• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Έβρου: Να κλείσουμε την πόρτα στους επιθεωρητές! - Να απαντήσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά!

February 05, 2023 219

Όταν οι αξιολογητές ξανάρχονται, μη ρωτάς για ποιον χτυπά η καμπάνα …

επιβολή κλίματος αυταρχισμού και εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα σχολεία, χειραγώγηση, συμμόρφωση και πειθάρχηση των εκπαιδευτικών, κατάργηση κάθε έννοιας παιδαγωγικής ελευθερίας, ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών για τα όλα τα προβλήματα - συνέπειες των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, και στο βάθος του τούνελ, σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς και κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Θέμα: « Περί ατομικής «αξιολόγησης» – έκτακτες Γ.Σ. »

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, η υπουργός Παιδείας κατέθεσε και ψηφίστηκαν από τη Βουλή, 5 νέες τροπολογίες που αφορούν τα Πρότυπα Σχολεία, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και κυρίως, την ατομική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών. Το ΥΠΑΙΘ επιχειρεί να επιβάλει αιφνιδιαστικά την ατομική «αξιολόγηση» και να δημιουργήσει τετελεσμένα λίγο πριν τις εκλογές. Επαίρεται, που 41 χρόνια μετά την κατάργηση του επιθεωρητή, τον επαναφέρει!

Όταν οι αξιολογητές ξανάρχονται, μη ρωτάς για ποιον χτυπά η καμπάνα …

επιβολή κλίματος αυταρχισμού και εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα σχολεία, χειραγώγηση, συμμόρφωση και πειθάρχηση των εκπαιδευτικών, κατάργηση κάθε έννοιας παιδαγωγικής ελευθερίας, ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών για τα όλα τα προβλήματα - συνέπειες των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, και στο βάθος του τούνελ, σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς και κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας!

Υπουργείο και κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος έχει αποδομήσει και απορρίψει την εφαρμογή της «αξιολόγησης» και δεν τολμούν να αναμετρηθούν ανοιχτά μαζί του. Με μια διαδικασία express και κατά παράβαση ακόμα και των δικών τους νόμων, προαναγγέλλουν την έναρξη της ατομικής «αξιολόγησης» σε όποια περιοχή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής συμβούλων.

Πρώτοι θα «αξιολογηθούν» οι νεοδιόριστοι. Αφού υποχρεώθηκαν ως αναπληρωτές να συγκεντρώνουν αενάως προσόντα, πτυχία και μόρια, γίνονται όμηροι ενός ωμού εκβιασμού που στόχο έχει να περάσει η ατομική «αξιολόγηση».

Η ατομική «αξιολόγηση» προβλέπεται να γίνει από τον Δ/ντή του σχολείου, τον σύμβουλο ειδικότητας και τον σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης. Όλοι αυτοί θα μπουν δυο φορές στην τάξη και θα κατατάξουν τους εκπαιδευτικούς σε κατηγορίες, ανάλογα με το έργο τους … και μετά ;;;

Η προαναγγελία από τον πρωθυπουργό νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους από το 2024, “με τη λογική των πριμ παραγωγικότητας” που “συνδέεται άρρηκτα και με την «αξιολόγηση», ξεκαθάρισε απολύτως τι πρόκειται να συμβεί και ποιες θα είναι οι συνέπειες της «αξιολόγησης». Ανταγωνισμός, εργασιακή εξουθένωση, πελατειακές σχέσεις, χειραγώγηση, μείωση μισθών, εργασιακή ανασφάλεια, ακόμη και απολύσεις!

 

Τολμάνε να μιλάνε για “βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας” αυτοί που έχουν ρημάξει τα όνειρα των παιδιών μέσω της πληθώρας των εξεταστικών φραγμών (PISA, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ), που ευθύνονται για το κρύο στις σχολικές αίθουσες, για τους εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς των 734 ευρώ που με μια βαλίτσα στο χέρι υπηρετούν από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη. Οι ίδιοι που, πιστοί στο δόγμα “όλα για την αγορά και τις επιχειρήσεις”, έχουν οδηγήσει στην απελπισία τους εργαζόμενους με τους καθηλωμένους μισθούς εδώ και 15 χρόνια και τη θηλιά των συνεχών αυξήσεων στις τιμές των ενοικίων, των στεγαστικών δανείων, του ηλ. ρεύματος, των καυσίμων και τροφίμων συνεχώς να σφίγγει, ενώ μας εμπαίζουν με επιδόματα και κουπόνια.

Αν πρόθεσή τους ήταν να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων, θα είχαν ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας ( μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, αύξηση της χρηματοδότησης κλπ).

Δεν προχώρησαν στις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων επιβεβαιώνοντας ότι η «αξιολόγηση» έρχεται να χτυπήσει τη μόνιμη και σταθερή εργασία στο δημόσιο σχολείο. Η de facto αμφισβήτηση της μονιμότητας και η σύνδεσή της με την ατομική «αξιολόγηση» απειλεί πλέον όλους τους εκπαιδευτικούς, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα για την άρση και στη συνέχεια την κατάργηση της μονιμότητας!

Παράλληλα το ΥΠΑΙΘ: ετοιμάζει εκτός από το προσοντολόγιο και διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ώστε να εμπεδωθεί το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας, ο ανταγωνισμός και την ανθρωποφαγία και διατυμπανίζει ότι η «ελληνική PISA», που θα χρησιμοποιηθεί για την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, θα εφαρμοστεί κανονικά και καθολικά φέτος. Υλοποιεί ύπουλα και σταδιακά όλες τις κεντρικές κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, που έχουν στόχο τη δημιουργία ενός ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ. ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»!

Δύο χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε σταματήσει τη μάχη, με τα σωματεία μας στην πρώτη γραμμή, κατά της «αξιολόγησης» και ας επαίρεται η Κεραμέως ότι η «αξιολόγηση» έχει περάσει! Ούτε τα δικαστήρια, ούτε οι διώξεις και η τρομοκρατία μπορούν να αλλάξουν την αντίθεση μας στην «αξιολόγηση». Αυτό θα κάνουμε και με τους επιθεωρητές!

Να μην επιτρέψουμε στην Κεραμέως και την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο ενάντια στο δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Να τους φράξουμε το δρόμο! Με πολύμορφο αγώνα μαζικά και ενωτικά, με απεργία - αποχή, στάσεις εργασίας, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, με απεργίες, θα τους σταματήσουμε. Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ καλεί

· όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις έκτακτες Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθούν:

· α) Τετάρτη 08/02/2023 σε αίθουσα του 2ου Γ/σίου Διδ/χου, με ώρα έναρξης 17.30

β) Πέμπτη 09/02/2023 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδος, με ώρα έναρξης 17.30.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                     Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος           Βούλκος Χρήστος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search