• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και την αξιολόγηση

February 08, 2023 212

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και την αξιολόγηση
Προεπισκόπηση εικόνας
Νέα κινητοποίηση αύριο, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη ΕΛΜΕ και συλλόγων εκπαιδευτικών στις ΔΔΕ-ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, με αίτημα να μονιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και να μην εφαρμοσθεί η ατομική αξιολόγηση Κεραμέως.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, κηρύσσεται στάση εργασίας (ωριαίες, δίωρες) από 12μ. έως 2μμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Το υπουργείο και η κυβέρνηση με διαδικασίες fasttrack στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής τους παίρνουν αποφάσεις και επιχειρούν τετελεσμένα.

• Εξήγγειλαν την άμεση έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

• Παράτυπα δεν μονιμοποιούν τους νεοδιόριστους για να τους έχουν σε ομηρία και να τους απειλούν με τη μονιμοποίησή τους και παράλληλα, μέσω της αξιολόγησης επιχειρούν την άρση της μονιμότητας.


• Σχεδιάζουν να επαναφέρουν τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Προωθούν καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που καθιερώνει το αέναο κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων που άνοιξε το προσοντολόγιο και θέλουν να ολοκληρώσει ο ΑΣΕΠ. Εμπαίζουν τους εκπαιδευτικούς και δεν προχωρούν σε διορισμούς, ενώ οι προσλήψεις των αναπληρωτών είναι δεκάδες χιλιάδες.

• Με μέντορες, συντονιστές, ομάδες δράσης και τις εξετάσεις PISA προωθούν την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

• Υλοποιούν με ευλάβεια όλες τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ (εξετάσεις PISA, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, κολέγια, πανεπιστημιακή αστυνομία και νόμο πλαίσιο) με στόχο το ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης, και την ενίσχυση του ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου. Βάζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών στον Προκρούστη της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων.

Την ίδια στιγμή οι μισθοί μας εξανεμίζονται από το κύμα ακρίβειας. Οι εργαζόμενοι οδηγούμαστε στην φτωχοποίηση ενώ πακτωλός δις δημόσιου χρήματος χαρίζεται απλόχερα σε τράπεζες, βιομηχάνους και εφοπλιστές και όλα δουλεύουν για τα κέρδη των ολιγαρχών του πλούτου.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Μπροστά στην συνεχή και γενικευμένη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο, η εργασία και τα δικαιώματά μας, το εκπαιδευτικό κίνημα, ενωτικά, συλλογικά και αποφασιστικά, με αιχμή την επιβολή της ατομικής αξιολόγησης προχωρά σε γενικευμένο, πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικό πολύμορφο αγώνα διαρκείας με συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς, απεργία- αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, στάσεις εργασίας, απεργίες.

Οι νεοδιόριστοι του 2020, 2021 και 2022 είναι μόνιμες και μόνιμοι! Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν οι νέοι/ες συναδέλφισσες/οι όμηροι ενός ωμού εκβιασμού που στόχο έχει να περάσει η ατομική αξιολόγηση. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι έχουν δουλέψει ως συμβασιούχοι με μειωμένα δικαιώματα σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Υποχρεώθηκαν ως αναπληρωτές με το προσοντολόγιο Γαβρόγλου να συγκεντρώνουν αενάως πρόσθετα πτυχία και μόρια που ποτέ δεν είναι επαρκή, που έχουν δει, όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, το συνολικό εισόδημα να μειώνεται δραματικά και τον μισθό να μην φτάνει για να βγει ο μήνας, που τόσα χρόνια δουλεύουν χωρίς καμία υποστήριξη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ με τον νόμο 4823/21 «έχτισε» ένα ακόμη φραγμό που πρέπει οι νεοδιόριστες/οι να ξεπεράσουν για να ξεφύγουν από την ανασφάλεια του δόκιμου. Έθεσαν ως τιμωρία για όσες/όσους αξιολογηθούν ως ανεπαρκείς, την παραμονή τους στη δόκιμη περίοδο.

Στο σχολείο της αξιολόγησης γίνονται καθεστώς ο ανταγωνισμός, η ανθρωποφαγία, η κατηγοριοποίηση και το χτύπημα του δημόσιου σχολείου, η διάλυση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας, η υποταγή και η χειραγώγηση, η προσαρμογή σε όλα τα αντικεπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών στην ακώλυτη μονιμοποίησή τους! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσουμε για μια ακόμα φορά την αξιολόγηση. Τίποτα δε χαρίστηκε, με τους αγώνες μας κερδίζονται όλα!

Υλοποιούμε τις αποφάσεις των ΓΣ των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ: Με απεργία αποχή και στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) σταματάμε όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Κλείνουμε τα σχολεία μας στην ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που θα αποφασιστεί στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 11/2 (η ΔΟΕ αποφάσισε απεργία στις 15/2) και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη για να ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, να ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ και στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, για ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Στα πλαίσια αυτού του αγώνα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δυτ. Θεσ/νίκης την Παρασκευή 10/2 στις 1.00μμ. Ιδιαίτερα καλούμε όλους τους νεοδιόριστους (2020, 2021 και 2022) μαζικά να υπογράψουν το κείμενο υπογραφών, με το οποίο απαιτούμε τη μονιμοποίησή τους και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ! Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Ο/Η εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμος/η με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα με τον διορισμό του.

Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4823/2021, 4692/2020, 4547/18, 4589/19 και συνολικά όλου του αντιδραστικού πλαισίου και των εφαρμοστικών ΥΑ και νομοθετημάτων.

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Κατάργηση του προσοντολόγιου - Ούτε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Όχι στο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν τα εξεταστικά πλέγματα (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, εξετάσεις PISA).

Αυξήσεις στους μισθούς μας και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Κανείς κάτω από 1.200 € καθαρά, όσο ήταν ο μισθός του νεοδιόριστου προ κρίσης, αντίστοιχες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Άμεση καταβολή του καταργημένου ΜΚ.

Γνήσια Συλλογική Σύμβαση εργασίας εφ’ όλης της ύλης (για μισθό, σύνταξη, εργασιακές σχέσεις, περίθαλψη και ασφάλιση).

Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.

Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση και την υγεία. Έκτακτη επιχορήγηση τώρα στις σχολεία για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search