• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Από Webex σεξιστικές επιθέσεις, δημόσιες προσβολές και απειλές κατά καθηγητών

February 06, 2023 530

 

"Δυσάρεστα περιστατικά σε σχολεία" 

Η ΕΛΜΕ Αργολίδας καταγγέλλει την κάθε είδους παρενόχληση συναδέλφων εκπαιδευτικών όταν αυτοί πραγματοποιούν εξ αποστάσεως μαθήματα μέσω της επίσημης διαδικτυακής πλατφόρμας Webex 

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Αργολίδας

«Με αφορμή πρόσφατα δυσάρεστα περιστατικά σε σχολεία της περιοχής μας, η ΕΛΜΕ Αργολίδας καταγγέλλει την κάθε είδους παρενόχληση συναδέλφων εκπαιδευτικών όταν αυτοί πραγματοποιούν εξ αποστάσεως μαθήματα μέσω της επίσημης διαδικτυακής πλατφόρμας Webex και ζητεί τη λήψη ριζικών μέτρων για την προστασία της επαγγελματικής και ηθικής αξιοπρέπειας των συναδέλφων, κυρίως όμως της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων και της απρόσκοπτης παροχής του δημόσιου αγαθού της παιδείας σε όλα τα παιδιά. Ήδη από την εποχή της πανδημίας όταν εφαρμόστηκε ο θεσμός της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο, ορισμένοι μαθητές να στέλνουν τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών αιθουσών εκπαιδευτικών σε εξωσχολικά συνήθως στοιχεία και εκείνοι να εισβάλουν στο μάθημα διακόπτοντας και παρενοχλώντας τη διαδικασία κατά κανόνα με σεξιστική φρασεολογία και άλλες χυδαιότητες.

 

Είναι σοβαρή η ευθύνη του Υπουργείου που επιτρέπει στους μαθητές να εισέρχονται χωρίς καμία ταυτοποίηση.

Ζητάμε από το Υπουργείο να θεσπίσει την υποχρεωτική ταυτοποίηση των μαθητών που εισέρχονται στις ηλεκτρονικές τάξεις με πλήρη στοιχεία και αυθεντικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή εναλλακτικά να επιτρέπεται στον διδάσκοντα να ζητά από τους μαθητές να έχουν ανοιχτές κάμερες προκειμένου να μπορεί, όπως εξάλλου συμβαίνει και στη φυσική τάξη, να ελέγχει ποιος εισέρχεται στο μάθημα.

Ζητάμε επίσης από τους γονείς τη συνεργασία τους προκειμένου να εξαλειφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της παρενόχλησης καθηγητριών και καθηγητών όταν αυτοί ασκούν το καθήκον τους, συχνά με μεγάλο προσωπικό και οικογενειακό κόστος. Η ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας ορισμένων εφήβων έχει οδηγήσει στα νοσηρά φαινόμενα που παρακολουθούμε καθημερινά σχεδόν στις ειδήσεις. Η παράνομη είσοδος σε πραγματική ή ηλεκτρονική τάξη, η παραχώρηση σε τρίτους ηλεκτρονικών διευθύνσεων ηλεκτρονικής τάξης, η παρενόχληση και ο σεξισμός σε χώρο εργασίας, οι προσβολές και απειλές και μάλιστα δημόσια και τέλος, η επαγγελματική απαξίωση των εκπαιδευτικών συνιστούν σοβαρά αδικήματα.

Η ΕΛΜΕ Αργολίδας προσφέρει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους θύματα ανάλογων επιθέσεων και θα στηρίξει κάθε νόμιμη ενέργειά τους προκειμένου να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και το δημόσιο αγαθό της Παιδείας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search