθώς και ενδοσχολικούς συντονιστές, την οποία θα υλοποιήσει με κατάθεση εξώδικου σε περίπτωση που δεν αποφασιστεί από τη ΓΣ προέδρων η απεργία αποχή ή το υπουργείο πάει στα δικαστήρια και βγάλει παράνομη την απεργία – αποχή. Καλούμε και τα άλλα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν και να υλοποιήσουν αντίστοιχες αποφάσεις.

· Κηρύσσουμε στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) για όλους τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους που θα αξιοποιούνται σε κάθε σχολείο και όπου χρειαστεί για να μην προχωρήσει η αξιολόγηση (θα σταλεί στα σχολεία η συγκεκριμένη απόφαση)

· Η απεργία αποχή της ΕΛΜΕ από αυτοαξιολόγηση των σχολείων (ομάδες δράσης) και από μέντορες και συντονιστές είναι σε ισχύ και τώρα που το ΥΠΑΙΘ θέλει να προχωρήσει την ατομική αξιολόγηση καλούμε όλα τα σχολεία και όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν απεργία αποχή από κάθε αξιολόγηση.

· Συγκέντρωση ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την Παρασκευή 10/2, στις 2.00 μ.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κηρύσσουμε στάσεις εργασίας, μονόωρες και δίωρες για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη συγκέντρωση. Ο τόπος να συγκεκριμενοποιηθεί μετά από συνεννόηση με τις άλλες ΕΛΜΕ.

· Στις 17/2, αν δεν ψηφιστεί στη ΓΣ των προέδρων η 24ωρη απεργία, οι ΕΛΜΕ, οι ΣΕΠΕ και άλλα σωματεία να οργανώσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου για τα προβλήματα της δημόσιας παιδείας με αιχμή το σταμάτημα της αξιολόγησης, τις διεκδικήσεις ενάντια στην ακρίβεια και την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου για το μισθό, τις συντάξεις, τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τους διορισμούς και τα άλλα αιτήματα. Για την οργάνωση της συγκέντρωσης να πραγματοποιηθεί συνάντηση συντονισμού των σωματείων τη Δευτέρα 13/2, στις 6μμ, στην ΕΔΟΘ.

· Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ και άλλων ΕΛΜΕ να πραγματοποιηθεί συνάντηση δια ζώσης και με διαδικτυακή συμμετοχή των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας (πρόταση συνάντησης την Τρίτη 14/2, στις 5.00 μ.μ. στην ΕΔΟΘ) για την υλοποίηση των αποφάσεων των σωματείων μας. Στη Δυτική Θεσσαλονίκη διαμαρτυρία την επόμενη ημέρα από τον ορισμό των συμβούλων. Κοινό κείμενο - αφίσα των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κ. Μακεδονίας, συνεντεύξεις τύπου.

· Με πρωτοβουλία ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με συλλόγους γονέων και πρωτοβάθμια σωματεία για ενημέρωση και στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών (πρόταση συνάντησης την Τετάρτη 15/2, στις 6.00 μ.μ. στην ΕΔΟΘ).

Οι ΕΛΜΕ με βάση την εμπειρία του συντονισμού των 77 ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ ενάντια στην αξιολόγηση και των 28 προέδρων των ΕΛΜΕ ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές να προχωρήσουν μετά από συνεννόηση, σε συναντήσεις συντονισμού για την προώθηση του προγράμματος δράσης, καθώς και άλλων πρωτοβουλιών για την οργάνωση κινητοποιήσεων με τοπικά και πανελλαδικά χαρακτηριστικά.

 

Η Γενική Συνέλευση (2/2/2023)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search