• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διαδήλωση φοιτητών στην Κέρκυρα υπέρ των καλλιτεχνών

February 16, 2023 2354

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Κέρκυρας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατά του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 που «υποβαθμίζει τα πτυχία των δραματικών και καλλιτεχνικών σχολών στην Ελλάδα». Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί συντονιστικό των φοιτητών προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των καλλιτεχνών.

Οι φοιτητές μέσα από τη σημερινή τους διαμαρτυρία ζητούν:

  • Την άμεση τροποποίηση του Π.Δ. 85/2022, με την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη βαθμίδα ΤΕ (όπως ίσχυει για τους διπλωματούχους μέχρι το 2003) ή τη δημιουργία αποδεδειγμένης ισότιμης βαθμίδας με το ΤΕ. Συμπερίληψη όλων των αποφοίτων.
  • Την παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγραμμάτων, Κρατικών Υποτροφιών και Οικονομικής Στήριξης στο Σπουδαστικό Σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ Σχολών
  • Την περαιτέρω στελέχωση των Δημοσίων Σχολών Παραστατικών Τεχνών με το απαραίτητο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διενέργεια των σπουδών μας
  • Την ΑΜΕΣΗ ίδρυση Δημοσίου και Δωρεάν Πανεπιστημίου και νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Παραστατικών Τεχνών σε όλη την Ελλάδα. Διαδικασίες εξομοίωσης για τους αποφοίτους των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών. (Διαβούλευση με όλα τα συλλογικά όργανα για τη ρύθμιση των διαδικασιών αυτών)
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: «Το ΠΔ 85/2022 υποβαθμίζει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων καθώς εξισώνει τα πτυχία τους με ένα απολυτήριο λυκείου. Οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου βρίσκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτό και στόχος μας είναι οι άμεσες δράσεις που μπορούμε να λάβουμε για να φανεί η έμπρακτη στήριξή μας.Ήδη σημειώνεται πλήθος καταλήψεων σε Θέατρα και σχολές σε Πανελλήνιο επίπεδο.Πολλές είναι μάλιστα και οι παραιτήσεις καθηγητών από καλλιτεχνικά τμήματα Πανεπιστημίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την τωρινή αυτή κατάσταση.
 
Μέσα από τις δράσεις μας στηρίζουμε τα εξής αιτήματα:
 
Την άμεση τροποποίηση του ΠΔ 85/2022, με την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη βαθμίδα ΤΕ (όπως ίσχυει για τους διπλωματούχους μέχρι το 2003) ή τη δημιουργία αποδεδειγμένης ισότιμης βαθμίδας με το ΤΕ. Συμπερίληψη όλων των αποφοίτων.
Την παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγραμμάτων, Κρατικών Υποτροφιών και Οικονομικής Στήριξης στο Σπουδαστικό Σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ Σχολών
Την περαιτέρω στελέχωση των Δημοσίων Σχολών Παραστατικών Τεχνών με το απαραίτητο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διενέργεια των σπουδών μας
Την ΑΜΕΣΗ ίδρυση Δημοσίου και Δωρεάν Πανεπιστημίου και νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Παραστατικών Τεχνών σε όλη την Ελλάδα. Διαδικασίες εξομοίωσης για τους αποφοίτους των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών. (Διαβούλευση με όλα τα συλλογικά όργανα για τη ρύθμιση των διαδικασιών αυτών).
 
Καταλήψεις που έχουν σημειωθεί έως τώρα:
 
• Τμήμα Θεάτρου Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ
• Καλών Τεχνών Αθήνα
• Δραματική σχολή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ πάτρας
• Δραματική σχολή Εθνικού θεάτρου
• Δραματική σχολή Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος
• Κρατική σχολή Ορχηστρικής Τέχνης
• Καλλιτεχνικά σχολεία
• Εθνικό Θέατρο Τσιλλερ
• Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης
• Θέατρο REX
• Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων” Πάτρα
• Τμήματα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών και Θεατρικών σπουδών Ναύπλιο
 
Ως συντονιστικό στήριξης δεν δείχνουμε καμία ανοχή προς τις επιθέσεις που δέχονται η παιδεία και ο πολιτισμός!
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΔ 85/2022
 
Ενεργή υποστήριξη από Φοιτητικούς συλλόγους των Τμημάτων Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Μουσικών Σπουδών, Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας καθώς και των Fridays For Future Corfu και της κινηματογραφικής ομάδας Ιονίου Πανεπιστημίου Κλακέτα».
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search