• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Όλοι στην πανεκπαιδευτική απεργία 15/2 και στη συγκέντρωση 11πμ άγαλμα Βενιζέλου - Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

February 13, 2023 282

 

Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Προεπισκόπηση εικόνας

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/2 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΩΡΑ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Οι επιθεωρητές, της εμπορευματοποίησης και της κατηγοριοποίησης σχολείων – εκπαιδευτικών – μαθητών βρίσκονται προ των πυλών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ παράτυπα δεν μονιμοποιούν τους νεοδιόριστους και με τον εκβιασμό της μη μονιμοποίησής τους, βιάζονται να επιβάλουν την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Επιχειρούν άρον-άρον να ανοίξουν τον δρόμο για τη χειραγώγηση και την υποταγή μας, τον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση μας, τη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων, την άρση της μονιμότητας, τη μισθολογική μας καθήλωση, την παιδαγωγική ανελευθερία, τον αυταρχικό ιεραρχικό έλεγχο, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης – διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Υλοποιώντας με ευλάβεια τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ (εξετάσεις PISA, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, κολέγια, πανεπιστημιακή αστυνομία κ.ά.) οικοδομούν σταδιακά το φθηνό και κατηγοριοποιημένο σχολείο, αφιλόξενο για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων και ορθάνοιχτο σε κάθε λογής «επενδυτές» και χορηγούς. Βασικό εργαλείο τους η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών: κατηγοριοποίηση και ανταγωνισμός, ιεραρχικές δομές του μέντορα και του μεντορευόμενου, του συντονιστή και του συντονιζόμενου, μηδενισμός της παιδαγωγικής ελευθερίας, διάλυση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας με υποταγμένους και πειθήνιους εκπαιδευτικούς, προσαρμοσμένους στα αντικεπαιδευτικά τους σχέδια.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουν νέο σύστημα προσλήψεων, που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ώστε να εμπεδωθεί πλήρως το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας, το διαρκές κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων.

Και όλα αυτά σε ένα καθεστώς φτωχοποίησής μας, με τους ούτως ή άλλως πενιχρούς μισθούς μας να εξανεμίζονται από το κύμα ακρίβειας και την κυβέρνηση να επιχαίρει για τα επιδόματα και τα κουπόνια, την ίδια στιγμή που πακτωλοί (δις) δημόσιου χρήματος χαρίζονται απλόχερα σε τράπεζες, βιομηχάνους και εφοπλιστές.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η Ευρώπη έχει ήδη αρχίσει να δονείται! Εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε Πορτογαλία, Αγγλία, Γαλλία, βγήκαν στον δρόμο για να μπλοκάρουν τη μεταφορά των προσλήψεων των εκπαιδευτικών στους δήμους, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την εργατική λεηλασία σε μισθούς και συντάξεις, την ανελέητη ακρίβεια.

Ήρθε η ώρα λοιπόν κι εδώ με γενικευμένο, πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικό, πολύμορφο αγώνα διαρκείας να ακυρώσουμε την αξιολόγηση, την εργασιακή ανασφάλεια, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, ζωή με δικαιώματα!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων ΤΩΡΑ χωρίς αξιολόγησή τους. Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Ο/Η εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμος/η με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα με τον διορισμό του.

· Όχι στην Ιδιωτικοποίηση - διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. Όχι στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

· Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4823/2021, 4692/2020, 4547/18, 4589/19 και συνολικά όλου του αντιδραστικού πλαισίου και των εφαρμοστικών Υ.Α. και νομοθετημάτων. Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους.

· Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία – πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

· Αυξήσεις στους μισθούς μας και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Κανείς κάτω από 1.200 € καθαρά, όσο ήταν ο μισθός του νεοδιόριστου προ κρίσης, και αντίστοιχες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Άμεση καταβολή του καταργημένου ΜΚ.

· Γνήσια Συλλογική Σύμβαση εργασίας εφ’ όλης της ύλης (για μισθό, σύνταξη, εργασιακές σχέσεις, περίθαλψη και ασφάλιση).

· Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.

· Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση και την υγεία. Έκτακτη επιχορήγηση τώρα στις σχολεία για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

· Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

· Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν τα εξεταστικά πλέγματα (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, εξετάσεις PISA)

· Δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά

ΚΑΝΕΙΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

Ταυτόχρονα συμμετέχουμε μαζικά κι ενωτικά, με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ μας :

Ø Στην Απεργία – Αποχή από κάθε εξωδιδακτικό έργο που αφορά την ατομική αξιολόγηση.

Ø Στις στάσεις εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών, όταν οι σχολικοί σύμβουλοι επιδιώξουν να μπουν στην τάξη τους για την ατομική τους αξιολόγηση/Μπλοκάρισμα των επισκέψεων στα σχολεία

Ø Σε πολύμορφες δράσεις με αποκλεισμούς των διευθύνσεων, κινητοποιήσεις, καταλήψεις με στόχο την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων/Δεν υποχωρούμε αν δεν μονιμοποιηθούν όλες όλοι οι συνάδελφοι/ισσές μας.

Αυτός ο αγώνας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ και ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ! Για άλλη μια φορά, όπως 41 χρόνια τώρα, θα παλέψουμε για την ακύρωση της ατομικής αξιολόγησης , την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και του δημόσιου σχολείου .Για την άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων !ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΣΤΙΣ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

Προεπισκόπηση εικόνας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/2 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΩΡΑ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το υπουργείο και η κυβέρνηση με διαδικασίες fasttrack στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής τους παίρνουν αποφάσεις και επιχειρούν τετελεσμένα.

• Εξήγγειλαν την άμεση έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

• Παράτυπα δεν μονιμοποιούν τους νεοδιόριστους για να τους έχουν σε ομηρία, να τους απειλούν με τη μονιμοποίησή τους. Παράλληλα, μέσω της αξιολόγησης επιχειρούν την άρση της μονιμότητας.

• Σχεδιάζουν να επαναφέρουν τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Προωθούν καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που καθιερώνει το αέναο κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων που άνοιξε το προσοντολόγιο και θέλουν να ολοκληρώσει ο ΑΣΕΠ. Εμπαίζουν τους εκπαιδευτικούς και δεν προχωρούν σε διορισμούς, ενώ οι προσλήψεις των αναπληρωτών είναι δεκάδες χιλιάδες.

• Με μέντορες, συντονιστές, ομάδες δράσης και τις εξετάσεις PISA προωθούν την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

• Υλοποιούν με ευλάβεια όλες τις κατευθύνσεις Ε.Ε και ΟΟΣΑ (εξετάσεις PISA, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, κολέγια, πανεπιστημιακή αστυνομία και νόμο πλαίσιο) με στόχο το ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης, και την ενίσχυση του ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου. Βάζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών στον Προκρούστη της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων.

Την ίδια στιγμή οι μισθοί μας εξανεμίζονται από το κύμα ακρίβειας. Τα νοσοκομεία δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες και υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε στοιχειώδη φάρμακα. Οι εργαζόμενοι οδηγούμαστε στην φτωχοποίηση ενώ πακτωλός δις δημόσιου χρήματος χαρίζεται απλόχερα σε τράπεζες, βιομηχάνους και εφοπλιστές και όλα δουλεύουν για τα κέρδη των ολιγαρχών του πλούτου. Η ΕΕ ζητάει από τις χώρες – μέλη της την επιστροφή στους ματωμένους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, που μεταφράζεται σε νέα μνημόνια και μέτρα σκληρής λιτότητας.

Για να προχωρήσουν όλα αυτά, χτυπιέται με το ν. Χατζηδάκη το δικαίωμα στον αγώνα και την απεργία.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Μπροστά στην συνεχή και γενικευμένη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο, η εργασία και τα δικαιώματά μας, το εκπαιδευτικό κίνημα, ενωτικά, συλλογικά και αποφασιστικά, με αιχμή την επιβολή της ατομικής αξιολόγησης προχωρά σε γενικευμένο, πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικό πολύμορφο αγώνα διαρκείας με συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς, απεργία - αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, στάσεις εργασίας, απεργίες.

Δε θα επιτρέψουμε οι νεοδιόριστοι/ες συναδέλφισσες/οι, που έχουν δουλέψει για χρόνια σε κάθε άκρη της Ελλάδας, που υποχρεώθηκαν ως αναπληρωτές με το προσοντολόγιο Γαβρόγλου να συγκεντρώνουν αενάως πρόσθετα πτυχία και μόρια που ποτέ δεν είναι επαρκή, να γίνουν όμηροι ενός ωμού εκβιασμού που στόχο έχει να περάσει η ατομική αξιολόγηση. Ούτε να ξεκινήσει η αξιολόγηση των μονίμων με λίστες προτεραιότητας που ετοιμάζουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Στο σχολείο της αξιολόγησης γίνονται καθεστώς ο ανταγωνισμός, η ανθρωποφαγία, η κατηγοριοποίηση και το χτύπημα του δημόσιου σχολείου, η διάλυση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας, η υποταγή και η χειραγώγηση, η προσαρμογή σε όλα τα αντικεπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες ξεσηκώνονται! Εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε Πορτογαλία, Αγγλία, Γαλλία, βγήκαν στον δρόμο για να μπλοκάρουν τη μεταφορά των προσλήψεων εκπαιδευτικών στους δήμους, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την εργατική λεηλασία σε μισθούς και συντάξεις, την ανελέητη ακρίβεια.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών στην ακώλυτη μονιμοποίησή τους! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσουμε για μια ακόμα φορά την αξιολόγηση. Τίποτα δε χαρίστηκε, με τους αγώνες μας κερδίζονται όλα!

Υλοποιούμε τις αποφάσεις των ΓΣ των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ: Με απεργία αποχή και στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) σταματάμε όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Κλείνουμε τα σχολεία μας στην ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15/2 και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ για να ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, για να ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ και στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, για ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ! Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

· Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Ο/Η εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμος/η με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα με τον διορισμό του.

· Όχι στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων. Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4823/2021, 4692/2020, 4547/18, 4589/19 και συνολικά όλου του αντιδραστικού πλαισίου και των εφαρμοστικών ΥΑ και νομοθετημάτων.

· Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Κατάργηση του προσοντολόγιου - Ούτε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

· Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

· Όχι στο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν τα εξεταστικά πλέγματα (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, εξετάσεις PISA).

· Αυξήσεις στους μισθούς μας και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Κανείς κάτω από 1.200 € καθαρά, όσο ήταν ο μισθός του νεοδιόριστου προ κρίσης, αντίστοιχες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Άμεση καταβολή του καταργημένου ΜΚ.

· Γνήσια Συλλογική Σύμβαση εργασίας εφ’ όλης της ύλης (για μισθό, σύνταξη, εργασιακές σχέσεις, περίθαλψη και ασφάλιση).

· Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα. Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

· Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση και την υγεία. Έκτακτη επιχορήγηση τώρα στα σχολεία για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Παρατεταμένος πολύμορφος αγώνας διαρκείας

Διαδηλώσεις – απεργία αποχή – στάσεις εργασίας – απεργίες

Όλοι μαζί στον αγώνα, ΕΛΜΕ, σχολεία, εκπαιδευτικοί!

Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος                   Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης            Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search