• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

"Σε σχολεία του Ασπροπύργου καμιά μέριμνα με αποτέλεσμα να υπάρχει χιόνι στο προαύλιο, πάγος στις εισόδους"

February 09, 2023 283

Την κυβερνητική αναλγησία καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης», αφού ορισμένα σχολεία στον Ασπρόπυργο δεν ήταν προετοιμασμένα μετά το χιόνι να υποδεχτούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «καμιά μέριμνα δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να υπάρχει χιόνι στο προαύλιο, πάγος στις εισόδους, δυσκολία πρόσβασης στο χώρο και προβλήματα με τη θέρμανση παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν την προηγούμενη μέρα ότι όλα θα λειτουργήσουν κανονικά»

Παράλληλα, επισημαίνουν την αδιαφορία της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Ασπροπύργου για τον καταυλισμό των Ρομά στο Σοφό, όπου σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ο καταυλισμός είναι αποκλεισμένος από τα χιόνια, χωρίς καμιά δυνατότητα πρόσβασης και χωρίς κανένα συνεργείο να σπεύδει για να ανοίξει διόδους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων που κατοικούν εκεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Θέμα: «ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»


Το πέρασμα της τελευταίας κακοκαιρίας αποκάλυψε για μια ακόμα φορά την συνεχή υποβάθμιση και εγκατάλειψη κάθε είδους κρατικής πρόληψης και προστασίας απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ειδικά για τα σχολεία, η κυβέρνηση αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά, κατέφυγε την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας στο κλείσιμό τους και στην τηλεκπαίδευση που πάει να εξελιχθεί σε «φάρμακο δια πάσα νόσο».
Στην περιοχή μας και ειδικά σε ορισμένα σχολεία του Ασπροπύργου, μετά την απόφαση για το άνοιγμα τους την Τετάρτη 8/2, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η πλήρης αδιαφορία κυβέρνησης και δημοτικών αρχών για τις συνθήκες μέσα στις οποίες εκπαιδευτικοί και μαθητές επανέρχονται στα σχολεία. Σε σχολεία του Ασπροπύργου καμιά μέριμνα δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να υπάρχει χιόνι στο προαύλιο, πάγος στις εισόδους, δυσκολία πρόσβασης στο χώρο και προβλήματα με τη θέρμανση παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν την προηγούμενη μέρα ότι όλα θα λειτουργήσουν κανονικά. Όλες αυτές οι διαβεβαιώσεις αποδείχτηκαν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, που όσο και αν μέσω αυτού κυβέρνηση και δήμαρχοι επιδίωξαν να πείσουν ότι όλα λειτουργούν ρολόι, διαψεύστηκαν από την ίδια την πραγματικότητα.

Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση όμως αποτελεί και η πλήρης αδιαφορία κυβέρνησης και δημοτικής αρχής Ασπροπύργου για τον καταυλισμό των Ρομά στο Σοφό. Προκαλεί αποτροπιασμό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει τον καταυλισμό αποκλεισμένο από τα χιόνια, χωρίς καμιά δυνατότητα πρόσβασης και χωρίς κανένα συνεργείο να σπεύδει για να ανοίξει διόδους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων που κατοικούν εκεί. Πρόκειται για μια απάνθρωπη και ρατσιστική πολιτική που αντιμετωπίζει τους Ρομά ως παιδιά ενός κατώτερου θεού. Αλήθεια, πώς ακριβώς διασφαλίστηκε η κανονικότητα στη λειτουργία των σχολείων όταν ένα μεγάλο κομμάτι των μαθητών της περιοχής παραμένει αποκλεισμένο, αντιμετωπίζοντας κινδύνους για την ίδια τους την υγεία;

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, ο ΣΕΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει μαθητές και εκπαιδευτικούς στην τύχη τους, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητά τους προκειμένου να φτάσουν στα σχολεία τους. Μόνο οργή προκαλούν τα επικοινωνιακά παραμύθια κυβέρνησης, δημοτικών αρχών και λοιπών αρμοδίων ότι όλα δήθεν λειτουργούν κανονικά.
Απαιτούμε να παρθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, ώστε οι μαθητές (ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ) να επιστρέψουν με ασφάλεια από αύριο στα σχολεία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search