• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αγαπητοί γονείς: Στον αγώνα αυτόν σας θέλουμε μαζί μας!

February 16, 2023 260

Αγαπητοί γονείς,

Είμαστε αυτές και αυτοί που αγωνιζόμαστε μαζί σας για ένα καλύτερο αύριο.

Είμαστε εμείς που τόσα χρόνια τρέχουμε με μια βαλίτσα στο χέρι απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη σχολική χρονιά για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Είμαστε εμείς που είδαμε τα πτυχία μας να γίνονται κουρελόχαρτα και μαζέψαμε ένα σωρό «προσόντα» για να αποδείξουμε την αξία μας και να έχουμε δικαίωμα στην εργασία.

Είμαστε εμείς που βγαίνουμε μπροστά για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο που θα δουλεύουμε τα επόμενα χρόνια της ζωής μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών μας και την παιδαγωγική ελευθερία που απορρέει από τον ρόλο μας ως εκπαιδευτικών.

Στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση σας θέλουμε μαζί μας.

Η αξιολόγηση δεν θα κάνει το σχολείο καλύτερο.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν έφερε ποτέ και πουθενά βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.

Αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας είχαν πρόθεση να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων και να βοηθήσουν στην «αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου» θα είχαν ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας είναι οι μόνοι υπεύθυνοι που τα σχολεία μας δεν έχουν δασκάλους σε κάθε τάξη από την αρχή της χρονιάς, που μειώνεται κάθε χρόνο η χρηματοδότησή τους, που έχουν ακατάλληλα κτήρια και ελλιπείς υποδομές.

Βασικός στόχος της αξιολόγησης είναι το φτηνό, ανταγωνιστικό σχολείο της αγοράς, η μεταφορά της ευθύνης για όλα τα προβλήματα στους ίδιους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ο αποκλεισμός μεγάλου μέρους του μαθητικού πληθυσμού από το δημόσιο αγαθό της μόρφωσης.

Το σχολείο που θέλουν να διαμορφώσουν είναι ένα σχολείο το οποίο θα βαθμολογείται και θα συγκρίνεται με άλλα, θα αναζητά από μόνο του πόρους και χρηματοδοτήσεις από ιδιώτες. Είναι ένα σχολείο στο οποίο θα υπάρχουν εξετάσεις σε πανελλαδική κλίμακα και τα αποτελέσματα αυτών θα χρησιμοποιούνται για να κατηγοριοποιούν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία. Στο σχολείο αυτό οι μαθητές μετατρέπονται σε εμπορεύματα, αντιμετωπίζονται ως προϊόντα, κατατάσσονται, ελέγχονται, επιτηρούνται και ανάγονται σε ένα νούμερο, βαθμό εξέτασης. Η ζωή τους, οι κουλτούρες των οικογενειών τους, οι εκπαιδευτικές τους διαφορές και οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες δεν σημαίνουν τίποτα, κόντρα σε κάθε παιδαγωγική θεωρία.

Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος χαράς και δημιουργίας, καλλιέργειας και ελευθερίας. Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό δικαίωμα κι όχι εμπόρευμα, είναι ελευθερία και όχι χειραγώγηση.

Τα σχολεία μας χρειάζονται:

· μείωση των μαθητών ανά τμήμα

· αύξηση της χρηματοδότησης

· σύγχρονα κτίρια και εξοπλισμό

· μείωση ορίων συνταξιοδότησης

· πολύπλευρη υποστήριξη για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας

· μόνιμους και μαζικούς διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της πολιτικής που στοχεύει στην προσαρμογή όλων μας σε μια εξαιρετικά καταστροφική προοπτική. Στεκόμαστε απέναντι στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Στον αγώνα αυτόν σας θέλουμε μαζί μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search