• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Αυτοί που σε διδάσκουν να πετάς, δεν μπορεί να σέρνονται» - Πανεκπαιδευτικός Αγώνα Διαρκείας Μέχρι τη Νίκη!

February 07, 2023 290

"Με σταθμό την 15η Φλεβάρη, με εργαλεία την Απεργία/Αποχή και τις Στάσεις Εργασίας, τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις, όλες/όλοι στη μάχη για να ακυρώσουμε την αξιολόγηση, την εργασιακή ανασφάλεια, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή εργασία, ζωή με δικαιώματα!

Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις: Αθήνα, Θεσ/νίκη και σε όλες τις πόλεις της χώρας

Εδώ, στη ρωγμή του χρόνου, ήρθε η ώρα να πάρουμε ξανά θέση, συλλογικά κι ανυποχώρητα."

Επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτοί που σε διδάσκουν να πετάς, δεν μπορεί να σέρνονται»

Πανεκπαιδευτικός Αγώνα Διαρκείας Μέχρι τη Νίκη!

Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

Με σταθμό την 15η Φλεβάρη, με εργαλεία την Απεργία/Αποχή και τις Στάσεις Εργασίας, τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις, όλες/όλοι στη μάχη για να ακυρώσουμε την αξιολόγηση, την εργασιακή ανασφάλεια, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή εργασία, ζωή με δικαιώματα!

Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις: Αθήνα, Θεσ/νίκη και σε όλες τις πόλεις της χώρας

Εδώ, στη ρωγμή του χρόνου, ήρθε η ώρα να πάρουμε ξανά θέση, συλλογικά κι ανυποχώρητα.

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες συναδέλφων που συμμετείχαν στις πρώτες μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις και πήραν αποφάσεις αγώνα με απαρτία σε μια σειρά Συλλόγους ΠΕ. Ο φόβος βρίσκεται πλέον στα κυβερνητικά-κρατικά επιτελεία. Απευθύνουμε κάλεσμα, σε όλες και όλους τους/τις συναδέλφους, να πάρουν τη σκυτάλη της ελπίδας και της συσπείρωσης, να προσέλθουν μαζικά και αποφασιστικά στις κρίσιμες ΓΣ των επομένων ημερών. Να δυναμώσουν τους Συλλόγους τους, να πάρουν αποφάσεις μάχης και να αποτελέσουν με την αυτοοργάνωση και τη μαζική συμμετοχή τους, μια κρίσιμη ψηφίδα του αγώνα μας. Να μη λείψει καμία και κανένας!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αυτοοργάνωση των απεργιακών συλλαλητηρίων της 15ης Φλεβάρη, όπου τον τόνο πρέπει να τον δώσει η αυτενέργεια και η μαζική συμμετοχή της βάσης των εκπαιδευτικών. Να εκφράσουμε συλλογικά, πολύμορφα και μαζικά τον θυμό μας, το δίκιο μας, τις ελπίδες μας, τις αγωνίες μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΥΠΑΙΘ και η Ν. Κεραμέως, στην εκπνοή της ταξικά ανάλγητης κοινοβουλευτικής της θητείας, κάνει την τελευταία και απονενοημένη προσπάθειά της να προχωρήσει την αξιολόγηση. Μας επιτίθεται με σφοδρότητα. Βιάζεται να την επαναφέρει όπως ισχυρίζεται, μετά από 41 χρόνια.

Βιάζεται να επιβάλει την υποδούλωση της ζωντανής εκπαίδευσης, να ανοίξει τον δρόμο για ένα μέλλον δυστοπικό και σκοτεινό, με χειραγώγηση και υποταγή όπως απαιτεί το επιχειρηματικό σχολείο που διαμορφώνουν με την πολιτική τους όλα τα νεοσυντηρητικά/νεοφιλελεύθερα επιτελεία του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (πιθανόν και την αξιολόγηση) ώστε να εμπεδωθεί πλήρως το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας που καθιερώνει το αέναο κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων που άνοιξε το προσοντολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ. Φέρνει καθολική εφαρμογή των εξετάσεων PISA, υλοποιεί με ευλάβεια όλες τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, κολέγια, πανεπιστημιακή αστυνομία και νόμο πλαίσιο, με στόχο το ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης, και την ενίσχυση του ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου, με ένταση των αποκλεισμών από τη μόρφωση, με τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υπό τη δεσποτεία της αξιολόγησης και των φορέων εφαρμογής της. Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να ολοκληρώσει, να βαθύνει και να εμπεδώσει τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις, αξιοποιώντας την εκπαιδευτική νομοθεσία που άφησε κληρονομιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έβαλε το

δικό της λιθαράκι στην κατίσχυση της κουλτούρας της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης, της αντζέντας των αντιεκπαιδευτικών εκθέσεων ΟΟΣΑ και του αέναου ανταγωνισμού των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών.

Να απαντήσουμε καθαρά κι αποφασιστικά. Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

Τα διλήμματα έχουν τεθεί.

Στη σύγκρουση δυο κόσμων, εμείς θα είμαστε πάντα με τον κόσμο της εργασίας, γιατί η εκπαίδευση είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι ατομική ευθύνη, αγαθό κι όχι εμπόρευμα, ελευθερία και όχι χειραγώγηση. Θα είμαστε πάντα με το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, την ολόπλευρη γνώση, την παιδαγωγική ελευθερία, τα μορφωτικά δικαιώματα, τη δημοκρατία των «κάτω».

Θα σηκώνουμε συλλογικά και μαχητικά τείχος στην ιδιωτικοποίηση, την αγορά, το κέρδος, την κατηγοριοποίηση, τον ανταγωνισμό, τον φόβο, τους εκβιασμούς, τη χειραγώγηση, τον ολοκληρωτισμό, την τυραννία των Α(χ)ρίστων και των εκλεκτών.

Η Κεραμέως δηλώνει ότι η αξιολόγηση ξεκινά...

Τι μας λέει δηλαδή...

Να μη βγαίνει ο μήνας από την ακρίβεια, να πληρώνουμε φόρους, να παίρνουμε μικρότερο μισθό, να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε, να γερνάμε εφημερεύοντες, να μαζεύουμε μόρια, να κάνουμε τον μέντορα ή τον μεντορευόμενο, να εργαζόμαστε πιο πολλές ώρες, με περισσότερους μαθητές στην τάξη, να μας αξιολογεί ο διευθυντής, ο σύμβουλος, ο προϊστάμενος, ο περιφερειάρχης, να μας φακελώνουν, να μας λένε ψέματα και να μας περιφρονούν, να φοβόμαστε μήπως και μας απολύσουν, μήπως μας κατηγορήσει κανείς ανώνυμα και περάσουμε πειθαρχικό, να κάνουμε «καινοτόμα» προγράμματα μέχρι τα 67 μας, να βρίσκουμε εμείς λύση για το φωτοτυπικό που χάλασε, το πετρέλαιο που τελειώνει, τους υπολογιστές που θέλουν αναβάθμιση, να μη μας ακούει κανείς, να μας εκβιάζουν, να μας μένουν οι λογαριασμοί απλήρωτοι, να δανειζόμαστε κι άλλο κι άλλο και τέλος, να κάνουμε και μια έκθεση αυτοαξιολόγησης και τελικά όλα αυτά για να διαλύσουν αυτοί το δημόσιο σχολείο, για να του φορέσουν κορσέ τους νόμους της αγοράς, της κατηγοριοποίησης και του ανταγωνισμού... με τις/τους μαθητ(ρι)ες πεταμένες/ους στα αζήτητα και τους ταξικούς φραγμούς να καλπάζουν!

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας, γιατί η δουλειά μας είναι να μαθαίνουμε τα παιδιά του κόσμου γράμματα κι όχι να τα αγνοούμε για να ανταποκριθούμε στους τεχνοκρατικούς δείκτες του σχολείου της αξιολόγησης. Να τους διδάσκουμε τους νόμους κίνησής της φύσης. Να κατανοούν τον κόσμο, να το εξηγούν και να αγωνίζονται να τον αλλάξουν. Να τους μαθαίνουμε να σκέφτονται ελεύθερα. Να κρίνουν. Να κάνουν όνειρα και να αγωνίζονται γι’ αυτά. Να έχουν αξιοπρέπεια και να την υποστηρίζουν. Να εχθρεύονται τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον φασισμό και να αγωνίζονται «για όλου του κόσμου το ψωμί το φως και το τραγούδι», για δικαιοσύνη, ισότητα.

Τα χέρια μας είναι λερωμένα μόνο με κιμωλίες και μαρκαδόρους. Με τα εργαλεία της δουλειάς μας. Κι είμαστε περήφανοι και περήφανες γι’ αυτό. Ξέρουμε πως όποιο δικαίωμα έχουμε, ματώσαμε για να το κατακτήσουμε. Ξέρουμε πως όποιο δικαίωμα χάσαμε, μας το έκλεψαν. Οι γονείς μας ήταν αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι, εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου. Έχουμε πίσω μας μια ολόκληρη σειρά από γενιές εκπαιδευτικών που κράτησαν όρθιο το σχολείο σε καιρούς πιο δύσκολους. Που στάθηκαν δίπλα σε κάθε παιδί, φάροι στα σκοτάδια της αμορφωσιάς που άπλωνε η εξουσία και ανοιχτά παράθυρα ελπίδας στην απελπισία των τειχών που ορθώνει ο καπιταλισμός, για να φυλακίσει τα όνειρά του.

Αυτή είναι η δική μας παράδοση. Η παράδοση της ελευθερίας και της διεκδίκησης της γνώσης, σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια. Κι αυτή συνεχίζουμε να διδάσκουμε. Με μεράκι. Με τους συλλογικούς μας αγώνες και με το προσωπικό μας παράδειγμα.

Γι αυτό η απάντησή μας είναι μία! 41 χρόνια και συνεχίζουμε! Μέχρι τη Νίκη!

Την ίδια στιγμή η Ευρώπη ζει ήδη τη δική της εξεγερτική περίοδο! Εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε Πορτογαλία, Αγγλία, Γαλλία, βγαίνουν στον δρόμο για να μπλοκάρουν τη μεταφορά των προσλήψεων των εκπαιδευτικών στους δήμους, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την εργατική λεηλασία σε μισθούς και συντάξεις, την ανελέητη ακρίβεια. Μπροστά στο επικίνδυνο δολοφονικό «κοκτέιλ» αντεργατικής, αντιδραστικής, ολοκληρωτικής καπιταλιστικής επιδρομής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα είναι η διέξοδος!

Έτσι κι εδώ. Ήρθε η ώρα με Γενικευμένο, Πανελλαδικό, Πανεκπαιδευτικό Πολύμορφο Αγώνα διαρκείας να ακυρώσουμε την αξιολόγηση, την εργασιακή ανασφάλεια, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, ζωή με δικαιώματα!

Μπροστά στην συνεχή και γενικευμένη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο, η εργασία και τα δικαιώματά μας, καταθέτουμε πρόταση παρατεταμένου πολύμορφου αγωνιστικού και απεργιακού αγώνα, που θα περιλαμβάνει απεργίες, ενημερώσεις, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις.

Ο αγώνας μας αυτός έχει στόχο τη νίκη. Δεν στοχεύει να κάνουμε «λίγη φασαρία» και στη συνέχεια να πάμε υπάκουα να την καταθέσουμε στις κάλπες. Γι’ αυτό προστατεύουμε τον αγώνα μας από κάθε απόπειρα του κυβερνητικού, κρατικού συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής «να τον αφήσει στη μέση, ανολοκλήρωτο». Με τη μαζική μας συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα των Συλλόγων, με συντονισμό Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ και συνελεύσεις αγώνα, παίρνουμε στα χέρια μας τούτη τη μάχη! Με απεργιακά βήματα και διαδηλώσεις που τα μετατρέπουμε σε πανεκπαιδευτικούς σεισμούς ικανούς να ανατρέψουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Στις 15 Φλεβάρη βάζουμε λουκέτο στα σχολεία και βγαίνουμε στους δρόμους. Να σειστεί απ’ άκρη σε άκρη η χώρα, σε ένα μεγάλο πανεκπαιδευτικό απεργιακό ποτάμι που θα μιλήσει για την εκπαίδευση, το σχολείο, τη ζωή μας, τους μισθούς, τα δικαιώματα! Και συνεχίζουμε με νέες ΓΣ και ολομέλεια προέδρων.

Κανείς/Καμία μόνος/η απέναντι στους αξιολογητές

Ταυτόχρονα συμμετέχουμε μαζικά κι ενωτικά

- Στην Απεργία – Αποχή για κάθε εξωδιδακτικό έργο που αφορά την ατομική αξιολόγηση και παίρνουμε απόφαση επαναπροκήρυξή της από τώρα από τους ΣΕΠΕ για την περίπτωση που βγει παράνομη και δεν επαναπροκηρυχτεί από ΔΟΕ/ΟΛΜΕ.

- Στις στάσεις εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών όταν οι σχολικοί σύμβουλοι επιδιώξουν να μπουν στην τάξη τους για την ατομική τους αξιολόγηση/Μπλοκάρισμα των επισκέψεων στα σχολεία

Πολύμορφες δράσεις με αποκλεισμούς των διευθύνσεων, κινητοποιήσεις, καταλήψεις με στόχο την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων/Δεν υποχωρούμε αν δεν μονιμοποιηθούν όλες όλοι οι συνάδελφισσες/οι μας

Αυτός ο αγώνας διεκδικεί τη νίκη μας, την ακύρωση της ατομικής αξιολόγησης και τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων!

Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν κι όταν αγωνίζονται!

Στις 15 Φλεβάρη κλείνουμε τα σχολεία μας και βγαίνουμε στον δρόμο

Απεργούμε, Διαδηλώνουμε, Συνεχίζουμε...

Μέχρι τη Νίκη!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search